کد خبر:۵۶۶۱۴۴
نماینده انجمن‌‌های علمی دانشجویی در حضور روحانی:

رحمانی: سه سال است معاونت علمی ریاست جمهوری حمایت از انجمن‌های علمی دانشجویی را قطع کرده‌اند!

صبح امروز نمایندگان تشکل های دانشجویی در حضور رئیس جمهور به بیان نقطه نظراتی پرداختند.

 

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزاش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو،  صبح امروز نمایندگان تشکل های دانشجویی در حضور رئیس جمهور به بیان نقطه نظراتی پرداختند، متن سخنرانی «مهدی رحمانی» نماینده انجمن های علمی دانشجویی به شرح زیر است: 

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

به نام آن که جان را فکرت آموخت و چراغ دل به نور جان بر افروخت.

 

اینجانب به‌عنوان نماینده انجمن‌های علمی دانشجویی، سلام و عرض ادب خانواده توانمند، مشتاق و خلاق انجمن‌های علمی دانشجویی دانشگاه‌های ایران را خدمت ریاست محترم جمهور جناب آقای دکتر حسن روحانی، دانشجویان و دانشگاهیان گرامی اعلام می‌دارم.

 

گرامی باد 16 آذر ماه روز حماسه آفرینی دانشجویان شجاعی که در راه استقلال و آزادی ایران عزیز جان گرانمایه خود را تقدیم نمودند .

 

جناب آقای دکتر روحانی در سند چشم انداز 1404 جمهوري اسلامي ايران، احراز جايگاه اول علم و فناوري در بین 25 كشور منطقه‌ آسياي جنوب غرب مورد تاکید است. تحقق این چشم‌انداز در ابعاد علمي، پژوهشي و فناوري جز با سياست‌گذاري صحيح و تکیه بر نهادهای علمی، استادان متعهد، پژوهشگران حاذق، دانشجویان فعال و پرنشاط و سایر دست‌اندرکاران میسر نمی‌شود.

 

شواهد حاکی از آن است که نرخ رشد تعداد مقالات علمی ایران به طور قابل توجهی بیشتر از سطح جهانی هست و ایران در سال میلادی جاری رتبه 15 در تعداد مقالات منتشر شده بین دیگرکشورهای جهان را به خود اختصاص داده است؛ که البته جای بسی خوشحالی است- اما باید توجه شود که فروکاستن مفهوم رشد علمی به مقاله و استناد شاخص‌های سنجش وضعیت علم در کشور به تعداد مقالات منتشر شده به سوداگری در علم منتهی می‌شود، که شده است. ما در پی انقلاب علمی در کشور بوده‌ایم، امروز علم میدان انقلابی آبروی علمی کشور را تحت‌الشعاع قرار داده است. علم‌فروشی در بازار میدان انقلاب نمایی عیان و نشانه‌ای آشکار از ضعف سیاست‌گذاری علمی در کشور است.

 

آقای دکتر روحانی؛ سیاست‌گذاری علمی کشور نیازمند تجدید نظر است. سیاست‌گذاران حوزه علم نباید مفهوم رشد علمی را به تعداد مقالات فروکاهند. در یک سیاست‌گذاری جامع، زنجیره‌ای از نهادها در خدمت به نظاماتی در خواهند آمد که منتهی به رشد علمی کشور می‌شود. از مهم‌ترین نهادها در این زنجیره انجمن‌های علمی- دانشجویی هستند. نهادی که نقش و اثرگذاری آن هم‌تراز با دیگر نهادها و از جمله خود دانشگاه است. انجمن علمی- دانشجویی حلقه و نهاد واسط بین دانشگاه و جامعه است که به عنوان نهادی تخصصی از حضور عالمان، متخصصان و فن‌ورزان دانشگاهی و صنعتی شکل می‌گیرد. نهادی که کارکردهایش در جهت پیوند دانشگاه و جامعه و همچنین کاربردی‌کردن علم است.

 

در حال حاضر بالغ بر 8500 انجمن‌ علمي دانشجويي و 27 اتحادیه انجمن‌های علمی دانشجویی در کشور به ثبت رسیده‌اند. از این جهت انجمن علمی دانشجویی بزرگ‌ترین تشکل دانشجویی محسوب می‌شود. هر چند صدایمان همواره کم‌ترین انعکاس را داشته است. ما امروز از کم‌توجهی به این طیف گسترده از دغدغه‌مندان کشور که حتی در دیدار دانشجویان با مقام معظم رهبری (مدظله العالی) یک نماینده برای بیان نظرات‌شان ندارند گله داریم. ما گله داریم از این‌که برای دسترسی به بسیاری از امکانات و تسهیلات آزمایشگاهی و کارگاهی کشور با موانع اداری و بروکراتیک مواجه هستیم. خانواده انجمن‌های علمی دانشجویی از حضرتعالی به عنوان رئیس محترم جمهور درخواست دارند که امکان همکاری پارک‌های علم و فناوری، بنیاد ملی نخبگان، مراکز رشد، آزمایشگاه‌های دولتی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سایر ارگان‌های مرتبط با انجمن‌های علمی دانشجویی را فراهم نموده و اهمیت این تشکل‌ دانشجویی را به این عزیزان یادآوری فرمایید.

 

رئیس محترم جمهور؛ تقویت انجمن‌های علمی-دانشجویی و حمایت از ایشان در کنار توجه به نقش و جایگاه‌شان، رشد متوازن علمی کشور را در پی خواهد داشت. اگر می‌خواهیم نخبگان کشور نقش موثرتری در حل مشکلات کشور داشته باشند باید زمینه‌های لازم برای به میدان آمدن ایشان را فراهم آورد. انجمن علمی-دانشجویی بسترساز حضور نخبگان و درگیر شدن ایشان با مشکلات جامعه است. بنیاد نخبگان تعریفی قائم به فرد از یک نخبه دارد و از تعریف گروه نخبگانی عاجز است. انجمن‌های علمی دانشجویی گروه‌های نخبه‌ای هستند که همت شان اعتلای علمی کشور است. میدانی که نخبه دانشگاهی را به مشکلات جامعه پیوند می‌زند، گروه‌های نخبگانی را شکل می‌دهد و از درون این گروه‌های نخبه شرکت‌های دانش‌بنیان به ثمر می‌نشینند. آیا راهبرد دولت مگر جز این است؟

 

حال ببینید سیاست‌گذاری یکی از مجموعه‌های اثرگذار در حوزه علم کشور یعنی معاونت علمی ریاست جمهوری که از قضا در پی رونق دادن به شرکت‌های دانش بنیان است، در سال‌های اخیر چه بوده است؟ معاونت محترم علمی و فناوری ریاست جمهوری سه سال است که حمایت از انجمن‌های علمی دانشجویی را قطع کرده‌اند!! این آن چیزی است که سیاست‌گذاری علمی کشور از آن رنج می‌برد. البته ما این گلایه را در تریبون‌های پیشین نیز به سمع و نظر حضرتعالی رسانده‌ایم.

 

آقای دکتر روحانی؛ دولتمردان شما باید به دانشگاه اعتماد کنند، چنان‌چه شما اعتماد دارید. باید به نهادهای برخواسته از دانشگاه اعتماد داشته باشند. به این بازوی توانمند در نظام علمی کشور تکیه کنید. تکرار می کنم، جناب آقای دکتر روحانی لطفا به انجمن‌های علمی دانشجویی به عنوان یک بازوی توانمند در نظام علمی کشور تکیه کنید، آن‌ها را بشناسید و بشناسانید.

در پایان برای حضرتعالی و تمامی همکارانتان در مسیر دستیابی به اهداف عالی نظام مقدس جمهوری اسلامی، آرزوی توفیق و سربلندی دارم.

 

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار