کد خبر:۵۶۶۱۷۹
بسیج دانشجویی دانشگاه تهران خطاب به اژه‌ای:

چرا قوه قضائیه قادر نیست تصویر روشنی از برخورد با غارتگران بیت‌المال در معرض اطلاع مردم بگذارد؟

در بخشی از بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه تهران خطاب به سخنگوی دستگاه قضا آمده است: چرا قوه قضائیه قادر نیست تصویر روشنی از مبارزه با فساد و برخورد با غارتگران بیت‌المال در معرض اطلاع مردم شریف بگذارد؟

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه تهران خطاب به حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای بیانیه ای را به شرح زیر نوشتند:

جناب آقای اژه ای 


سلام علیکم


وضعیت فساد اقتصادی در کشور نگران کننده است. از خود فساد بدتر، شهامت غارتگران بیت‌المال در محق دانستن خود و همچنین زرنگی دانستن این تخلفات است. برای مردم انقلاب‌کرده‌ی ایران سنگین است که امانات خود به نظام اسلامی را همچون سفره‌ی پهن شده برای غارتگران ببینند.


نکته بسیار مهم این است که انگیزه های فسادآمیز همواره وجود دارد، اما در این بین معلوم نیست وقتی برخی مدیران دولتی برای خود حقوق چند ده ملیونی می‌نوشتند و وقتی صندوق های مختلف تامین اجتماعی و فرهنگیان مشغول دادن وام های چندصدملیونی به اطرافیان خود بودند، دستگاه های متعدد نظارتی چه می‌کردند؟

 
ضعف نظارت، وجود عناصر فاسد در برخی رئوس تصمیم گیری، عدم حساسیت مسئولین نسبت به فساد و برخورد سیاسی جناح ها، همگی از عواملی موثر در رشد روزافزون این مسئله در ساختار نظام اند. وقتی دستگاه های ناظر مصلحت‌اندیشی می‌کنند، وقتی سخنگوی دولت مدیران متهم به غارتگری را ذخایر نظام میخواند، وقتی برخی مفسدین سابقه دارِ اقتصادی مسئول بستن لیستهای انتخاباتی میشوند، حل مشکل فساد، خود مشکل میشود. اگرنه برخورد با فساد برای مدیران لایق، سالم و شجاع کار سختی نیست و مفسدین دانه‌درشت نیز چندان پنهان نیستند.


نکته مهم دیگر این است که لازمه به نتیجه رسیدن جریان عدالتخواهی و مبارزه با فساد، صادقانه و پاک بودن آن از اغراض جناحی، سیاسی و اقتصادی است. اخیرا جریانی سیاسی با سوء استفاده از کرسی نمایندگی مجلس، تلاش دارد خود را داعیه دار شفافیت و مبارزه بافساد معرفی کند.

 

این جریان با پرداختن مصداقی به فسادهایی مبهم، آنهم به صورت جهتدار و همراه با خلط حق و باطل، بیش از آنکه قصد اصلاح وضعیت کشور را داشته باشد، بدنبال همه گیر نشان دادن فساد است. بعید نیست هدف نهایی این جریان که خود سابقه‌ای فراموش‌نشدنی در ارتکاب مفاسد اقتصادی سیستمی دارد، از بین بردن حساسیت به فساد، آن هم به منظور تطهیر چهره منفور خود باشد. 
موج اخیر قشون کشی علیه قوه قضاییه، جدیدترین پرده از نمایش جریان مزبور است.

 

چطور میتوان داعیه مبارزه با فساد داشت ولی همت اصلی را بر تضعیف و متزلل ساختن دستگاه عدلیه نهاد؟ براستی آیا آقایانِ تازه به میدانِ سیاست درآمده نمی‌فهمند قوه قضاییه‌ای که صدر آن متهم به شبهات مبهم و گمان‌های ناصواب در پیشگاه مردم باشد، توان عملکرد مقتدارنه در برابر مفسدین گردن‌کلفت را نخواهد داشت؟ بی تردید می‌فهمند! سوال مهمتر آنکه این عدالتخواهانِ یک‌شبه، تا به امروز کجا بوده‌اند؟ آیا نباید به کسی که به مدد رسانه‌های معاند نظام اسلامی، یکباره ردای قهرمان مبارزه با فساد تن می‌کند شک کنیم؟ خاصه آنکه در گام اول نیز، دستگاهی را نشانه می‌گیرد که با وجود همه کاستی‌ها، خود مسئول و مشغول رسیدگی به انواع پرونده‌های فساد، از ریز و درشت است! باید پرسید آن روز که امواج مفاسد دولتی و غیردولتی یکی پس از دیگری افکار عمومی را مشوش ساخت، شما کجا بودید؟!

 


ممکن است جریانات سیاسی و رسانه ها هر کدام به فراخور نیات درونی شان به این مسائل اهمیت نداده و آن را دور بریزند و یا بالعکس، به صورت ناگهانی و با مقاصد سیاسی، بدون رعایت اصول اولیه حقوقی و اخلاقی، در هر جا که دستشان برسد، اتهام‌زنی کنند. 


لازم است تصریح نمائیم که نحوه مواجهه جریان اصیل و عدالتخواه دانشجویی با چنین پدیده‌هایی بکلی متفاوت است؛ ما با آسیب شناسی دقیق و با اولیت بندی صحیح مشکلات ، اعتقاد به مبارزه با فساد سیستماتیک و نیز مصادیق آن در هر سطح و توسط هر نهاد و فردی داشته، داریم و خواهیم داشت.


جناب آقای اژه‌ای


معتقدیم ورود کم‌رمق، دیرهنگام و گاه نامتناسب افراد و دستگاه‌های تحت مدیریت قوه قضائیه، علاوه بر آنکه موجبات دلسردی و نگرانی از آینده‌ی مسئله را فراهم آورده است؛ زمینه‌ساز سوء استفاده و جنجال‌آفرینی، مانند آنچه ذکرش رفت، شده است. جنابعالی بخوبی مستحضرید که بسیج دانشجویی همواره بدون ملاحظه افراد و گروه‌های سیاسی، بی‌پرده نسبت به کاستی‌ها و گاه تصمیماتِ دستگاه قضایی که مغایر با عدالت تشخیص داده است، انتقاد و اعتراض داشته و از ابراز آن نیز ابایی نداشته و ندارد؛ لکن امروز مسئله‌ای که مهمترین سرمایه اجتماعی نظام اسلامی یعنی اعتماد مردم را بسختی تهدید می‌کند، جولان افسارگسیخته‌ی اتهاماتی است که نهادهای نظام جمهوری اسلامی را، یکی پس از دیگری متوجه می‌سازد؛ ارقامی نجومی که ذره ذره امید مستضعفان و پابرهنگان، این صاحبان اصلی انقلاب را کمرنگ و کمرنگ‌تر ساخته است.

 

آقای اژه ای؛ امروز از شما دعوت کرده ایم تا در پیشگاه دانشگاهیان، گره از ابهامات و اتهامات فراگیر بگشائید! بروشنی و نه به اجمال و ابهام، آنگونه که در جمع خبرنگاران سخن می‌گویید، توضیح دهید که داستان حسابهای قوه قضائیه و رئیس محترم آن چیست؟ پرونده فیش‌های نجومی بکجا انجامید؟ نتیجه بررسی واگذاری املاک غیرقانونی شهرداری چه شد؟ اتهام صندوق ذخیره فرهنگیان به چه وضعی در آمد؟ و بالاخره توضیح دهید، که چرا قوه قضائیه قادر نیست تصویر روشنی از مبارزه با فساد و برخورد با غارتگران بیت‌المال در معرض اطلاع مردم شریف بگذارد؟


بسیج دانشجویی امیدوار است گفتگوی صریح امروز با جنابعالی، افق جدیدی از تعامل و همکاری دانشجویان و مسئولین قوه قضائیه در جهت مبارزه موثر با فساد و نابرابری پیش روی عدالتخواهان قرار دهد.
والسلام علیکم و رحمةالله

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار