اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عزت الله ضرغامی رئیس سابق رسانه ملی بعد از ظهر امروز در مراسمی که به همت بسیج دانشجویی دانشگاه شریف برای گرامیداشت شانزدهم آذر در دانشکده شیمی این دانشگاه برگزار شد گفت: این سه قطره خون در تاریخ جنبش دانشجویی ما پربرکت شد. این روزها به جای این که مباحثی مانند علت و چرایی وقوع حادثه 16 آذر 1332 بررسی شود در فضای مجازی برای بزک کردن رژیم طاغوت تلاش می شود در این خصوص روایت گری شهید چمران که شاهد عینی ماجرای آن روز و شهادت این دانشجویان بودند بسیار خواندنی است.
وی اظهار داشت: دانشجویان برگزیده ما بعد از دوره کارشناسی از سوی دانشگاه های بزرگ جهان پذیرش می گیرند و برای ادامه تحصیل به آن جا می روند، این کشورها حاضرند به نوابغ ما ماهانه مبالغی نزدیک به 2 هزار و 500 دلار و به کسانی هم که زوج هستند چیزی حدود 5 هزار دلار پرداختند کنند.
ضرغامی تاکید کرد: متاسفانه درصد این مهاجرت ها بالا است و این مسئله چندین بار به صورت جدی در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شده است. باید بدانیم آمارهای نگران کننده ای در این خصوص وجود دارد که آن ها را بنا به برخی ملاحظات رسانه ای نمی کنم فقط بدانید که بیشتر آن ها مربوط به دانشگاه های فنی مهندسی کشور است.
رئیس سابق رسانه ملی با بیان این که در خیلی از اوقات سیستم اجرایی و نهادهای دولتی کشور می توانند با راه حل های موجود این مشکلات را برطرف کنند خاطر نشان کرد: اما کشور آنقدر درگیر منازعات سیاسی است که فرصتی برای رسیدن به این مسائل پیدا نمی شود. خیلی از پروژه هایی که در خارج از کشور به این نخبگان سپرده می شود به مسائل امنیتی، محرمانه و حاکمیتی کشورهای بیگانه مربوط می شود. نهادهای دولتی ما این پتانسیل را دارند که به نخبگان پول بدهند که آن ها برای 5، 6 میلیون تومان دو شغله نشوند آیا واقعاً توانایی پرداخت این مبلغ را نداریم.
وی افزود: از آن بدتر این است که هنگامی که می خواهند اعضای هیئت علمی دانشگاه ها را انتخاب کنند تا حد زیادی اولویت را به کسانی می دهند که از دانشگاه خارجی دکتری گرفته باشند تا کسانی که در ایران فارغ التحصیل شده اند.
ضرغامی در ادامه سخنان خود با اشاره به مطرح شدن بحث برجام در سخنرانی آقای جلیلی تاکید کرد: نگاه من این است که آن چه این روزها درباره برجام اتفاق می افتد یک ظرفیت بالقوه برای تقویت وحدت ملی و دشمن شناسی برای ما فراهم آمده است چنانکه می توانم بگویم اگر خودمان را می کشتیم و صدها کتاب و سخنرانی و سمینار برگزار می کردیم نمی توانستیم به این اندازه دشمنی آن ها را ثابت کنیم البته باید این را مد نظر قرار دهیم که «نهضت دیدی گفتم» راه نیندازیم.
وی همچنین اظهار داشت: وقتی قرار باشد یک نظام شرطی مدیریتی در کشور حاکم شود و مدیران در آن بگویند فلان کار را کردیم و فلان امتیازهایی گرفتیم این برای نظام مدیریت کشور آسیب زا است.
رئیس سابق رسانه ملی در پایان سخنان خود ضمن گرامیداشت یاد شهید واقفی که دانشگاه صنعتی شریف به نام او مزین است گفت: توصیه می کنم که همه دانشجویان فیلم سیانور را ببینند چرا که کارگردان آن به خوبی به ماجرای مجاهدین خلق پرداخته است، انحرافات مجاهدین خلق به شهادت مظلومانه چهره هایی مانند شهید شریف واقفی منجر شد و باعث می شود امروز ما از آن درس بگیریم که انحراف از خط اصیل فکری اسلام در نهایت ما را به کجا می برد. شهرام که یکی از شخصیت های محوری این گروه بود دچار تفکرات التقاطی شده بود به طوری که وقتی به نجف و پیش امام (ره) رفتند امام تائیدشان نکرد و همین باعث قهر عده ای با امام شد. این را بدانید که اسلام جامعیت دارد پس باید آنقدر توانایی داشته باشیم که اگر راه دیگری را رفتیم و دیدیم اشتباه است از آن راه بازگردیم.
در ادامه این مراسم عزت الله ضرغامی به سوال بعضی از دانشجویان حاضر در این مراسم پاسخ داد.
وی در پاسخ به این سوال که شما خودتان از دانشجویان پیرو خط امام بودید، اما به نظر شما چرا عده ای از همین افراد وقتی به پست و مقام سیاسی می رسیدند خیلی چیزها یادشان می رود، گفت: از میان 400 دانشجوی پیرو خط امام سی و چند نفر آن ها در جنگ تحمیلی شهید شدند و عده ای از آن ها نیز در حال حاضر در پست و مقام های دولتی هستند و سرشان به کار خودشان است. خطا برای همه وجود دارد و این که می گوییم ممکن است عده ای خیلی چیزها را فراموش کنند، ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد.
ضرغامی ادامه داد: وقتی می خواستیم مناظره سال 92 را اجرا کنیم از جمله ممنوعیت هایی که برای سوالات کاندیداها در نظر گرفتند، سوالاتی بود که نیاز به تطبیق تاریخی داشتند؛ به این خاطر که ممکن بود که برای پاسخ به هر کدام از آن ها، اشتباه پیش بیاید.
وی به در خواست دانشجویی مبنی بر خاطره ای از انتخابات سال 88 گفت: خاطرم هست در انتخابات آن سال کروبی توسط ستاد انتخاباتی پیشنهاد داد تا برای مناظره های انتخاباتی، هر فردی از کاندیدا دو سه مشاور داشته باشد که به هنگام پاسخ سوالات، او را یاری کند؛ اما با این پیشنهاد مخالفت کردیم، چرا که معتقد بودیم کسی که می خواهد رئیس جمهور کشور شود، باید توانایی پاسخگویی به تنهایی را داشته باشد.