اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم رونمایی از محصول اصلی پلتفرم ملی NP۰۱ ، در پژوهشکده مهندسی خودروی دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.
در این مراسم که با حضور دکتر محمدحسن شجاعی فرد(رییس دانشکده و پژوهشکده مهندسی خودروی دانشگاه)، جمعی از اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشکده مهندسی خودرو برگزار شد؛ مجری محوری طرح پلتفرم ملی در رابطه با اثرات مثبت تحقق این طرح گفت: اول اینکه با اجرایی شدن این طرح، صنعت خودروی ما دیگر به مونتاژ روی نخواهد آورد و دیگر بحث استقلالی خواهد بود که نصیب این صنعت می شود. دکتر شجاعی فرد در خصوص ویژگیهای این طرح افزود: پلتفرم خودرو، عملا بخش اصلی یک خودرو را شامل می شود که دارای این قابلیت است که چند مدل مختلف بدنه و تزیینات داخلی مناسب روی آن سوار شود و به صورت مدلهای مختلف خودرو به بازار معرفی شود. وی توضیح داد طراحی پلتفرم خودروی ملی از سال ۱۳۹۱ در دانشگاه علم و صنعت ایران آغاز شد و هم اکنون کل تزئینات داخلی و خارجی و طراحی بدنه تا آخرین مرحله طراحی جزئیات، پیش رفته و انجام شده و این پلتفرم قابلیت ارایه تا ۲۵محصول را دارا می باشد.
رییس دانشکده و پژوهشکده مهندسی خودروی دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: در این پروژه کلان که برای اولین بار در کشور در این سطح گسترده طراحی و اجرا شده است، ایمنی خودرو و به ویژه طراحی ای که در قسمت بدنه فلزی انجام شده، در حد ستاره های جهانی است. وی تاکید کرد: هدف گذاری اولیه در این طرح، چند شرط بود از جمله اینکه قیمت خودرو نباید بیش از ۱۲ هزار دلار، باشد و از طرفی خودرویی تولید شود که به لحاظ کیفیت، از قابیلت صادرات به اروپا برخوردار باشد.
گفتنی است پروژه طراحی پلتفرم ملی خودرو در راستای ارتقای ارتباط دانشگاه و صنعت خودروی کشور و با هدف بومی سازی طراحی پلتفرم خودرو به کنسرسیوم دانشگاهی متشکل از دانشگاه های علم و صنعت ایران، امیرکبیر، خواجه نصیرو تهران ابلاغ شده بود که تنها دانشگاه علم و صنعت ایران موفق به انجام طراحی و آماده سازی نمونه آزمایشگاهی پلتفرم خودروی ملی گردید.
اهداف اصلی این پروژه دستیابی به دانش ملی طراحی پلتفرم خودرو، ایجاد ساختار مناسب برای طراحی پلتفرم، ساخت نمونه های اولیه پلتفرم طراحی شده، دستیابی به تکنولوژی روز و قابل صدور، محدود کردن هزینه های محصول در حدود تعیین شده، تربیت نیروهای متخصص، مناسب سازی فرایند طراحی خودرو و نهایتا جهانی شدن صنعت خودروی کشور بوده است.
هم اکنون نمونه نیمه صنعتی و پایلوت پلتفرم خودروی ملی در انتظار استقبال خودروسازان برای تبدیل به نمونه صنعتی و تولید انبوه است.