اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، مراسم ازدواج دانشجویی با حضور 18 زوج دانشجو ظهر امروز با حضور حجتالاسلام حسین دهنویُ، کارشناس مسائل خانواده و نویسنده کتاب گلبرگهای زندگی در دانشگاه مهندسی فناوریهای نوین قوچان برگزار شد.
در این مراسم حجتالاسلام حسین دهنوی با تأکید بر اینکه همتایی اصل مهمی در ازدواج به شمار میآید و این یعنی با کسی باید ازدواج کرد که بتواند نیازهای او را برطرف کند، گفت: متأسفانه در جوامع علمی و دانشگاهی جوانان به این اصل بیاعتنا بوده و بر پایه روابط عاشقانه و عشقهای کورکورانه و بدون اطلاعات اقدامات به ازدواج میکنند.
وی با اشاره به اینکه معمولاً در این ازدواجها پسر یا دختر بر اساس ظواهر عاشق شده و برقراری ارتباط میکنند و به ازدواج هم ختم میشود، بیان کرد: عنصر عشق در این ازدواجها قوی بوده و بااینکه میدانند به درد هم نمیخورند باز هم تن به ازدواج میدهند و این حرف غلطی است که میگویند عشق همهچیز را حل میکند.
این کارشناس مسائل خانواده با تأکید بر این مطلب که کار این جوانها اغلب به طلاق کشیده میشود؛ اما جوانهایی که عاقلانه ازدواج داشتند زندگی سراسر آرامش و عاشقانهای را رقمزدهاند، تصریح کرد: دانشجویان باید مراقب این عشقهای کورکورانه باشند و متأسفانه برخی دانشجویان از همان ترم اول و روز اول عاشق میشوند که این حرف غلطی است؛ زیرا عشق اینگونه متعلق به فیلمهای هندی و رمانهای عاشقی بوده و در دنیای واقعی جای ندارد.
دهنوی با یادآوری اینکه ابتدا علاقه در میان دو نفر به وجود میآید و قبل از شکلگیری عشق و شیدایی اگر بفهمند به درد یکدیگر نمیخورند راحتتر میتوان موضوع را فراموش کرد، بیان داشت: پس از علاقه دلبستگی و وابستگی به وجود میآید و در پایان دو نفر به عشق و شیدایی میرسند که اگر به اینجا رسید دیگر نمیتوان از یکدیگر جدا شد.
وی با اشاره به چهار اصل مهم در همتایی گفت: اعتقاد، مذهب، خانواده و فرهنگ چهار اصل مهم و جداییناپذیر در همتایی میان دختران و پسران در آستانه ازدواج بوده که هرکدام در کنار یکدیگر باید وجود داشته باشند تا زندگی سراسر عشق و محبتی رقم بزنند.
دهنوی با تأکید بر این موضوع که دختر و پسر باید ازنظر اعتقادی همانند هم باشند یعنی یک فرد مذهبی با فردی مذهبی و یک غیرمذهبی با غیرمذهبی وصلت کند، ادامه داد: شیعه با شیعه و اهل سنت با اهل سنت باید ازدواج کنند و در اصل همتایی خانوادگی نیز خانوادهها باید ازنظر سطح با یکدیگر مساوی یا اگر اختلافی وجود دارد بسیار کم باشد.
وی تأکید کرد: دو ملیت و دو قومیت نباید با یکدیگر ازدواج کنند؛ زیرا اختلافات فرهنگی زیادی میان آنها وجود دارد و امروز 95 درصد جوانانی که به خارج رفته و با دختران خارجی ازدواجکردهاند بدبخت شدهاند و این اغراق نیست.