به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، یسنا بهمنش - دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی کاهش سموم سازمان غدا و دارو اظهار کرد: از آنجا که آمار دقیق مسمومیت با تک تک داروها در دست نیست، بطور متقن نیز نمیتوانیم اعلام کنیم که بیشترین مسمومیت دارویی مربوط به چه دارویی است، لذا علی رغم آنچه برخی میگویند، تائید نمیکنیم که بیشترین مسمومیتهای دارویی کشور مربوط به شربت متادون است. اما ناموثق بودن مطلب فوق چیزی از اهمیت دقت به مسمومیت با متادون نمیکاهد.
وی افزود: بطور کلی دسته داروهای مغز و اعصاب و از میان آنها داروهای ضد افسردگی بیشترین تعداد مسمومیت دارویی را به خود اختصاص میدهند.
دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی کاهش سموم سازمان غدا و دارو، تاکید کرد: متادون به عنوان یک دارو از این نظر دارای اهمیت است که اولاً با مقادیر کم آن مسمومیت شدید و حتی مرگ در کودکان رخ میدهد.
بهمنش اظهار کرد: متادون دارویی است که در داروخانهها موجود نیست و برای ترک اعتیاد به معتادان تحت درمان و آن هم در مراکز MMT میدهند تا به منزل ببرند و این افراد اغلب برای پنهان کردن روند درمانشان، شربت متادون را با نوشیدنی مخلوط کرده و یا در بطریهای نوشیدنی نگهداری و در یخچال میگذارند و این کار احتمال مسمومیت بستگان آنان را افزایش میدهد.
وی گفت: در اغلب مراکز ترک اعتیاد، به این نکته توجه نمیکنند که شربت متادون را داخل ظرف با درب مقاوم به کودک تحویل دهند و این سه عامل مسمومیت با شربت متادون را محتمل میکند.
این مقام مسئول بیان کرد: به همین دلیل توصیههای مورد نظر ما همواره بر این است که شربت متادون در ظرف با درب مقاوم و دور از دسترس کودکان و در قفسههای بالا و غیر قابل دسترسی کودک نگهداری شود.
بهمنش در ادامه متذکر شد: شربت متادون را نباید در بطری نوشیدنیها مانند نوشابه قرار داد و اغلب داروها و منجمله شربت متادون نیازی به نگهداری در یخچال ندارند و به طور کلی یخچال به هیچ عنوان مکان مناسبی برای نگهداری دارو نیست.
دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی کاهش سموم سازمان غدا و دارو، به ایفدانا گفت: داروهای مغز و اعصاب و از میان آنها داروهای ضد افسردگی بیشترین تعداد مسمومیت دارویی را به خود اختصاص میدهند.