به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر سید امیر محسن ضیائی در سفر به بیرجند و دیدار با سید علیاکبر پرویزی؛ استاندار خراسان جنوبی، اظهار کرد: متاسفانه همواره فکر میکنیم باید اتفاقی بیفتد تا ما اقدامی بکنیم و در این شرایط است که کسی به آمادگی، پیشگیری و مدیریت بحران فکر نمیکند؛ چراکه اگر غیر از این بود اعتبارات دستگاههایی چون سازمان مدیریت بحران و هلال احمر دهها برابر میشد، در این شرایط است که برای یک اتفاق کوچک دست استانداریها به عنوان نماینده دولت برای یک کار معمولی بسته است و انبارهای هلالاحمر، خالی میماند.
وی همچنین با اشاره به اینکه در جریان مسائل و مشکلات پیشروی استان و فعالیتهای هلالاحمر استان قرار دارد، گفت: خراسان جنوبی استانی پهناور بوده و مشکلات زیادی پیش رو دارد و لذا امیدواریم بتوان در کنار استاندار خوب، فهيم و كاربلد و ساير همکارانشان، گامهای مهمی در خدمت به مردم استان برداشت.
ضرورت برنامهریزی جامع برای فعال كردن امکانات كم نظير بالقوه خراسان جنوبی
رئیس جمعیت هلالاحمر گفت: ظرفیتهای بالقوهای در خراسان جنوبي وجود دارد که متاسفانه بالفعل نشده است؛ همچون چند صد کیلومتر مرز و همجواری با بسیاری از استانها، در مسیر ترانزیت بودن و داشتن ١٠ درصد معادن کشور و رتبه نخست معادن زغال سنگ کشور؛ لذا باید برنامهریزی جامعی برای تبدیل این امکانات بالقوه به بالفعل در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به اینکه جمعیت کم و وسعت زیاد، خدمترسانی در خراسان جنوبی را با مشکل مواجه میکند، عنوان کرد: از آنجا در زمان اختصاص امکانات، همواره جمعیت استانها ملاک عمل است، لذا استانهایی چون خراسان جنوبی، با وجود وسعت بسیار و مشکلات بسیار پیشرو، در انتهای فهرست امکانات قرار میگیرند.
بیشترین تخصیص بودجه به خراسان جنوبی رسیده است
دکتر ضیائی تاکید کرد: بر این اساس ضروری است تا شاخصهای واقعی را در نظر گرفت تا در محیط، جوابگوی نیازها باشد و بتواند ارزیابی خوبی از وضعیت بهمنظور توزیع عادلانه امکانات در اختیار قرار دهد.
وی با اشاره به اینکه در تخصیص اخیر اعتبار ١٠٠ میلیارد تومانی به هلالاحمر بعد ازقريب ٢ سال، که رقم چشمگیری هم نیست، بیشترین تخصیص بودجه به خراسان جنوبی رسیده است، گفت: هرچند هلالاحمر در حال حاضر از نظر اعتبارات در وضع مناسبی قرار ندارد، اما تلاش کردیم تا همین اعتبارات کم را نیز به نحوی صحیح توزیع کنیم و مواردی چون حادثهخیزی، پروژههای مهم در دست اجرا، شرایط استانها و ... را نیز در نظر گرفته و بر همین اساس هم خراسان جنوبی بیشترین رقم را از تخصیص اعتبارات جدید دارد و با این تخصیص، بسیاری از پروژههای هلالاحمر در استان، تا پایان سال تمام خواهد شد.
سه تهديد استان؛ زلزله، تغييرات اقليمي و سيل
رئیس جمعیت هلالاحمر با بیان اینکه فرصتهای زیادی در خراسان جنوبی وجود دارد، عنوان کرد: یکی از این فرصتها، مردم خوب، نجیب، علاقهمند به خدمت، قانع، زحمتکش و شکرگذار استان است و ما نیز وظیفه داریم تا تلاش خود را در خدمت به این مردم، دو چندان کنیم.
وی همچنین به سه تهدید مهم در استان خراسان جنوبی اشاره و تصریح کرد: یکی از تهدیدات استان، زلزله است که البته کل کشور نیز در معرض این تهدید است و لذا باید با این پدیده طبیعی کنار آمده و برای آن تدابیر لازم را اندیشید.
پدیده طبیعی به علت عملکرد نامناسب، به بلا تبدیل میشود
دکتر ضیائی با یادآوری تلفات 30 هزار نفری زلزله بم و از بین رفتن 90 درصد شهرهای بم، گفت: چند سال پس از زلزله سال 82، زلزله دیگری به بزرگای 6.5 در بم رخ میدهد، اما به علت تغییر زیرساختها، علمی شدن نگاهها و افزایش آمادگی، شاهد هیچ اتفاق ناگواری نبودیم و این بدان معناست که میتوان کار را درست انجام داد و یک واقعه طبیعی را به بلا تبدیل نکرد.
وی با اشاره به اینکه پدیده طبیعی به علت عملکرد نامناسب، به بلا تبدیل میشود، اظهار کرد: بلا زمانی رخ میدهد که ما خوب عمل نکرده، آمادگی، پیشگیری و کاهش ریسک نداشته و آسیبپذیری بالایی داریم و همه این موارد در کنار شدت انرژی زلزله، ما را با بلا روبهرو میکند.
رئیس جمعیت هلالاحمر به موضوع تغییرات اقلیمی اشاره و عنوان کرد: بحران آب مساله مهم کشور، تهدید بعدي استان خراسان جنوبی است و اکنون آبرسانی در چند صد روستای استان، با تانکر انجام میشود و از سویی دیگر 18 سال است که این استان با خشکسالی روبهرو است و به نظر نمیرسد به این زودی از این مشکل رها شود.
به گفته وی معضل مهم دیگر، سیل است؛ به عبارتی اگر بارشی هم داشته باشیم با اشکالات مدیریتی، برداشت از منابع زیرزمینی و از بینبردن تمامی ذخیرهها، نعمتها را تبدیل به نقمت میکنیم؛ اینها همه بحرانهای خود ساخته و انسانساز است و در این شرایط هر اندازه نهادهایی چون هلالاحمر تلاش کنند؛ گویا کمتر صدای آنها شنیده میشود.
هلالاحمر هر آنچه در اختیار دارد، برای خدمت به مردم در طبق اخلاص میگذارد
دکتر ضیائی با بیان اینکه هلالاحمر هر آنچه در اختیار دارد، برای خدمت به مردم در طبق اخلاص میگذارد؛ تصریح کرد: وجب به وجب سرزمین ایران برای ما ارزشمند است و لذا همه تلاش خود را برای پشتیبانی از خراسان جنوبی به کار خواهیم بست.
وی درباره تجهیز خراسان جنوبی به بالگرد، گفت: مقرر شده است تا هر استانی که آشیانه بالگرد دارد در اولویت قرار گیرد، لذا اگر استانداری برای ساخت آشیانه کمک کند، ما نیز از اولین سری بالگردهایی که وارد کشور شود، به خراسان جنوبی اختصاص خواهیم داد.
امیدواریم شارژ انبارهای امدادی به سرعت انجام شود
رئیس جمعیت هلالاحمر در زمینه توضیحات استاندار خراسان جنوبی مبنی بر اختصاص تنخواه به استانداریها از اعتبارات 10 و 12 بودجه، اذعان کرد: اختصاص این اعتبار به استانها برای اینکه بتوانند در موارد حساس به موقع عمل کنند، از ضروریات است و این مشابه همان اتفاقی است که برای هلالاحمر افتاده است؛ شهریور امسال دولت مصوب کرد تا 200 میلیارد تومان از اعتبارات 10 و 12 به هلالاحمر اختصاص یابد که تا این لحظه فقط 100 میلیارد تومان اختصاص یافته که همین رقم برای خدمت به مردم دراستانها توزیع شده است و امیدواریم شارژ انبارهای امدادی به سرعت انجام شود تا آمادگی بیشتری برای خدمت به مردم داشته باشیم.
هلالاحمر همواره در امدادرسانیها حضور خوبی داشته است
سیدعلیاکبر پرویزی، استاندار خراسان جنوبی هم در این دیدار با اشاره به اینکه هلالاحمر همواره در امدادرسانیها حضور خوبی داشته است، اظهار کرد: نگاه دولت به هلالاحمر هم مثبت است و لذا باید از این ظرفیت به خوبی استفاده کرد.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی به علت وسعت بسیار، مشکلات خاص خود را دارد، گفت: مشکلات بسیاری پیشروی استان است که باید برای انها تدابیر لازم در نظر گرفته شود و امیدواریم زیرساختهای مناسب برای استقرار بالگرد در استان هم فراهم شود تا دستکم یک فروند بالگرد در استان، مستقر شود تا سرعت عمل و رسیدگی به موقع در حادثه بیشتر شود.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به اینکه این استان 10 درصد وسعت کشور را داشته و راههای دسترسی به بخشهای مختلف آن سخت است، اظهار امیدواری کرد تا بخشهای ضروری در استان تقویت شود و در این زمینه استانداری نیز کمک خواهد تا پشتیبانی از نهادهایی چون هلالاحمر بیشتر شود.