کد خبر:۵۷۱۹۶۴
معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون خراسان رضوی:

روزانه بیش از ۳۵۰ واحد خون در خراسان رضوی اهداء می‌شود/ شرایط استان از لحاظ اهداء خون قابل قبول است

معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون خراسان رضوی با اشاره به این مطلب که روزانه ۳۵۰ تا ۴۰۰ واحد خون در استان اهداء می‌شود، گفت: حدود ۶۰ درصد اهداء کنند خون در خراسان رضوی به صورت مستمر خون اهداء می‌کنند.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، علی حسنی امروز در نشست خبری که در پایگاه انتقال خون بیمارستان امام رضا(ع) مشهد توسط دانشگاه علوم پزشکی این شهر برگزار شد، با اشاره به این نکته که خون مخلوط پیچیده‌ای از پلاسما، کلبول فرمز و سفید و پلاکت است، گفت: بدن یک فرد به صورت میانگین حدود پنج لیتر خون دارد.

 

وی با بیان این مطلب که خون، مایعی ارزشمند است و با وجود پیشرفت‌های گسترده در دانش پزشکی هنوز جایگزین مناسبی برای آن پیدا نشده است، افزود: خون به عنوان یک دارو قلمداد می‌شود که علاوه بر تزریق در خون ریزی‌ها، جراحی‌ها و بیماری‌های مختلف، فرآورده‌های متعدد سلولی و پلاسمایی از آن تهیه می‌شود که هر کدام کاربرد ویژه‌ای برای درمان بیماری‌ها دارد.

 

معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون خراسان رضوی ضمن اشاره به این موضوع که سالانه بیش از 150 هزار مادر در سراسر دنیا با تزریق خون و فرآورده‌های خونی از مرگ ناشی از عوارض بارداری و زایمان رهایی می‌یابند، تصریح کرد: از هر سه نفر یک نفر در طول زندگی خود به تزریق خون و فرآورده‌های آن نیاز پیدا می‌کند.

 

حسنی افزود: سال پیش حدود دو میلیون و 100 هزار واحد خون اهدا شد و این در حالی است که بر اساس گزارشات سازمان بهداشت جهانی، سال گذشته 108 میلیون واحد خون در 167 کشور دنیا اهدا شد که سهم کشور ما دو درصد از خون‌های اهدایی بوده است.

 

وی در ادامه در خصوص شرایط اهداء خون تصریح کرد: هر فرد سالم اعم از زن و مرد در گروه سنی 18 تا 65 سال با دارا بودن حداقل وزن 50 کیلوگرم می‌تواند خون اهداء کند.

 

حسنی افزود: همچنین هر فرد اعم از زن و یا مرد در هر نوبت می‌تواند 450 سی سی خون اهدا کند که این میزان 10 درصد خون موجود در بدن افراد است  و این میزان خون برای افرادی که 50 کیلوگرم داشته باشند و یا بیش از این میزان باشند فرقی نمی‌کند.

 

چه افرادی نمی‌توانند خون اهداء کنند؟

 

وی با بیان این مطلب که مردان در طول سال می‌توانند چهار بار و زنان سه بار می‌توانند خون اهداء کنند، خاطرنشان کرد: در دوران بارداری و شش هفته پس از زایمان، در صورت داشتن سقط تا یک سال پس از آن، در دوران شیردهی، در دوران قاعدگی افراد نمی‌توانند خون اهدا کنند.

 

معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون خراسان رضوی نوشیدن دو لیوان آب قبل از اهداء خون، پرهیز از فعالیت شدید بدنی و مصرف غذای مختصر سه ساعت قبل از اهداء خون علاوه بر تغذیه معمول را اقدامات قبل از اهداء خون دانست و گفت: یک واحد خون اهدا شده، تقریبا 225 میلی گرم آهن دارد در حالت عادی بدن این میزان آهن را به مرور زمان جبران خواهد کرد و با دریافت غذاهایی حاوی آهن معمولا زمان جایگزین تسریع می‌شود.

 

حسنی بیان داشت: حدود هشت هفته برای پس از اهدا خون زمان نیاز است تا بار دیگر پلاکت، پلاسما و گلبول‎‌های سفید و قرمز خون کامل شوند.

 

وی تاکید کرد: خون و فرآورده‌های خونی زمان و شرایط نگهداری ویژ‌ه ای دارند. معمولا فرآورده‌ گلبول قرمز تا 35 روز در دمای یخچال قابل نگهداری است به همین دلیل در ایام مذهبی و خاص که تعداد مراجعین به پایگاه‌های انتقال خون افزایش می‌یابد ما از افرادی که همیشه خون می‌دهد تقاضا می‌کنیم چند روز بعد بیایند؛ چراکه این تعداد خون پس از گذشت 35 روز فاسد می‌شود و به کار ما نمی‌آید.

 

دارا بودن کارت ملی برای اهداء خون الزامی است

 

معاون فنی و فناوری‌های نوین سازمان انتقال خون خراسان رضوی داشتن کارت ملی را جهت اهداء خون الزامی دانست و ابراز کرد: افرادی که برای نخستین بار برای اهداء خون مراجعه می‌کنند باید کارت ملی داشته باشند؛ چراکه چنانچه خون نادری داشته که بعدها نیاز به آن باشد و یا این‌که چنانچه فرد بیماری داشته باشد مورد شناسایی قرار گیرد.

 

حسنی در ادامه سخنان خود با اشاره به این مطلب که روزانه 350 تا 400 واحد خون در استان اهداء می‌شود، تصریح کرد: حدود 60 درصد اهداء کنند خون در استان به صورت مستمر خون اهداء می‌کنند.

 

شرایط استان از لحاظ اهداء خون قابل قبول است

 

وی بیان کرد: تا چندی پیش به دلیل شرایط ناپایدار جوی و آلودگی هوا مراجعه به پایگاه‌های اهداء خون سیر نزولی داشت؛ اما از حدود 10 روز پیش با توجه به تبلیغات صورت گرفته و همت مردم این امر رو به ترمیم رفت و در حال حاضر در خراسان رضوی با آمار قابل قبولی مواجه هستیم به طوری که چنانچه امروز با مشکلی خاص مواجه شویم سه تا چهار روز خون برای اهداء ذخیره داریم.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار