آخرین اخبار:
کد خبر:۵۷۳۴۱۶

اطلاعاتی جدید از اعدام صدام

هر سال که سالروز اعدام تاریخی دیکتاتور پیشین حاکم بر عراق می‌رسد، رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی عراق سرگرم جستجو به دنبال اطلاعات جدید درباره پشت پرده‌های اعدام صدام در ۳۰ دسامبر ۲۰۰۶ می شوند.

بعد از گذشت یک دهه از اعدام دیکتاتور پیشین حاکم بر عراق، هر سال که سالروز اعدام تاریخی او می رسد، رسانه ها و شبکه های اجتماعی عراق سرگرم جستجو به دنبال اطلاعات جدید درباره پشت پرده های اعدام صدام در 30 دسامبر 2006 می شوند.
انتشار اطلاعاتی تازه از اعدام صدام
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، تازه ترین این اخبار مربوط به ادعای نقش موثر سید 'عبدالعزیز حکیم' رهبر فقید مجلس اعلای اسلامی عراق است که به تازگی منتشر شد و حاکیست که حکیم در آن برهه، با 'نوری المالکی' نخست وزیر وقت تماس گرفت و به او گفت که اطلاعاتی دارد مبنی بر اینکه می خواهند، صدام را به خارج از عراق فراری دهند و باید هرچه سریعتر حکم اعدام اجرا شود.

 

براساس این گزارش، در آن برهه نوری المالکی درصدد آماده شدن برای شرکت در مراسم عروسی پسرش در خارج از عراق بود که بعد از تماس سید عبدالعزیز حکیم، از انجام سفر منصرف شد و به سرعت حکم اعدام را شخصا امضا کرد و به اجرا گذاشت.

 

اما 'ایاد السماوی' روزنامه نگار عراقی نزدیک به نوری المالکی این ادعا را تکذیب کرده و گفته است که در همان برهه، 'عادل عبدالمهدی' عضو برجسته مجلس اعلای اسلامی عراق، معاون رییس جمهور بود و طبق قانون صلاحیت امضای حکم اعدام را داشت اما در آن برهه در مراسم حج به سر می برد و منطقی این بود که سید عبدالعزیز حکیم به او برای تعجیل در اجرای حکم اعدام فشار بیاورد.

 

از طرفی نوری المالکی نخست وزیر پیشین عراق در اظهاراتی تازه، بخشی از روایت فوق را درباره تلاش هایی برای فراری دادن صدام به خارج از عراق، تایید کرده است.

 

نوری المالکی دو روز قبل، در سالروز اعدام صدام در نشستی با تعدادی از سران عشایر عراق گفت که یک نقشه برای جلوگیری از اجرای حکم اعدام علیه صدام وجود داشت و آمریکایی ها درخواست 15 روز تاخیر کردند یا اینکه حکم اعدام به بعد از عیدفطر موکول شود، اما با آنها مخالفت کردم.

 

وی گفته است: 'بسیاری که همراه من بودند از اجرا حکم اعدام نگران بودند ولی بی سر و صدا به آنها گفتم که اگر امروز (30 دسامبر 2006) اعدام نشود، همین امشب او ( صدام) را از عراق فراری می دهند.'

 

وی کشور امیرنشین قطر را به تلاش برای خارج کردن صدام از عراق متهم کرده و گفته است که 'بشری خلیل' وکیل مدافع صدام پیشتر اعتراف کرد که به همراه قطر درصدد صدور مصوبه ای در شورای امنیت سازمان ملل مبنی بر اعتراض به حکم اعدام دادگاه عراق داشتند تا بعد از آن، صدام را به خارج از عراق انتقال دهند.

 

نوری المالکی افزوده است که 'ما بر اعدام اصرار داشتیم و با مقاومت شدیدی روبه رو شدیم و وزیر دادگستری از امضای حکم اعدام شانه خالی کرد و برخی نگران بودند که حکم اعدام اشتباه باشد و همه شواهد نشان می داد که نقشه ای برای فرار صدام از عراق وجود داشت و پول های کلانی هم در این جهت هزینه شده بود. '

 

اما گزارش تازه منتشر شده درباره پشت پرده های اعدام صدام حاکیست که آمریکایی ها و شخص زلمای خلیل زاد حاضر به تحویل صدام به دولت عراق نبود و نوری المالکی آنها را تهدید کرد که 'اگر صدام را تحویل دولت عراق ندهند، همین الان از پست نخست وزیری استعفا می کند.'

 

از طرفی 'موفق الربیعی' مشاور وقت امنیت ملی عراق که بر اجرای حکم اعدام نظارت داشت و هنوز طناب دار اعدام صدام را به عنوان یادگار نزد خود حفظ کرده است، در سالروز اعدام صدام گفته است که در آن برهه وزارت خارجه آمریکا و سازمان سیا با حکم اعدام مخالفت می کردند، اما 'جرج بوش' رییس جمهوری آمریکا و پنتاگون و سازمان امنیت ملی آمریکا موافق بودند.

 

وی با یادآوری اینکه در آن برهه حتی موضوع انتقال صدام به زندان گوانتانامو یا تبعید به یک جزیره در اقیانوس آرام نیز مطرح شد افزود: بسیاری از رهبران و روسای جمهور منطقه برای جلوگیری از حکم اعدام واسطه شدند و بیم آن داشتند که حکم اعدام صدام ، منجر به تحریک مردم در کشورهایشان علیه آنها شود.

 

روایت تازه عکاس عراقی که عکس های صدام را بر چوبه دار گرفت درباره ترس و وحشت صدام در حین صعود بر سکوی اعدام و یا یکی از روزنامه نگاران معروف آمریکایی متخصص در گزارش های اطلاعاتی که در روزنامه های آمریکایی 'نیوزویک' و ولد نت دیلی' منتشر شده از آخرین لحظات زندگی صدام، همگی در رسانه های عراق بازتاب داشته است.

 

به نظر می رسد که ریزترین جزئیات مساله اعدام یکی از خشن ترین دیکتاتورهای منطقه و جهان در آخرین لحظات آخر حیاتش و تلاش های گسترده برخی دولت های منطقه و جهان برای نجات او، همچنان برای سال ها توجه رسانه های عراق را به خود مشغول خواهد کرد.

 

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۸
احتمال دارد بدل صدام را اعدام کرده باشند
12
11
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲ دی ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۹
حیف شد اعدام شد وامنیت عراق از بین رفت در زمان صدام عراق امنیت خوبی داشت وکسی جرات عرض اندام نداشت....
2
38
ناشناس
۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۱
هر کس به بقای ظالمی راضی باشد در جنایات او شریک است...
ناشناس
۱۳ دی ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۱
خیلی حالت خرابه شما!!! شایدم برای یه دنیای دیگه ای هستی!!!!
ناشناس
Germany
۱۲ دی ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۵
خدایا تورا قسمت می دهم به عزت وعظمت خودت عاقبت آل سعود را همچون عاقبت صدام قرارده وبه خون ناحق ریخته مسلمانان یمن وسوریه وعراق وفلسطین ولبنان انتقامی سخت از این کفار یهودی نسب بگیر به حق محمد وآل محمد (ص)
19
0
پربازدیدترین آخرین اخبار