به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، خبرگزاری رسمی دولت پاکستان بدون اشاره به نام منابع یادشده، در گزارشی نوشت: دولت پاکستان سرگرم انجام مذاکراتی در خصوص اصلاح قرارداد خرید گاز از ایران است. پیش نویس اصلاحیه تهیه شده و دو کشور توافق کرده اند که مذاکراتی در این باره داشته باشند. بعد از این مرحله، کار ساخت خط لوله در خاک پاکستان باهمکاری چینی ها آغاز خواهد شد.
در این گزارش، با تاکید بر اینکه پاکستان با وجود تلاش برای یافتن ذخایر گازی جدید در کشور، همچنان نیاز مبرم به واردات گاز دارد، آمده است: خط لوله گاز ایران-پاکستان به قطر 56 اینج و ظرفیت انتقال 750 میلیون فوت معکب در روز، در مجموع به طول یکهزار و 930 کیلومتر، از میدان گازی پارس جنوبی در ایران شروع و به منطقه نوابشاه در ایالت سند پاکستان خواهد رسید.
یکهزار و 150 کیلومتر از این خط لوله مربوط به خاک ایران است که تقریبا تکمیل شده و به مرز پاکستان رسیده و 780 کیلومتر نیز مربوط به خاک پاکستان است که قرار است بعد از مذاکرات مربوط به اصلاح قرارداد خرید گاز از ایران، به زودی با مشارکت چینی ها احداث شود.
پاکستان سعی در چانه زنی و ایجاد اصلاحاتی در قیمت خرید گاز از ایران دارد و طبق گفته منابع پاکستانی، طرف ایرانی پذیرفته تا در این باره با پاکستان وارد مذاکره شود.
واردات گاز از ایران، علاوه بر کمک به تولید چهار هزار مگاوات برق توسط نیروگاه های حرارتی با سوخت گاز، موجب ایجاد اشتغال در ایالت های بلوچستان و سند پاکستان و نیز رفع بخشی از نیاز شدید این کشور به گاز برای مصارف خانگی و صنعتی به ویژه در فصل زمستان خواهد شد.
طبق قرارداد میان دو کشور، ضرب الاجل تعیین شده برای هریک از طرفین برای احداث خط لوله در خاک خود، پایان سال 2014 به اتمام رسید و اگرچه ایران تقریبا به تمام تعهدات خود عمل کرده و خط لوله را تا نزدیک خاک پاکستان رسانده است، اما پاکستان با وجود گذشته دوسال از زمان پایان ضرب الاجل، تا به امروز هیچ اقدام عملی انجام نداده است.