به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ حامد عنقا مدیر سامانه کنسرت آنلاین کشور «حام» ضمن اعلام این خبر گفت: «بلیت فروشی اجراهای زنده و آنلاین سی و دومین جشنواره موسیقی فجر از طریق سامانه کنسرت آنلاین «حام» آغاز شد و علاقه مندان برای تماشای اجراهای جشنواره به صورت زنده و آنلاین می توانند با مراجعه به سایت به آدرس e-haam.ir نسبت به خرید بلیت ها اقدام کنند»
مسعود فروتن کارگردان پخش زنده اجراهای جشنواره
عنقا درباره قیمت بلیت های آنلاین جشنواره نیز گفت: «بر اساس توافقی که با ستاد برگزاری جشنواره موسیقی فجر صورت گرفته، قیمت تمامی اجراهایی که به صورت زنده و آنلاین پخش می شود یکسان و به قیمت 3000 هزار تومان خواهد بود»
مدیر سامانه کنسرت آنلاین درباره کارگردان اجراهای آنلاین جشنواره نیز گفت: «مسعود فروتن از هنرمندان پیشکسوت عرصه سینما و تلوزیون کارگردانی اجراهایی که به صورت آنلاین پخش می شود را بر عهده خواهد داشت»
عنقا ادامه داد: «تمامی مخاطبان و علاقه مندان به اجراهای موسیقی جشنواره موسیقی فجر در اقصا نقاط ایران و با حداقل سرعت 256 کیلو بایت بر ثانیه می توانند برای اولین بار همزمان با تهران به تماشای اجراهای جشنواره موسیقی فجر بنشیند»
کاربران با حداقل سرعت تصاویر را بدون کوچکترین اشکال دریافت کنند
محمد پرویزی مدیر کارگروه فنی «حام» نیز در این ارتباط گفت: «برای تماشای اجراهای زنده از طریق سامانه حام، مهم نیست کاربران از طریق چه شرکتی به اینترنت متصل می شوند. چرا که با اغلب شرکت های ارایه دهنده توافق داشته ایم و سرورهای CDN را در این شرکت ها مستقر کرده ایم تا کاربران بتوانند از هر شرکتی که اینترنت دریافت می کنند، اجراهای جشنواره را با حداقل سرعت 256 کیلوبایت بر ثانیه، تصاویر بدون کوچکترین اشکالی دریافت کنند»
وی ادامه داد: «کاربرانی که از اینترنت تلفن همراه استفاده می کنند، حتما یک جا مستقر شوند تا در دریافت تصاویر با اختلالی مواجه نشوند. چرا که ممکن است در حین حرکت اینترنت تلفن همراه با نواسان روبه رو شد و تصاویر ارسالی را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین اگر کاربران از اینترنت موبایل های خود استفاده می کنند، بهتر است در جایی ثابت مستقر شوند تا تصاویر را به بهترین شکل دریافت کنند»
امکان تست برای کاربران
مدیر کارگروه فنی «حام» با اشاره به قرار دادن امکان تست اجرا برای مخاطبان در سامانه حام، گفت: «ما در سامانه کنسرت آنلاین کشور، امکان تست برای کاربران قرار دادیم. به این ترتیب که کاربر وقتی به سامانه برای خرید بلیت مراجعه می کند، ابتدا می تواند امکان تماشای اجرای زنده را با اینترنتی که در اختیار دارد، تست کند و اگر از سرعت و کیفیت تصویر مطمئن شد، اقدام به خرید بلیت کند. البته اگر مرورگرهای کاربران قدیمی باشد ممکن است مشکلاتی ایجاد شود به همین منظور به کاربران پیشنهاد می کنیم برای دسترسی آسان تر از مرورگرهای «فایرفاکس» و «کروم» استفاده کنند. در واقع کاربران با امکان تست می توانند بفمهند که دسترسی شان به تماشای اجراهای زنده جشنواره با چه کیفیتی خواهد بود و اگر رضایت آن ها را جلب کرد، می توانند بلیت اجراها را خریداری کنند»
150 هزار کاربر می توانند همزمان اجراهای جشنواره را ببینند
پرویزی گفت: « ما در شهرهای بزرگ نیز سرورهای خودمان را مستقر کردیم که مخاطبان شهرستانی راحت بتوانند به اجراه جشنواره موسیقی فجر ا دسترسی داشته باشند. ما برای هر اجرا همزمان می توانیم تا 150 هزار کاربر را ساپورت کنیم. در کنسرت های آنلاینی که پیش از نیز برگزار شده بود، به عدد 30 هزار کاربر همزمان رسیدیم و با توجه به توسعه زیرساخت ها برای جشنواره، هم اکنون به راحتی تا 150 هزار کاربر می تواند هر یک از اجراهای جشنواره را به صورت همزمان و بدون ایجاد هیچ مشکلی تماشا کنند»
هماهنگی با اپراتورها و مخابرات
پاشایی مدیر کارگروه مخابراتی «حام» نیز گفت: «همه مخاطبین آنلاین از ابزارها و شبکه های مخابراتی برای اتصال به اینترنت استفاده می کنند. بنابراین نیاز بود برای عرضه خدماتی با کیفیت با اپراتورهای موبایل کشور و شبکه های مخابراتی که اینترنت مردم را تامین می کنند، هماهنگ شویم. در این راستا شرکت زیر ساخت مخابرات هم کاری بسیار خوبی با مجموعه ما داشت و از پروژه حمایت کرد.»
وی ادامه داد: «شبکه ملی اطلاعات که راه اندازی کرد، بخش عمده ای از فعالیت های شبکه ملی باید معطوف به تولید محتواهایی باشد که در این شبکه عرضه می شود. شرکت مخابرات کمک کرد و برای اولین بار سرویس حام پخش لایو موسیقی عملیاتی شد، اپراطورها را با ما هنماهنک گردن که حجم عظیم دیتا بدون هیچ مشکلی همزمان با پخش زنده به دست مخاطب برسد. مخاطبان ما هم بر این اساس و با هماهنگ هایی که با مخابرات و اپراطورهای تامین کننده اینترنت انجام شده و همینطور با همکاری شرکت زیر ساخت، تصاویر بسیار با کیفیت را دریافت خواهند کرد.»
نمایش ظرفیت شبکه ملی اطلاعات
پاشایی تصریح کرد: «سرویس «حام» در واقع ظرفیت شبکه ملی اطلاعات کشور را نشان می دهد. اگر زیر ساخت وجود داشته باشد و محتوایی در آن عرضه نشود مردم متوجه نمی شوند که شبکه ملی اطلاعات با اینترنت عادی که عرضه می شود، چه تفاوت هایی دارد. وقتی محتوایی با این کیفیت عرضه می شود مخاطبان ما متوجه می شوند که چه سرمایه گذاری ارزشمندی در حوزه های زیر ساخت کشور انجام شده است.»
مدیر کارگروه مخابراتی حام در پایان عنوان کرد: «با توجه به تمهیداتی که قبلا از طرف اپراطورها و تیم فنی اندیشده شده، هیج نگرانی فنی در ارایه سرویس نخواهد بود. قطعا دریافت تصاویر با کیفیت و تماشای زنده کنسرت ها برای مخاطبان ما دور از انتظار است و قطعا با تماشا و استفاده از این سرویس ، متوجه خواهند شد که در داخل کشور با حداقل سرعت اینترنت نیز می توانند تصاویری با کیفیت دریافت کنند. امیدواریم با ارایه سرویس های این چنینی اعتماد مخاطبان نسبت به توانایی و ظرفیت هاعی داخلی جلب شود.»
پخش آفلاین اجراها
حامد عنقا طراح و مدیر سامانه کنسرت آنلاین کشور در ادامه گفت: «با توجه به زمان بسیار بسیار کمی که برای انجام این پروژه ملی در اختیار بود، تیم مجرب و پر تعداد مجموعه کنسرت آنلاین حام، با تلاش شبانه روزی تمام سعی خود را برای ایجاد بالاترین کیفیت برای این رویداد ملی به کار بسته است.»
عنقا با گلایه از دست اندازی های بی دلیل و برخی ناهماهنگی ها گفت: «هنوز در بخشی هایی از جامعه فرهنگی ما عدم تفاههمی درباره دست پیدا کردن به فضاهای جدید وجود دارد که امیدواریم با همراهی برخی از مسولان فرهنگی بتوانیم ما نیز همچون دیگر جوامع از ظرفیت های موجود عصر حاضر به نفع پیشبرد اهداف فرهنگی و هنری ورسیدن به عدالت اجتماعی و قرار دادن فرهنگ و هنر در سبد خانواده ها دست پیدا کنیم.»
حامد عنقا در پایان گفت: «با توجه به این که سامانه کنسرت انلاین برای حمایت بیشتر جشنواره موسیقی فجر به میدان آمده است، علاوه بر پخش زنده اجراهای برگزیده و همزمان سالن های مختلف، اقدام به پخش با تاخیر برنامه های سانس های مختلف جشنواره کرده است و با تصویر برداری و طی مراحل فنی مخاطبانش در جریان تمام اتفاقات این رویداد برزرگ قرار خواهد داد.»