به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ سیدرضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز در نخستین جشنواره زن، خانواده و رسانه در سالن همایش های سازمان اسناد و کتابخانه ملی با بیان این مطلب افزود: معنای توسعه جز پیوند با توسعه انسانی و بهبود کیفیت زندگی انسان ها پایدار نمی شود و زنان حاملان توسعه انسانی هستند.
وی گفت: از همین روست که در تابلویی که از یک جامعه توسعه یافته ارایه می شود، تحصیلات، اشتغال و مشارکت اجتماعی زنان از وضعیت مطلوب برخوردار است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: اعتدال و رعایت توازن در جامعه با عدالت جنسیتی محقق می شود. نمی توان از ایجاد فرصت و توانمندسازی برای حذف مظاهر نابرابری حرف زد و به توانمندسازی زنان نیندیشید. نمی شود از تغییر و اصلاح در جامعه ای سخن گفت و حاملان اصلی اصلاح که مادران و زنان هستند را نادیده گرفت.
وی ادامه داد: رسیدن به فرهنگ مدارا و تقویت وحدت و همدلی در جامعه برای حصول به توسعه انسانی جز به کمک و همراهی زنان آن جامعه امکان پذیر نیست. هرگونه تغییر الگوی اخلاقی جز تکیه بر اولین آموزگاران آدمی که همان مادران هستند میسر نمی شود.
صالحی امیری گفت: قابلیت پرورش و تربیت نسل، آن هم در رابطه ای که هیچ نشانی از بهره کشی، سلطه جویی، خودخواهی و تحقیر ندارد، بهترین الگوی ممکن انسانی برای پرورش اخلاق است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: هرگونه تغییر در کیفیت زندگی از خانواده شروع شده و به واسطه زنان و مادران محقق می گردد.
وی تاکید کرد: نمی شود تغییر الگوی سبک زندگی، افزایش مصرف فرهنگی، صرفه جویی و اقتصاد مقاومتی یا تقویت اقتدار ملی را بدون در نظر داشتن نقش زنان و مادران در خانواده پیش برد.
صالحی امیری گفت: زنان سردمداران زیست فرهنگی در جامعه و خانواده هستند و گسترش این سبک از زیستن در خانواده ها به مدد رسانه و زنان امکان پذیر خواهد بود. اگر به دنبال هر نوع اصلاح اخلاقی و فرهنگی در جامعه هستیم جز به مدد زیست فرهنگی در جامعه محقق نمی شود.
وی افزود: خانواده ها تجلی گاه ادب، فرهنگ و تمدن روزگارشان هستند و تغییرات در خانواده نشانی از تغییرات فرهنگی در جامعه است.
عضو کابینه تدبیر و امید گفت: جامعه ای که در آن فرهنگ حرف اول را می زند و حاملان فرهنگ و رسانه ها کار خود را به درستی انجام می دهند، زیست فرهنگی و مصرف فرهنگی در آن دغدغه بزرگی خواهد بود. دغدغه ای که چون همیشه به واسطه زنان و مادران در خانواده ها جریان می یابد.
وی افزود: توجه به همه این پیش فرض ها وظیفه دستگاه ها و نهادهای فرهنگی است. نمی شود تنها حرف زد و در عمل این نکات را فراموش کرد.
صالحی امیری گفت: نباید فراموش کنیم که توسعه فرهنگی را نمی شود بدون نیمی از بدنه اجتماعی به پیش برد. و برای اینکه بتوان از ظرفیت این مجموعه پر پتانسیل در جامعه استفاده کنیم، باید با ظرفیت سازی در اولین قدم فرصت های حضور و تاثیرگذاری برای ایشان محقق شود.
وی ادامه داد: در کنار ایجاد فرصت ها به دلیل تجربه سال های طولانی باید توانمندسازی ها در حدی به انجام برسد که زنان و دختران جوان ما امکان برخورداری از فرصت های ایجاد شده را داشته باشند، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: رسانه ها یکی از بهترین وسایل ارتباطی هستند. دسترسی و استفاده همه افراد جامعه از رسانه محقق شده است و می شود گفت به دلایل مختلف زنان یکی از مخاطبان فعال و همیشگی رسانه ها بوده اند. البته با وجود پیدایش رسانه های تعاملی و ارتباطی، حضور و تاثیر گذاری زنان در رسانه های رسمی و غیر رسمی این روزها بیشتر از همیشه شده است.
وی گفت: وجود رسانه های جدید فرصتی جدید است برای همان ظرفیت سازی ها و در کنار آن استفاده از ظرفیت کم نظیر زنان ایران. وسیله ای که می تواند زیست فرهنگی، الگوی مصرف، اخلاق، کیفیت زندگی و توسعه انسانی در جامعه را تحت تاثیر قرار داده و فرصت های جدیدی را برای زنان، دختران، مادران و خانواده ها بیافریند.