اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه ۵۸ کمیسیون نخبگان و آینده نگاری علم و نوآوری دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
در این جلسه که به ادامه بررسی روند تغییر دادهها و شاخصهای علم، نوآوری و فناوری کشور در بازه زمانی ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۲ اختصاص داشت؛ ابتدا پیرامون برخی نکات مطرح شده توسط اعضای کمیسیون در جلسه پیشین در مورد نحوه ارائه شاخصها، چرایی انتخاب بازه ۱۲ ساله برای تهیه گزارش، نحوه جمعآوری آمار و اطلاعات، معیارها و تعاریف شاخصها و ارتباط شاخصها با اسناد و برنامههای حوزه علم و فناوری توضیحاتی ارائه شد.
در ادامه جلسه و در جمع بندی آمارهای ارائه شده از شاخصهای منابع انسانی کشور، ضمن اعلام رشد سالانه ۹/۷ درصدی دانشجویان کشور از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۲ میزان و نحوه رشد کمی و کیفی دانشگاههای کشور نیز مورد بررسی قرار گرفت.
در این بخش با اشاره به رشد معقول دانشگاههای زیر مجموعه وزارت بهداشت و دانشگاه فنی و حرفهای رشد چشمگیر واحدهای دانشگاه آزاد، علمی کاربردی و پیام نور نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
در ادامه این گزارش که به مقایسه آمار و شاخصهای کشورمان با کشورهای ژاپن، مالزی، ترکیه و برزیل اختصاص داشت، پس از ارائه توضیح پیرامون نحوه تهیه این آمارها و اعتبار سنجی آنها از منظر منابع، روند تهیه و میزان استناد پذیری مواردی مورد اشاره قرار گرفت.
بر اساس دادههای این گزارش، در سال ۸۵- ۱۳۸۴ تعداد دانشجویان خارجی در ایران ۲ هزار و ۱۴۸ دانشجو بوده و این رقم در سال ۸۶ به کمترین میزان خود یعنی ۱ هزار و ۲۳۳ دانشجو رسیده و در نهایت از سال ۹۰ به بعد رشد قابل توجهی یافته و در سال ۹۳-۹۲ به ۱۱ هزار و ۲۸۸ دانشجو رسیده است.
بر بخش دیگری از این گزارش و با اشاره به این موضوع که ژاپن در سال ۲۰۱۳، ۱۶۸ هزار دانشجوی خارجی و در سال ۲۰۱۴ ۱۸۴ هزار دانشجوی خارجی جذب کرده است، اعلام شد این کشور برای سال ۲۰۲۰ رقم ۲۸۵ هزار دانشجوی خارجی را هدفگذاری کرده است.
همچنین در این بخش با اشاره به این موضوع که مالزی در سال ۲۰۱۴، ۱۳۵ هزار دانشجوی خارجی را پذیرا بوده است، اعلام شد این کشور در این بخش برای سال ۲۰۲۰، ۲۵۰ هزار دانشجوی خارجی را به عنوان هدف خود تعیین کرده است.
همچنین در این گزارش اعلام شد، کشور ترکیه در سال ۲۰۱۱ و ۲۰۱۱ به ترتیب ۳۰ هزار و ۷۰ هزار دانشجوی خارجی را پذیرفته است؛ اعلام شد این کشور نیز قصد دارد تا در سال ۲۰۲۰ پذیرای ۱۵۰ هزار دانشجوی خارجی باشد.
در بخش پایانی این گزارش نیز اعلام شد، کشور آمریکا با پذیرش حدود یک میلیون و ۴۳ هزار دانشجو خارجی در سال ۲۰۱۵، در جهان رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.