اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
امیری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، گفت: وقتی که توانسته ایم به فناوری های پیچیده هسته ای و موشکی دست یابیم ،قطعا دستیابی به دانش تولید تجهیزات پزشکی پیشرفته هم برای ما شدنی است. واقعیت این است که ما دستیابی به فن آوری هسته ای را با شعار «انرژی هسته ای حق مسلم ماست» شروع کردیم و حالا در دنیا جزو پیشتازان این فن آوری هستیم. در هر حال باید برای خودکفایی در صنعت تجهیزات پزشکی و مقابله با تحریم های جدید، بستر حمایت از شهید طهرانی مقدم ها و احمدی روشن های صنعت تجهیزات پزشکی فراهم شود.
وی با بیان اینکه برای ساخت تجهیزات پزشکی پیشرفته پتانسیل و نیروی انسانی را داریم ولی باید حمایت های مادی و معنوی بیشتری از دانشجویان و فارغ التحصیلان این رشته به عمل بیاید، افزود: در بحث دارو و تجهیزات پزشکی برای بار اول نیست که آمریکا دست به تحریم کشورمان می زند، ولی مهمتر از همه این است که ما چه برنامه ای داریم و وزارت بهداشت در مقابل این تحریم ها چه تمهیداتی قرار است که بیندیشد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه سرانه مصرف دارو در ایران با توجه به تجویزهای بی مورد پزشکان بیش از سرانه جهانی است، گفت: یکی از صادرکنندگان تجهیزات پزشکی که محصولات خود را به کشورهای اطراف صادر می کند، می گفت که من در خارج از کشور فروشم از ایران خیلی بیشتر است؛ چون در داخل از ما حمایت نمی شود و با این شرایط امروز شاهدیم که یک سری کارخانه های تجهیزات پزشکی در معرض ورشکستگی هستند.
امیری با تاکید بر اینکه اگر می خواهیم تحریم های تجهیزات پزشکی به کشور و مردم آسیب نرسد باید حمایت از فعالان این صنعت افزایش یابد، گفت: بیمارستان ها در قالب مصوبه ای ملزم به استفاده از تجهیزات پزشکی ساخت داخل شده اند، اما سوال این است که چقدر نظارت می شود که این تجهیزات مورد استفاده قرار بگیرند؟
وی اضافه کرد: طبیعی است که وقتی تولید کنندگان تجهیزات پزشکی نتوانند وسایل اولیه ای را که تولید می کنند به فروش برسانند، پیشرفت نمی کنند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت: ضرورت دارد که به مانند فن آوری هسته ای در جامعه گفتمان سازی در زمینه خودکفایی در تولید تجهیزات پزشکی شود. واقعیت این است که این گفتمان را ایجاد نکردیم و اگر این گفتمان ایجاد شود ،آن وقت می بینیم که سیل دانشجویان و تفکرات جدید چگونه به این سمت هدایت می شوند. متاسفانه به سطحی رسیده ایم که فقط به دانشجویان یک مدرک اعطا کنیم و یاد نگرفته ایم که دانشجو را به گونه ای تربیت کنیم که در جهت رفع نیازهای جامعه گام بردارد.
امیری با تاکید بر اینکه وزارت علوم، وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید حمایت های خود از دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته تجهیزات پزشکی را در جهت تجاری سازی ایده ها و محصولات این افراد بیشتر کنند، اضافه کرد: یکی از دوستان من که در مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی تجهیزات پزشکی تحصیل می کند، می گفت که برای اجرای یک پروژه 10 میلیون تومان از سرمایه شخصی خودش هزینه کرده، اما حمایتی در جهت تجاری سازی از او نشده است.
وی اظهار داشت: از زمانی که رشته مهندسی تجهیزات پزشکی زیر نظر وزارت بهداشت رفته به دانشجویان این رشته بها داده نمی شود؛ در هر حال اگر می خواهیم که در برابر تحریم ها آسیب پذیر نباشیم باید دانشجویان این رشته تقویت شوند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی گفت: در حال حاضر دوستان در یک مجموعه ای با استفاده از مهندسی معکوس در حال تولید تجهیزات پزشکی وارداتی هستند و در برخی از محصولات جواب هم گرفته اند، اما حرف ما این است که حالا فقط یک بخش در حال حمایت از ساخت تجهیزات پزشکی است و اگر این حمایت ها هم از طریق وزارت علوم، وزارت بهداشت و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گسترش یابد، به دانش ساخت تجهیزات پزشکی پیچیده دست می یابیم.
امیری بیان کرد: اقدامات ضد بشری آمریکا در تحریم تجهیزات پزشکی علیه ایران محدود نمی شود و این کشور حالا در یمن، سوریه و عراق در حال حمایت از جنایت های ضد بشری است؛ بنابراین اگر می خواهیم در برابر تهدیدات و تحریم ها آسیب پذیر نباشیم، باید توانمندی کشور در زمینه تولید تجهیزات پیشرفته و با تکنولوژی پیچیده همچون تجهیزات پزشکی را ارتقاء دهیم.