آخرین اخبار:
کد خبر:۵۸۲۲۹۵
بسیج دانشجویی دانشگاه الزهرا(س) خطاب به شورای نگهبان:

تضاد ماده ۱۱۶ برنامه ششم توسعه با قانون اساسی در بخش عدالت جنسیتی

بسیج دانشجویی دانشگاه الزهرا(س) در نامه به اعضای شورای نگهبان اعلام کرد: متنی که با نام برنامه ششم توسعه از سوی مجلس تصویب شده در موارد متعددی دارای تضادهایی آشکار با قانون اساسی و اسناد بالادستی نظام است.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه الزهرا(س) در نامه به اعضای شورای نگهبان اعلام کرد: متنی که با نام برنامه ششم توسعه توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده است، در موارد متعددی دارای تضادهایی آشکار با قانون اساسی و اسناد بالادستی نظام است. چنانچه مستحضر هستید ماده 116 آن دارای موارد خطرناکی است که بر عدالت جنسیتی برمبنای توسعه پایدار تاکید دارد و با توجه به آنکه تعریف دقیقی از این واژه در هیچ کجای متن ارائه نشده است. همچنین با در نظر گرفتن اظهارات صریح معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری بر برابری جنسیتی و اهداف فمنیسیتی می‌توان دریافت که این واژه مبهم در آینده چگونه تفسیر خواهد شد و نه تنها به تنزل شدید جایگاه زن و خانواده ختم خواهد شد، بلکه زمینه را برای نفوذ جریانات پوسیده غربی در سیاستگذاری‌های جمهوری اسلامی ایران فراهم می‌کند.

 

در ادامه این نامه آمده است: برخی از موارد ماده 116 برنامه ششم توسعه که در تغایر با قانون اساسی و اسناد بالادستی نظام است را متذکر می‌شویم که یکی از این مغایرت‌ها مغایرت با قانون اساسی است.

 

بسیج دانشجویی دانشگاه الزهرا(س) در این نامه آمده است: مقدمه قانون اساسی در بند زن در قانون اساسی خانواده را بستر تعالی زن معرفی می‌کند اما متن ماده 116 به کارگیری زنان از سوی جامعه به عنوان نیروی کار برای نیل به توسعه پایدار (برابری جنسیتی) معرفی می‌کند.

 

در این نامه عنوان شده است: اصل بیستم قانون اساسی بر احیای حقوق مادی و معنوی زنان با رعایت موازین اسلامی تاکید کرده است حال آنکه ماده 116 ضمن اشاره گذرا به رویکرد اسلامی، شاخص‌های اجرای قانون را صراحتا ذکر نکرده و آن را در اختیار ستاد ملی زن و خانواده و معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گذارده است و تبعا با گرایشات فمنیستی این سازمان که در صحبت‌های مکرر خانم مولاوردی به وضوح مشهود است، این شاخص‌ها، با منظور اصل بیستم مغایر خواهد بود و عرصه را برای نفوذ غرب در سیاستگذاری‌ها و مراکز تصمیم ساز فراهم می‌کند که به کرات توسط مقام معظم رهبری تذکر داده شده است.

 

بسیج دانشجویی دانشگاه الزهرا(س) با اشاره به مغایرت این ماده با سیاست‌های کلی برنامه ششم اعلام کرد: این ماده، به تفسیر یک‌جانبه و جهت‌دار از بند 46 سیاست‌های کلی برنامه ششم پرداخته است و مفهوم تقویت نهاد خانواده و جایگاه زن در آن و استیفای حقوق زنان در همه عرصه‌ها و توجه به نقش سازنده آنان را به جایگاه سازمانی زنان در دستگاه‌ها تقلیل داده است و نقش بسیاری از اقشار دیگر زنان را نادیده گرفته است.

 

در این نامه آمده است: فرای از اینکه این تقلیل چقدر جهت‌دار است، ارتباط منطقی بین مفاد بند 46 و گزاره اعمال رویکرد عدالت جنسیتی در سیاست‌ها، برنامه‌ها و طرح‌ها وجود ندارد و اساسا از مفهوم تقویت نهاد خانواده و جایگاه زن به هیچ وجه نمی‌توان عدالت جنسیتی را اقتباس کرد.

 

بسیج دانشجویی دانشگاه الزهرا(س) عنوان کرد: مغایرت با سیاست‌های کلی جمعیت از دیگر مغایرت‌های این ماده با قانون اساسی است، روح حاکم بر سیاست‌های کلی جمعیت افزایش فرزندآوری است، اما تحقیقات علمی نشان داده است برابری جنسیتی مورد نظر شاخص‌های ماده 116 موجب کاهش فرزندآوری می‌شود. همچنین بند چهارم این سیاست‌ها بر اصالت کانون خانواده و فرزندپروری تاکید دارد که ماده 116 این اصالت را نادیده گرفته است و زن را در بستری خارج از خانواده برای نیل به اهداف توسعه پایدار فرض کرده است.

 

در ادامه این نامه آمده است: بند پنجم این سیاست‌ها نهادینه سازی سبک زندگی اسالمی- ایرانی و مقابله با ابعاد نامطلوب سبک زندگی غربی را مورد تاکید قرار داده است اما ماده 116 با تاکید بر توسعه پایدار مورد نظر غرب دقیقا بر خلاف جهت این بند تنظیم شده است.

 

بسیج دانشجویی دانشگاه الزهرا(س) اعلام کرد: این ماده با سیاست‌های کلی خانواده نیز مغایرت دارد، خانواده محوری، محور قرار گرفتن خانواده در قوانین و مقررات، به کارگیری یکپارچه ظرفیت‌های آموزشی، تربیتی و رسانه‌ای کشور در جهت تحکیم بنیان خانواده و روابط خانوادگی، زدودن آسیب‌ها و چالش‌های تحکیم است، خانواده از سوی بندهای 2 ،1 و 5 سیاست‌های کلی خانواده مورد تاکید قرار گرفته است؛ اما حرکت در سوی شاخص‌های عدالت جنسیتی مورد نظر، حتما با این موارد در تضاد است.

 

در این نامه آمده است: نتیجه اجرای ماده 116 تغییر الگوی زن موفق از مادری با مدیریت خانواده و تربیت نسل، به زنی شاغل با تصدی مدارج عالی  سیاسی و اقتصادی را رقم میزند، که این از سوی بنده 6 سیاست‌های کلی خانواده مبنی بر اصلاح رفتار گروه‌های مرجع و برجسته سازی رفتارهای شایسته آنها و جلوگیری از شکل‌گیری گروه‌های مرجع ناسالم نفی شده است.

 

بسیج دانشجویی دانشگاه الزهرا(س) در این نامه آورده است: ماده 116 سعی دارد با غیرشفاف گذاشتن منظور خود از عدالت جنسیتی، پس از کسب اختیار از سوی قانونگذار، اقدام به تفسیر آن بر مبنای شاخص‌های مورد نظر خود کند، شاخص‌های مورد نظر پیشنهادکنندگان این ماده آشکارا گرایش فمنیستی  دارد که در صورت اجرایی شدن، آسیب زیادی بر الگوی زیستی زنان ، سبک زندگی خانوار و تقویت نگاه‌های غربی در جامعه خواهد شد لذا بسیج دانشجویی دانشگاه الزهرا(س) از شما می‌خواهد نسبت به این ماده برنامه ششم توسعه تصمیمات لازم را اتخاذ کرده و دست غربگرایان را از اعمال نفوذ بر کشور کوتاه کنید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار