به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، عباسعلی جعفری گفت: احیاء و افزایش بهره وری موقوفات و بقاع متبرکه و خدمت رسانی بیشتر جهت رفع بخشی از نیازهای اجتماعی و فرهنگی کشور اصلی ترین رویکرد این معاونت است.
معاون بهره وری اقتصادی سازمان اوقاف به وظایف این معاونت اشاره و با بیان اهداف خدماتی سازمان اوقاف در پروژههای عمرانی بقاع متبرکه گفت: این معاونت با بهره گیری از توان نظارت فنی و مهندسی وظیفه راهبری و نظارت بر کلیه پروژههای عمرانی سازمان در حوزه بقاع متبرکه و موقوفات را برعهده دارد.
جعفری تصریح کرد: افزایش رفاه و رضایت زائران و گردشگران در بقاع متبرکه و آماده سازی زیرساختهای عمرانی و فضاهای فیزیکی مورد نیاز عمران این اماکن مذهبی با فضاهای معنوی جزء یکی از اهداف محوری سازمان اوقاف است.
وی کنترل و نظارت بر پروژههای عمرانی با رعایت الگوی معماری اسلامی- ایرانی در کلیه ابعاد شامل طراحی، اجرا و نظارت توسط کارشناسان فنی و مهندسی در سطح کشور و بهره برداری مطلوب فرهنگی، مذهبی و گردشگری را از جمله مهمترین برنامههای معاونت بهره وری سازمان اوقاف دانست.
وی نگهداری و حراست از موقوفات را مورد اشاره قرار داد و افزود: همچنین در بخش موقوفات به منظور حفظ، نگهداری و عمران بناهای موجود بر اساس آیین نامهها و دستورالعملهای مربوطه تعمیر، نگهداری، بهسازی، نوسازی و مقاوم سازی و بکارگیری نیروهای فنی اقدامات مستمری در حال اجراست،
معاون بهره وری اقتصادی سازمان اوقاف با اشاره به بهره برداری از طرحهای عمرانی سازمان اوقاف در ایام دهه فجر گفت: بر اساس آمار موجود در حوزه امامزادگان و بقاع متبرکه مجموعاً 68 پروژه شاخص توسعهای، ساخت و ساز و بهسازی تربت خانه، شبستان، حسینیه، زائرسرا، فضای سـبز، واحدهای تجاری، اداری، مسکونی، سالنهای چند منظوره، تالار احسان، درمانگاه، مجتمع بین راهی، پروژههای خدماتی در مساحتی بالغ بر 45 هزار متر مربع و اعتباری بالغ بر270 میلیارد ریال به بهره داری رسید.
جعفری خاطر نشان کرد : این طرح ها دراستان های کرمان، زنجان، یزد، همدان، اصفهان، تهران، آذربایجان های شرقی و غربی، مرکزی و کهکیلویه و بویراحمد همزمان ایام مبارک دهه فجر افتتاح و به بهره برداری رسید.
معاون سازمان اوقاف به سرمایه گذاری و احیای موقوفات هم اشاره کرد و گفت:حدود 10 درصد از موقوفات کشور، به دلایل مختلفی چون خشکسالی، مشکلات حقوقی، مخروبه بودن، تغییر کاربری و ...، فاقد درآمد هستند. لذا شناسایی و احیای موقوفات فاقد درآمد و یا کم درآمد یک برنامه همیشگی و مستمر در سازمان اوقاف است و بر این اساس در نظر دارد در یک برنامه 5 ساله ضمن گردآوری اطلاعات آنها در سامانه جامع بانک اطلاعات موقوفات، نسبت به سرمایه گذاری و احیای آنها با هدف اجرای نیات واقفان خیر اندیش و بهره مندی جامع از منافع آنها اقدام کند.
جعفری در ادامه افزود: از این رو در راستای برنامه ریزی در جهت عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی، معاونت بهره وری اقتصادی سازمان اوقاف در سال 1396 به منظور خدمت رسانی بیشتر و توسعه و ترویج فرهنگ وقف و احیای موقوفات، در هر استان طرحهای مشارکتی با بخش خصوصی را مانند سنوات قبل نیز علاوه بر مشارکت موقوفات با یکدیگر در این حوزه به اجرا در خواهد آورد.
وی تاکید کرد: این معاونت در این زمینه آمادگی دارد برای تسهیل مشارکت سرمایه گذاران در اراضی موقوفه با سرمایه گذاران همکاری لازم را انجام دهد.
جعفری با اینکه تعداد 55 پروژه احیا و آبادانی موقوفات در سال 1395 به پایان میرسد گفت: از این تعداد، 17پروژه شامل 175واحد با کاربریهای مسکونی، اداری، تجاری و خدماتی در 9 استان تهران، خراسان رضوی، همدان، آذربایجان شرقی، زنجان، اصفهان، ایلام، لرستان و سمنان) همزمان با دهه مبارک فجر افتتاح و به بهره برداری رسید.
معاون بهره وری اقتصادی سازمان اوقاف حجم کل سرمایه گذاری در پروژههای مذکور را بالغ بر 4,107 میلیارد ریال و به ارزش روز 6,816 میلیارد دانست و افزود: از آنجایی که یکی از مهمترین دغدغههای دولت اشتغال زایی است، در حوزه فعالیت های مذکور به طور مستقیم و غیر مستقیم برای بیش از 2000 نفر اشتغال زایی شده است.