آخرین اخبار:
کد خبر:۵۸۴۹۴۶
رئیس دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) افغانستان مطرح کرد

برای رفع چالش‌های موجود در افغانستان باید از تجربه‌های ایران استفاده کنیم

نماینده پارلمان افغانستان اظهار امیدواری کرد که با استفاده از تجربه‌های جمهوری اسلامی بتوانیم بر چالش‌های افغانستان فایق بیاییم و مسیر آبادنی و استقلال جامعه اسلامی افغانستان را هموار و بخشی از این آرزو را برآورده سازیم.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سید عبدالقیوم سجادی، نماینده پارلمان و رئیس دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) افغانستان امروز در جلسه امضای تفاهم‌نامه با دانشگاه علوم پزشکی گناباد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امام خمینی(ره) گفت: ایام خجسته فجر انقلاب اسلامی را به همه مستضعفان و پیروان مکتب اهل بیت(ع) تبریک می‌گویم.

 

وی همکاری‌های ایران و افغانستان را فراتر از تعارف‌ها و رویه های دیپلماتیک بین کشورها دانست و اظهار کرد: ایران و افغانستان از ریشه‌های عمیق تاریخی و دینی و میراث فرهنگی برخوردار هستند که با بازگشت به آنها به نقطه واحد و مشترکی می‌رسیم به طوری که روابط ایران و افغانستان فراتر از روابط معمول بین دولت‌ها، بر اساس میراث فرهنگی غنی و مشترک بین آن‌ها است.

 

رئیس دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) افغانستان با بیان اینکه روابط دولت‌ها امروز بر اساس تهدیدها و اقدامات مشترک شکل می‌گیرد، تصریح کرد: میراث فرهنگی غنی و مشترکی که روزگاری از سرزمین خراسان بزرگ تا بلخ و بخارا و از آن طرف تا شیراز و بغداد به عنوان مراکز فرهنگی و ثقافت اسلامی در دنیا شناخته می‌شد، یک میراث بسیار عظیم و عزیز برای ایران و افغانستان است که نیازی به تعریف ندارد و فقط نیازمند به تذکر، بازخوانی و یادآوری است.

 

سجادی افزود: مردم افغانستان به همان اندازه از عزت و شکوه جمهوری اسلامی ایران، موفقیت‌های مدافعان حرم و رزمندگان حزب‌الله لبنان خوشحال می‌شوند که مردم ایران آن‌ها را گرامی و عزیز می‌دارند و همین‌ها نشان‌دهنده خوشی‌ها و تلخی‌های مشترک است.

 

گسترش افراطی‌گری رخدادهای تلخی هستند که از سوی دشمنان دین طراحی شده

 

وی با اشاره به رخدادها و حوادث تلخی که در منطقه شاهد هستیم، عنوان کرد: گسترش افراطی‌گری، جریان‌های تکفیری، داعش، سپاه صحابه و جریان‌های تند طالبان و القاعده رخدادهای تلخی هستند که از سوی دشمنان دین، اهل‌بیت(ع) و جامعه اسلامی به عنوان یک پروژه مخوف و وحشتناک طراحی شده است و استمرار دارد.

 

سجادی با بیان اینکه این تهدیدهای مشترک به عنوان یک واقعیت، مجموعه تفکر شیعه و پیروان اهل بیت(ع) را با تهدید روبرو می‌سازد، اظهار کرد: تهدیدهای مشترک همچون گسترش افراطی‌گری، جریان‌های تکفیری و داعش، مرز جغرافیایی، قومی و ملی نمی‌شناسد، بلکه ماهیت ایدئولوژیک دارد.

 

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه مرزهای این تهدیدهای مشترک، مرزهای ایدئولوژیک و اعتقادی است؛ از این‌رو برای مقابله با آن‌ها تدابیر جمعی، رسالت مشترک و اقدامات برنامه‌ریزی شده و مشترکی را می‌طلبد.

 

 لزوم استفاده از تجربه‌های جمهوری اسلامی برای رفع چالش‌های موجود در افغانستان

 

رئیس دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) افغانستان اظهار امیدواری کرد که با استفاده از تجربه‌های جمهوری اسلامی بتوانیم بر چالش‌های افغانستان فایق بیاییم و مسیر آبادنی و استقلال جامعه اسلامی افغانستان را هموار و بخشی از این آرزو را برآورده سازیم.

 

سجادی ضمن ابراز خرسندی از فرصت ارزشمند ایجادشده در راستای تعامل بین دانشگاه‌ علوم پزشکی گناباد و دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) افغانستان، افزود: وقتی اینجا صحبت از همکاری می‌شود، فراتر از رویه‌های معمولی است که از کشورهای دیگر هیئت‌هایی می‌آیند، سخن ما بسیار فراتر از صحبت کردن در خصوص نقاط مشترک است، روابط بسیار عمیقی بین ما وجود دارد که امیدواریم با استفاده از آن‌ها بتوانیم مسیر همکاری عمیق‌تر و جدیدتری فراهم کنیم.

 

بزرگترین جهاد در افغانستان، جهاد برای قتل ریشه‌های جهل و ناآگاهی است

 

نماینده مردم غزنین در پارلمان افغانستان بزرگترین جهاد در راه خدا در افغانستان را جهاد برای قتل ریشه‌های جهل و ناآگاهی و تنومندساختن درخت علم و دانش در این سرزمین عنوان کرد و افزود: مردم افغانستان در دو دوره مختلف در تاریخ معاصر به پیروزی و استقلال رسیدند ولی متاسفانه به راحتی با یک سری بازی‌های سیاسی دستاوردهای جهاد افغانستان از دست رفت، آن هم به این دلیل که علیرغم رشادت‌هایی که مردم در عرصه‌های نظامی داشتند، بلوغ لازم فکری، سیاسی، علمی و فرهنگی را برای پاسداری از این دستاوردهای نظامی نداشتند.

 

سجادی ادامه داد: باور ما بر این است که بحث‌هایی مثل افراطی‌گری جریان‌های متحجرانه طالبیانیزم و القاعده و ظهور جریان‌های تکفیری از بستر ناآگاهی مردم و توده‌ها سود می‌برد و با چهره‌ای وارونه و مخوف از اسلام عزیزی که دین رحمت و رافت است، آن را به عنوان دین وحشت و توحش معرفی می‌کنند و از این طریق ضمن تخریب مسلمانان، در راستای پروژه اسلام هراسی غرب گام برمی‌دارند.

 

 وی افزود: مهمترین رسالت ما برای مقابله با آن‌ها، گسترش علم، دانش، آگاهی و خرد همراه با ارزش‌های اسلامی و اخلاقی و البته قطع ریشه‌های نابه‌سامانی و عقب‌ماندگی در کشورهای منطقه و از جمله کشور اسلامی افغانستان است.

 

نجات جان یک انسان یا خشکاندن ریشه‌های افراط‌گرایی، بزرگترین مجاهدت در راه خداوند است

 

سجادی با اشاره به اینکه بر اساس تعالیم دینی، نجات جان یک انسان همانند نجات جان همه انسان‌ها است، گفت: همه استادان و مسئولان بزرگواری که دانشگاه علوم پزشکی گناباد را رهبری و مدیریت می‌کنند و همه ما وظیفه داریم با همت خود، از همه ظرفیت‌های موجود برای نجات جان یک انسان یا خشکاندن ریشه‌های حتی یک مورد رشد افراط‌گرایی یا جریان‌های تکفیری استفاده کنیم که این بزرگترین مجاهدت در راه خداوند است.

 

حضور جامعه غربی در افغانستان، یک نوع فضای لیبرالیستی و سکولاریستی را ایجاد کرد

 

رئیس دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) افغانستان با بیان اینکه حضور جامعه غربی در این کشور، یک نوع فضای لیبرالیستی و سکولاریستی را ایجاد کرده است، اظهار کرد: دموکراسی مورد نیاز برای کشوری مثل افغانستان باید مدل اسلامی یا دمساز با ارزش‌های اسلامی سرزمین و در حقیقت آن چیزی باشد که به نام مردم سالاری دینی از آن یاد می‌کنیم.

 

سجادی با بیان اینکه دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) 11 سال پیش در راستای همین هدف و با رویکرد علمی و دینی فعالیت خود را آغاز کرد، گفت: با توجه به ضرورت‌هایی که وجود داشت دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) به عنوان یک دانشگاه جامع با شعار تعهد و تخصص طراحی شد.

 

وی با بیان اینکه هم‌اکنون 5000 دانشجو در یازده رشته تحصیلی 9 دانشکده دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) مشغول تحصیل هستند، گفت: این دانشکده‌ها شامل حقوق، علوم سیاسی، اقتصاد، مدیریت، علوم قرآن و حدیث، علوم کامپیوتر، مهندسی برق، مهندسی ساختمان و مجموعه علوم پزشکی شامل رشته‌های پزشکی عمومی، دندانپزشکی، مامایی و علوم آزمایشگاهی است.

 

رئیس دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) با اشاره به اینکه بیش از 55درصد دانشجویان شعبه غزنین این دانشگاه اهل سنت هستند، اظهار کرد: حضور قابل توجه دانشجویان اهل سنت نشان دهنده این است که توانسته‌ایم اعتماد خوبی ایجاد کنیم.

 

سجادی با بیان اینکه این دانشگاه دارای 77 عضو هیات علمی است، تصریح کرد: بیش از 40 درصد اساتید دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) دارای مدرک دکترا هستند در حالی که 70درصد کل اساتید دانشگاه‌های افغانستان، مدرک لیسانس دارند.

 

دانشگاه خاتم‌النبیین(ص)؛ دانشگاه اول افغانستان در بین دانشگاه‌های داخلی

 

وی با بیان اینکه 99 درصد اساتید دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) مدارک تحصیلی و علمی خود را از دانشگاه‌های جمهوری اسلامی ایران اخذ کرده‌اند، از آن به عنوان یک امتیاز بابرکت یاد کرد و افزود: دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) کابل بر اساس ارزیابی و رده‌بندی صورت گرفته در وزارت تحصیلات عالی افغانستان، جایگاه اول را در بین دانشگاه‌های داخلی این کشور و رتبه دوم در بین همه دانشگاه‌های داخلی و خارجی این کشور کسب کرده است که نشان از جایگاه رفیع این دانشگاه دارد.

 

سجادی با اشاره به وجود 127 دانشگاه و موسسه آموزش عالی خصوصی و 21 دانشگاه دولتی در افغانستان، عنوان کرد: در مجموع سالیانه حدود 150 تا 200 هزار نفر متقاضی تحصیلات عالی در این کشور هستند.

 

وی با بیان اینکه با دانشگاه‌های مختلفی از جمله تهران، امام صادق(ع) و کاشان از ایران و همچینین دانشگاه‌هایی از اندونزی و هند تفاهم‌نامه همکاری داریم، گفت: سیاست‌زدگی یکی از آفت‌های کشورهای جهان سوم است و از این‌رو تلاش کردیم که با کشورهای مختلف تعامل علمی برقرار بکنیم تا از برداشت‌های سیاسی غلطی که احیانا گاهی ممکن است در رقابت‌ها به عمل آید، جلوگیری شود.

 

رئیس دانشگاه خاتم‌النبیین(ص) افغانستان ضمن قدرانی از احمدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گناباد، از حضور امام‌جمعه، فرماندار و معاونان دانشگاه علوم پزشکی تشکر و اظهار امیدواری کرد که این جلسه آغاز پرخیر و بابرکتی برای گسترش همکاری‌های علمی، فرهنگی و اجتماعی فراتر از همکاری‌های رایج بین دولت‌ها باشد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار