اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با توجه به موضوع وارد کردن یک کشتی حامل مقادیر بالایی پرتقال مصری به کشور طی بیانیهای اعلام کرد: امیدواریم واردات پرتقال مصری به کشور صحت نداشته باشد.
متن بیانیه به شرح زیر است:
بسمه تعالی
امیدواریم که صحت نداشته باشد...
مردم گله مندند!
مقام معظم رهبری: سال اقتصاد مقاومتی و اقدام وعمل دارد تمام می شود؛ مسئولین در آخر سال باید نشان بدهند که در این سال برای اقدام و عمل چه کردند؟! نگویند باید چنین بشود، باید بگویند چنین شد! مشکلات هست اما محل خروج از این مشکلات هم مشخص است، و آن اقتصاد مقاومتی است.
اینگونه که مشاهده میشود مسئولین در پایان سال اقتصاد مقاومتی در زمینهی اقتصاد مربوط به کشاورزی و تولیدات داخلی رویه مناسب و قابل توجهی را نداشته اند و اقدام و عملی که انتظار آن را میرفت صورت نگرفته است.
پایان سالی که نامش از طرف مقام معظم رهبری به اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل مزیّن شده ، نزدیک است و تا این لحظه این فرموده روی زمین مانده است.
پر واضح است که اولین قدم و مرحله ابتدایی تحقق پذیرفتن اقتصاد مقاومتی حمایت از تولیدکنندگان داخلی و اقتصاد درونزا و برونگرا است، و بابت این مهم باید به این گروه توجه و ارزش خاصی اختصاص داده شود؛ بنابراین مردم تا بحال این موارد را در این زمینه مشاهده نکردهاند.
نه تنها مشکلات موجود در عرصه تولیدات داخلی در سطوح ابتدایی مرتفع نشده و مسئولین مربوطه توجه لازم را نسبت بدان نداشتهاند؛ بلکه حتی از آن طرف کمر تولید کنندگان داخلی را با واردات نسنجیده و بدون برنامه ریزی مناسب شکستند.
امیدواریم که صحت نداشته باشد! خبری تحت عنوان یک کشتی حامل مقادیر بالایی پرتقال مصری به گوش رسیده است، از آنجا که یخزدگی و نبود مدیریت مناسب برای این بحران کمر تولیدکنندگان مرکبات مازندران را شکست، با این خبر واردات دیگر امیدی برای کشاورزان باقی نمیماند.
۱- دولت در مصوبه خود برای باغدارانی که بیش از حد آسیب دیدهاند کمک رابین هودگانه در نظر گرفت که پرتقال های آسیبدیده آنها کیلویی ۴۰ تومان به صورت تحویل درب واحدهای تولیدی خریداری شود؛ در حالی که تنها هزینه حمل و نقل تا درب کارخانه بیش از این مبلغ است! نتیجه آن شد که رودخانه ها تقبل حمل پرتقال ها را تا دریا کشیدند و علاوه بر اینکه خسارات قابل توجهی به محیط زیست دریای خزر وارد شد در کار صیادان نیز اختلال ایجاد شد.
۲- به گفته کارشناسان میزان تولید پرتقال کشور حتی با کسر میزان خسارت وارده شده به دلیل سرمازدگی برای تامین بازار کافی است به طوری که تنها در انبارها ۶۰۰ هزارتن پرتقال وجود دارد یعنی به ازای هر ایرانی ۷.۵ کیلو!
۳- پرتقال درجه ۱ از باغداران ایرانی در بهترین حالت ۸۲۰ تومان خریداری شد و در بازار با قیمت ۵ تا ۱۰ برابر عرضه می شود! با این اوصاف جیب دلالان پر و جیب کشاورزان خالی می شود. جالب تر اینکه پرتقال وارداتی با قیمت ۲۰۰۰ تومان از کشور مصر خریداری می شود! از سوی دیگر تا آذر ماه امسال ایران در گروه صادرکنندگان پرتقال قرار داشت به طوری که دولت در صدد پرداخت مشوق صادراتی ۵۰۰ تومانی به صادرکنندگان بود! از این رو با ورود یکباره به بازار جهانی احتمالی بهم خوردن معادلات و افزایش بیشتر قیمت پرتقال وارداتی نیز وجود دارد.
۴- وعده تسهیلات ۲۰۰ میلیارد تومانی برای باغداران خسارت دیده که نوشدارو پس از مرگ سهراب است پس از گذشت چند ماه هنوز محقق نشده است و محل تامین اعتبار مابتفاوت ۱۰ درصدی آن هنوز در هاله ابهام است.
۵- به گفته کارشناسان با ورود پرتقال های وارداتی امکان معرفی آفات جدید به کشور وجود دارد همان سابقه تلخی که از ورود حدود ۲۰ آفت قرنطینهای به کشور و خسارتهای سنگین از این طریق به تولید داخلی حکایت داشت.
اگر نگاهی گذرا به تاریخچه ی واردات بدون محاسبه و برنامه ریزی شود حساب کار دست مسئولین ذی ربط خواهد آمد که چرا وضعیت کنونی به این سمت و سو پیش رفته و چنین روند نامناسبی بوجود آمده است.
از محصولات استراتژیک و قوت غالب سفره مردم گرفته تا سنگ قبر و سنگ پا، گویا از این نظر تفاوتی وجود ندارد.
در پایان این سال آنچه که مسئولین باید میکردند، نکردند.
به آن دسته از مسئولینی که از عرضه مسئولیت محول شده بدانها بر نمیآیند توصیه میکنیم اگر نمیتوانند بروند در خانه هایشان استراحت کنند و جایگاه مسئولیت را به اشخاصی لایق و دلسوز بسپارند.
ما دانشجویان بسیجی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری مخالفت خود را نسبت به این اقدام اعلام می کنیم ، باشد روزی که مسئولین از خواب غفلت بیدار شوند.
و قطعاً روزی خواهد آمد که به مقتضای جایگاهی که هر شخص اشغال کرده از او حساب ستانده خواهد شد!
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری