به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو ربیعی امروز در حاشیه چهارمین جشنواره کارافرینان که به میزبانی دانشکده کارافرینی دانشگاه تهران برگزار شد گفت: در سال 96 یک جهت گیری که در بودجه نیز پیش بینی شده را پیگیری می کنیم این است که به سمت مزیت های نسبی هر منطقه برویم و از این طریق کارافرینان هر منطقه را شناسایی کنیم. براساس این برنامه این گونه نیست که کارافرینان به سراغ دولت بیایند و این ما هستیم که به سراغ کارافرینان می رویم.
وی افزود: اکنون نیز در حال شناسایی مزیت های محلات و منطقه هستیم. اتفاقا برخی از این مزیت ها در قالب تعاونی در حال شناسایی هستند.
وزیر تعاون گفت: یک برنامه دیگر داریم این است که گفتمان کارافرینی را با همکاری دانشگاه ها گسترش دهیم و در این راستا رایزنی با صدا و سیما و آموزش و پرورش و آموزش عالی انجام داده ایم که امیدواریم با این اقدامات در راستای تحقق جامعه کارافرین و مفهوم فرهنگی کارافرینی گام برداریم.
ربیعی تصریح کرد: با توجه به میزان افراد تحصیل کرده ای که آماده ورود به بازار کار هستند ظرفیت های موجود در ادارات و در بخش هایی که متکی بر رشد هستند کفاف ایجاد اشتغال برای آنها را ندارد.
وی خاطر نشان کرد: براساس مطالعاتی که بر روی سهمیه ایجاد 700 هزار شغل در سال 94 و بیش از 600 هزار شغل تابستان تا تابستان انجام داده ام عمدتا دیدم این مشاغل ایجاد شده در بخش خدمات مولد و مبتنی بر کارافرینی بوده است.
وزیر کار اضافه کرد: خوشحالم که امروز نرم افزار، نرم افزار نویس ما ابتدا به هند و سپس به اروپا می رود. واقعیت این است که با خلاقیت می توانیم کارهای زیادی انجام دهیم.
ربیعی اظهار کرد: طبق پیش بینی صورت گرفته قرار است با همکاری وزارت کار، تعاون، وزارت ارتباطات و معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و وزارت صنعت، معدن و تجارت فردا جلسه ای در راستای حمایت از کارگران دانشی در فضای مجازی به میزبانی وزارت صنعت و ذیل شورای عالی اشتغال برگزار شود. در واقع می خواهیم این حوزه را قاعده مند کنیم.
ربیعی اضافه کرد: از ابتدای روی کار آمدن دولت سعی کردیم قوانین دست و پا گیر در حوزه کارافرینی را از میان برده ایم در حقیقت در این راستا نوعی مسابقه بین دستگاه ها نیز برقرار شده و در دولت نیز گزارش های مرتبط با اقدامات صورت گرفته نیز ارائه می شود.
وزیر تعاون گفت: بالاخره اصلاح ساختارهایی که شکل گرفته زمان می برد اما در هر حال جهت دولت در مسیر کاهش قوانین دست و پا گیر است.
ربیعی افزود: یکی دیگر از تصمیمات این است که به سمت تصمیم گیری های محلی و استانی پیش برویم تا بتوانیم بیشتر پاسخگو باشیم اما هنوز اقدامات صورت گرفته رضایت بخش نیست و باید بیشتر کار کنیم.
وی با بیان اینکه اولین گام دولت این است که مسیر کارافرینی را آماده و ریسک های کارافرینی را مشخص کند هر چند که ریسک پذیری در ذات کارافرینی نهفته است تصریح کرد: یکی از اقدامات بزرگ دولت کاهش ریسک در کارافرینی بوده و در این راستا رئیس جمهور نیز همواره دستور می دهند که ریسک های کارافرینی را کاهش دهیم.
وزیر کار تعاون و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه علاوه بر شناسایی کارافرینان بزرگ، شناسایی کارافرینان در سطح محلی را نیز پیگیری می کنیم افزود: تصور می کنیم که کارافرینی خرد و در سطح ملی می تواند منجر به کارافرینی بیشتری شود.