به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، حجت الله عبدالملکی در کرسی آزاد اندیشی که برای بررسی عملکرد اقتصادی دولت در راستای اقتصاد مقاومتی در دانشگاه آزاد مشهد توسط بسیج دانشجویی برگزار شد، گفت: دولت با انجام کارهایی از قبیل واردات بیش از اندازه کالا و خدمات، واگذاری فعالیت های پیمانکاری به خارجی ها با وجود توان داخلی و تشویق مصرف کالاهای خارجی با ایجاد کارت اعتباری خریدکالا برای کالاهای خارجی باعث تضعیف دولت ملی شده است.
وی ادامه داد: متاسفانه معاون اجرایی رییس اجازه ایجاد فروشگاه های بزرگ با برند های خارجی را در پایتخت صادر می کند.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: هنر دولت و مسئولین باید این باشد که یک چتر روانی در فضای اقتصادی کشور ایجاد کنند که سرمایه گذاران بتوانند شروع به سرمایه گذاری کنند و در جریان مذاکرات مدام دولت می گفت که بعد از توافق همه چیز درست می شود و این باعث شدیدتر شدن چتر ناامنی بر فضای اقتصادی کشور شد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: بعد از توافق نیز فضای مثبتی به وجود نیامد و صنعت ساختمان ما به شدت رکود پیدا کرد.
عضو هیئت علمی دنشگاه امام صادق(ع) با تاکید بر این که بزرگنمایی تهدید، یک عاملی است که به شدت به شکنندگی کشورها کمک می کند، افزود : توافق با جهان ضروری است زیرا باعث افزایش شفافیت تجارت، افزایش سرمایه گذاری های داخلی و خارجی، ایجاد رقابت سالم و توافق لازم است چون بدون توافق پیشرفت حاصل نمیشود و متاسفانه ما مدام از تحریم ها گفتیم و گفتیم که تمام مشکلات ما از تحریم هاست و درنتیجه دشمن جریع تر شد و تصمیم گرفت تحریم ها را بیشتر کند.
عبدالملکی بیان داشت: شکست دیوار تحریم ها از سال 91 آغاز شد و دشمن به این نتیجه رسید که نمی تواند ما را با تحریم فلج کند.
وی عنوان کرد: عوامل دیگری که باعث شکنندگی اقتصاد کشور می شود عبارت اند از الگو های جدید قرار دادهای خارجی و افزایش وابستگی به کشور های غربی، افزایش وابستگی کشور به فروش نفت خام به ویژه کشورهای غربی.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به این که القای فرهنگ «ما نمی توانیم دولت» باعث تخریب فرهنگ اقتصادی ما شد، گفت: آقای وزیر خارجه در جلسه ای می گوید که آمریکا با یک بمب تمام سیستم دفاعی ما را از بین می برد و تئوری اقای مهندس زنگنه این است که ما بدون شرکتهای نفتی غربی نمی توانیم هیچ کاری بکنیم و متاسفانه در مناقصه های شرکت نفت اجازه ورود هیچ شرکت ایرانی را نمی دهند که این ادبیات دولت، در تعارض با ادبیات ما می توانیم امام خمینی(ره) است.
عبدالملکی تصریح کرد: برخی از مسئولین کشور در مصرف کالاهای خارجی تفاخر می ورزند و این تفاخر فرهنگ استفاده از تولید داخلی را از بین می برد و هم چنین عامل دیگری که باعث تخریب فرهنگ اقتصاد شده اجازه واردات کالاهای فوق لوکس است که متاسفانه دولت این اجازه را در فروردین ماه صادر کرد که وجود این کالا ها هم باعث خارج شدن ارز از کشور و هم وارد شدن فرهنگ غربی به کشور است.
وی با اشاره به این که زمینه های فساد و تسامح در برخورد با مفسدان اقتصادی در این دولت بیشتر شده است، افزود: 97 درصد مقامات کشور ما حقوق بالای 20میلیون دارند و حقوق هایی که به این افراد داده شده است یا قانونی و یا غیر قانونی بوده است که متاسفانه قانون در این زمینه خلا بزرگی دارد.
این کارشناس اقتصادی با بیان این که در این دولت ما هفتصد هزار میلیار تومان نقدینگی داشتیم، گفت: تسهیلات بانک ها فقط به تعداد محدودی پرداخته شده است به طوری که 95 درصد موقات بانکی مربوط به 10 نفر می باشد و در سال های اینده دو سه هزار نفر به بانک ها بدهی بزرگ خواهند داشت، چون کارهای این افراد سود اوری ندارد.
عبدالملکی عنوان کرد: انحراف ها و کارهای ضد اقتصاد مقاومتی در این دولت فراتر از کارهای خوب آن بوده است و بیشتر کارهای دولت در چارچوب اقتصاد مقاومتی نبوده است.
وی ادامه داد: وقتی کاری ناقص انجام می شود علاوه بر این که نتیجه مثبتی ندارد نتیجه منفی هم به دنبال دارد و ما برای تقویت تولید ملی شش عامل نیاز داریم ولی فقط دو عامل کنترل واردات و سرمایه را فراهم کردیم و عامل های دیگر که شامل نیروی کار، دانش و فن اوری که متاسفانه پای دانشگاه ها در صنعت باز نشده است، مواد اولیه که زنجیر تولید است و فرهنگ تولید که متاسفانه خود مسئولان ما از اجناس غیر ایرانی اغلب استفاده می کنند؛ را نتوانستیم فعال کنیم به همین علت اغلب تولیداتمان مناسب نیست.
عبدالملکی افزود: اگر وام گیری در عقود شرعی انجام شود و پولی که وام گیرنده می گیرد بر اساس ان عقود مصرف کند اصلا وام بانک ها ربا نیست بلکه فقط دیر کردی که بانک ها دریافت می کنند براساس فتوای تمام مراجع ربا می باشد.
استاد دانشگاه امام صادق(ع) در پایان خاطر نشان کرد: همه تحول ها از دانشگاه ها شروع می شود و باید دانشگاه ها وارد عمل شوند و متاسفانه جامعه نخبگی ما در خواب هستند.