به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ دبیرخانه هجدهمین جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی زمان برگزاری این جشنواره را همزمان با اعیاد قربان تا غدیر، از 10 شهریور ماه 1396 اعلام کرد.
هجدهمین جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی در 10 بخش تخصصی به شرح زیر برگزار میشود:
بخش نمایشهای تخت حوضی که با هدف حفظ و ترویج نمونههای اصیل نمایشهای تخت حوضی شکل گرفته در دو بخش ویژه و بخش موضوعات آزاد برگزار میشود. بخش شبیهخوانی نیز دو زیر بخش مجالس نو و مجالس غریب را شامل میشود که مهلت ارسال آثار به آن 29 فروردین ماه 1396 اعلام شده است.
در بخش نمایشهای عروسکی سنتی نیز که برای حمایت از فعالان عرصه نمایشهای عروسکی سنتی طراحی شده، آثار دو بخش نگاه نو الگوی کهن و بخش اجراهای اساتید تقسیمبندی میشوند. بخش اساتید نیز تا 5 تیر ماه 1396 پذیرای آثار متقاضی خواهد بود.
در بخش مرور این جشنواره اجراهای آیینی و سنتی که در محدوده زمانی 11 شهریور ماه 94 تا 30 خرداد 96 در یکی از تالارهای تئاتر کشور حداقل هفت اجرا داشتهاند را میپذیرد. مهلت ارسال درخواست حضور و مدارک مورد نیاز 13 تیر ماه 1396 اعلام شده است.
بخش نقالی نیز که در دو دسته نگاه نو، الگوی کهن و اجراهای اساتید تقسیمبندی می شود تا 5 تیر ماه 96 پذیرای فرم درخواست شرکت به جشنواره خواهد بود.
بخش معرکهها، آیینها و بازیهای نمایشی نیز تا 30 خرداد ماه 1396 پذیرای تقاضای شرکت، لوح فشرده اجرا خواهد بود.
بخش جوانههای نمایش ایرانی که از جمله بخشهای جدید در جشنواره هجدهم است نیز با هدف پشتوانه سازی برای نمایشهای آیینی و سنتی و در رده سنی کودک و نوجوان برگزار میشود. علاقهمندان در رشتههای نقل و روایتگری، شبیهخوانی، قصه گویی و نقالی و تکهکاری «سیاه بازی» میتوانند نمونه کار خود را به همراه فرم تقاضای حضور تا پایان تیرماه 1396 به دبیرخانه ارسال کنند.
هنرمندان و گروههای نمایشی میتوانند با مطالعه دقیق فراخوان این جشنواره و تکمیل فرم تقاضای حضور، مدارک مورد نیاز را به دبیرخانه دائمی جشنوارهها ارسال کنند. شمارههای 66710702 – 66705101 داخلی 319 پاسخگوی هنرمندان در خصوص این جشنواره است.
هجدهمین جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی با دبیری داوود فتحعلی بیگی از 10 شهریور ماه 1396 در تهران برگزار میشود.