به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، سردار عبدالرضا آزادی روز دوشنبه در حاشیه رونمایی از مستند فرج الله سلحشور فت: قصه های تبیان بر اساس آموزه های قرآنی همچون امانتداری، وفای به عهد، راستگویی و دیگر معارف دینی تهیه شده و از دهه فجر تاکنون 36 قسمت از این مجموعه از شبکه پنج پخش شده است.
مجموعه اپیزودیک قصه های تبیان توسط کارگردانان جوان زیرنظر زنده یاد سلحشور، به مشاورت کارگردانی جمال شورجه و مشاورت فیلمنامه منصور براهیمی تهیه و تولید شده است.
فیلمنامه قصه های تبیان با محوریت، موضوع های قرآنی به نگارش درآمده و همه داستان ها و روایات آن بر اساس اتفاقات و داستان های واقعی جلوی دوربین رفته است.
در این مجموعه 37 قسمتی تبلیغ و ترویج سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی مانند طرز رفتار با همسایه، کسب روزی حلال، بازار و مشتری، خیرین مدرسه ساز و کار آفرینی مشهود است و ساختار این مجموعه تلویزیونی اپیزودیک طراحی و اجرا شده است و هر قسمت یک داستان مجزا دارد.
سردار آزادی با بیان این که مرحوم سلحشور به سینمای دینی و انقلابی اعتقاد داشت، افزود: او آثار ماندگاری همچون مردان آنجلس و سریال یوسف پیامبر را خلق کرد.
وی افزود: زنده یاد سلحشور اعتقاد راسخی به کادرسازی در عرصه هنر و نمایش و فیلم داشت و در اواخر عمر خود در موسسه تبیان به تربیت کارگردان و فیلمنامه نویس همت کرد که با نگاه کاملا دینی بود.
به گفته آزادی، زنده یاد سلحشور معتقد بود سینمای انقلاب باید سینمایی در شان انقلاب باشد و مبنای آن باید بر اساس دین باشد. چون نظام ما یک نظام دینی و مبتنی بر مکتب اسلام است.
معاون سازمان بسیج همچنین گفت: اگرچه امروز در عرصه تولید نیازمند فیلم ساختن هستیم ولی کارگردان های ارزشی باید در کنار تولید به کادرسازی و تربیت جوانان بپردازند و در طرح های بزرگ از جوانان استفاده کنند و راه را برای آنان باز کنند.
وی با اشاره به حضور جوانان در جشنواره فیلم فجر امسال گفت: امسال درحدود 10 فیلم به عنوان فیلم اولی، جوانان در بخش مسابقه سی و پنجمین جشنواره فیلم فجر حضور داشتند و شاهد حضور نسل جدیدی از جوانان در عرصه فیلمسازی هستیم که کارهای خوبی نیز عرضه کرده اند.
دیروز هشتم اسفند مصادف با اولین سالگرد درگذشت فرج الله سلحشور بود، هنرمندی که رهبر معظم انقلاب او را مایه آبرو و اعتبار هنر سینمای ایران خواندند.
حضرت آیت الله خامنه ای در پیام تسلیت خود از آثار پر آوازه و ماندگار این هنرمند با ایمان به عنوان مایه آبرو و اعتبار هنر سینمای ایران در چشم ملت های دیگر کشورها یاد کردند که در شمار حسنات بازمانده از وی باقی می ماند.
رهبر معظم انقلاب در اولین سخنرانی سال 95 در حرم رضوی نیز از مرحوم سلحشور به عنوان یکی از پیشروان کار انقلابی یاد کرده و از ضرورت ترویج کارهای این هنرمند متعهد سخن گفتند و اینک در آستانه اربعین مرحوم سلحشور مروری بر سخنان و نظرات برخی از شخصیت های فرهنگی و مذهبی و هنرمندانی نام آشنا درباره ویژگی های سلحشور سینمای ایران داریم که با ایرنا در میان گذاشتند.
به گزارش ایرنا شب گذشته مستند فرج الله سلحشور به همت انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در مجتمع اسوه پخش شد.
کارگردان این مستند محمدسعید غدیریان و تهیه کننده آن یوسف نادری منش بود که پس از پخش مستند به ارائه نکاتی درباره ساخت این فیلم پرداختند.
در این مستند علاوه بر فرزندان سلحشور، برخی بازیگران مجموعه یوسف پیامبر همچون جعفر دهقان، جهانبخش سلطانی، پروانه معصومی و مصطفی زمانی به بیان ویژگی های آن مرحوم پرداختند.
محسن علی اکبری، جمال شورجه و حسن نجاریان از تهیه کنندگان سینما، سیدمحمد حسینی وزیر اسبق ارشاد، حسین معینی از دوستان مرحوم سلحشور، حسین زندباف تدوینگر سینما و منصور ابراهیمی فیلمنامه نویس در این مستند خاطرات و نکاتی را درباره زندگی شخصی و هنری مرحوم سلحشور بیان کردند.
در این مستند به نقش آفرینی های مرحوم سلحشور در فیلم های توبه نصوح، گورکن و پرواز در شب اشاره شد و ساخت تئاتر ایوب پیامبر و تبدیل آن به نمایش تلویزیونی به سفارش رهبر انقلاب نیز بیان شده است.
منبع: ایرنا