اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی؛ شخصیت و شاکله انسان را ابعاد گوناگونی است. احساسات مختلفی در نهاد آدمی تعبیه شده است که هنر انسان، کاربست صحیح این روحیات است و رفتار آدمی با توجه به جایگاه به کار بردن این خصائص، قضاوت و ارزش گذاری می شود.
بدان معنا که مفاهیمی چون مهربانی، گشاده رویی و امثالهم، همواره یک خصیصه مثبت و غضب و خشونت و شدت عمل نیز همیشه مذموم به حساب نمی آید.
قرآن در این باب می فرماید:[محمّد رسولُ الله والذّین معه أشدّاء علی الکفار رُحماء بینهم]
مصرع نغز «هر سخن جایی و هر نکته مکانی دارد» را می توان ترجمان این آیه شریفه دانست.
در تاریخ اسلام، شخصیت مشهور به این نکته دانی، حضرت امیرالمومنین(ع) اند که عندالاقتضاء و در میدان نبرد، مظهر صلابت و اقتدار و در محراب عبادت، متضرّع و اشکبار و هنگام مواجهه با ایتام، مهربان و عطوف بودند و همان علی که سر از عمرو بن عبدود برداشت، مرکب و هم بازی کودکان نیز بود.
از دیگر شخصیت هایی که مصداق این آیه مبارکه می باشند؛ کفو و عدیل امیرمومنان، حضرت صدیقه طاهره(س)می باشند.
شهادت مظلومانه ایشان اما آنچنان هولناک و زجرآور بود که تمام توجه ما شیعیان را معطوف به خود کرد و کأنّ، تمام حیات ایشان در چند صباح پس از رحلت رسول الله(ص)، خلاصه می شود و باز در همین مقطع نیز آنچه افکار و توجهات را به خود مشغول کرده، شقاوت دشمنان آل الله و جنایاتشان بوده است.
زهرای اطهر(س) اما علاوه بر شجاعت و ولایتمداری، واجد سجایای دیگری هم بوده اند و واقعه ضربت خوردن و شهادت ایشان نیز پدیده ای ذووجهتین است.
در یک سو شقاوت و رذالت عده ای نانجیب قلب آدمی را به درد می آورد و در طرف دیگر رابطه عاشقانه امیرالمومنین(ع) و حضرت فاطمه(س) زیباترین مظاهر و مفاهیم را خلق می کند که کلمات از وصف و شرح آن عاجزاند.
با مداقّه در زندگی مشترک سراسر نور این زوج آسمانی جلوه هایی از عشق و محبت و ایثار، مبرهن و آشکار می می شود که در عین واقعی بودن، فراتر از تمام افسانه ها و منظومه های تخیلی بشری است؛ لیکن به سبب نگاه تک بعدی، مغفول و مهجور واقع شده اند.
محمدسعید ابراهیمی_فعال دانشجویی
نتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.