اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
امید محترمی، مسئول قرارگاه شهید باقری بسیج دانشجویی استان مرکزی در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، در بیان مشکلات کشاورزی منطقه با بیان اینکه خرید تضمینی برخی از محصولات کشاورزی که در قانون لحاظ شده وظیفه دولت است و متن قانون صراحتاً دولت را اجبار کرده است که به قیمت مناسب و واقعی محصول کشاورزان را خرید کند، گفت: شهرستان خنداب بی نظیرترین ظرفیت ها را در بخش کشاورزی دارد؛ اما آیا این ظرفیت مورد توجه و حمایت مسئولان امر قرار گرفته است؟
وی ادامه داد: چنانچه نگاه ویژه و کارآمدی به بخش کشاورزی منطقه صورت گیرد، شاهد گشایش های بی نظیری در زمینه تولید و رونق اقتصاد منطقه و حتی استان مرکزی خواهیم بود.
محترمی با بیان اینکه مدیران با ثروتهای افسانهای درد کشاورزان را نمیفهمند، افزود: آقای رئیس جمهور بداند که امروز حتی عینک هم نمی تواند برای دیدن اوضاع زار کشاورزی کشور دوام بیاورد و خدا را شکر که آقایان به قول خودشان شرمنده کشاورزان نشدند و آقایانی که برای خریدن یک هواپیما مرجوعی آنگونه ذوق زده شده بودند، ای کاش برای افتخاراتی که تولیدکنندگان داخلی در عرصه کشاورزی رقم زده اند تنها یک لبخند می زدند.
در خرید تضمینی محصولات کشاورزان بی قانونی گسترده رخ داد
مسئول قرارگاه شهیدباقری بسیج دانشجویی استان مرکزی با اشاره به اینکه متاسفانه در موضوع خرید تضمینی محصول کشمش باغداران خندابی شاهد کارهای نامناسبی بودیم، گفت: خرید تضمینی فرآورده کشمش وظیفه دولت است و دولت موظف است چندماه زودتر از آغاز فصل برداشت قیمت واقعی و مناسب این محصول را به کشاورزان اعلام و بسترهای لازم برای خرید را ایجاد کند.
چوب حراج دولت به محصول کشاورزان
محترمی در تشریح مشکل خرید تضمینی محصول باغداران منطقه گفت: مسئولان مربوطه نه تنها این کار را انجام ندادند؛ بلکه بعد از گذشت چندماه از فصل برداشت و بعد از آنکه دلالان دارایی کشاورزان را به تاراج بردند، یادشان افتاد که خرید تضمینی هم باید صورت بگیرد و قیمتی را برای کشمش اعلام کردند که این قیمت ۲۰۰۰ تومان کمتر از قیمت تمام شده برای کشاورزان و باغداران بود؛این در حالی بود که همین محصول دوسال قبل به قیمت ۳۰ درصد بالاتر از قیمت مصوب امسال خریداری شده بود. در اینجا باید این سوال مطرح شود که آیا در این دوسال از گلابی های باغ برجام نصیب کشاورزان شده است یا میزان تورم کشور در این دوسال منفی بوده است که باید این گونه به محصول کشاورزان چوب حراج زده شود ؟
مجلس و دولت پاسخگوی ظلم به کشاورزان باشند
وی افزود: در این بین مجلس شورای اسلامی نیز باید پاسخگو باشد که چرا در وظیفه نظارت بر اجرای قانون کوتاهی کرده است و برای احقاق حق مسلم کشاورزان اقدام عملی و مشخصی را صورت نداده است.
مسئول قرارگاه شهید باقری بسیج دانشجویی استان مرکزی اظهار کرد: البته اینکه برخی از آقایان برای همین خرید تضمینی به قیمت ناچیز نیز بر سر کشاورزان منت بگذارند و بعضا بر زخم کشاورزان نمک نیز بپاشند طنز تلخ این روزهای کشاورزی کشور است.
کشاورزی اسیر مدیران ناکارآمد شده است
محترمی با اشاره به اینکه این نوع نگاه مهجورانه به کشاورزی به هیچ وجه قابل تحمل نیست، گفت: همین نوع نگاه باعث شده است کشاورزانی که باید موتور محرک تولید مملکت قلمداد شوند، شان و جایگاهشان آنقدر پایین آورده شده است که نتیجه ای جز استیصال و درماندگی برایشان باقی نمانده است.
مسئول قرارگاه شهید باقری بسیج دانشجویی استان مرکزی گفت: قیمت تضمینی که دولت برای خرید گندم سال آینده اعلام کرده ۱۳۰۰ تومان است و این یعنی قیمت گندم برای کشاورزان فقط دو درصد افزایش پیدا کرده است، چطور می شود که کشاورز باید وام هایی با سود۲۴ درصد دریافت کند و از آن طرف محصولش فقط دو درصد رشد قیمت داشته باشد؟ این کجای عدالت و اعتدال تعریف می شود.
صدای خرد شدن استخوان های کشاورزان زیر بار سوء مدیریت برخی مسئولان شنیده می شود
وی با بیان اینکه در خرید شیر تولیدی دامداران، بیمه محصولات کشاورزی، خدمات حمایتی از کشاورزان و موارد بسیار دیگر به فراوانی می توان ظلم های آشکار صورت گرفته به کشاورزان را مشاهده کرد، گفت: بانک ها با سودهای نجومی از یک طرف و برخی مدیران ناکارآمد از طرف دیگر به تنه کشاورزی شلاق می زنند و در آن طرف میدان آقایان نرخ رشد و تورم و اشتغال را آمارسازی می کنند.
محترمی با بیان اینکه صدای خرد شدن استخوان های کشاورزان زیر بار سوء مدیریت برخی مسئولان شنیده می شود، گفت: متاسفانه فاصله زیاد بین برخی مسئولین و طبقه زحمتکش کشاورز جامعه باعث شده است تا آقایان هیچ تصوری از زندگی یک کشاورز نداشته باشند.
وی تصریح کرد: اگر از مرحله پیش از کاشت تا مرحله بعد از برداشت محصولات کشاورزی را در نظر بگیریم، شاهد آن هستیم آن چیزی که مسئولان از آن تحت عنوان حمایت از کشاورزی یاد می کنند، تیری است بر پیکره بخش کشاورزی و کشاورزان رنج کشیده.