به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، علی لاریجانی در مراسم افتتاح طرحهای زیربنایی بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) که صبح امروز در تالار مرکزی شهر قم برگزار شد، با اشاره به افتتاح پروژههای بنیاد برکت در قم گفت: یکی از روشهای هوشمندانه و مدبرانه ای که رهبری در روش کار ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) در سالهای اخیر دنبال کردند همین پایهگذاری بود که از طریق منابعی که در امور روشنی در زمینه محرومین مصرف نمیشد متمرکز شود و بنیاد محور خدمات رسانی به محرومان باشد.
وی گفت: اقداماتی که بنیاد انجام میدهد اموری است که به صورت روتین در برنامه ستاد اجرایی است و آنها بسیار با ثمر فعالیت میکنند.
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: اگر ما به دنبال ایجاد اشتغال و کارآفرینی باشیم بسیاری از آبادانیهایی که نیاز است دولت بسترسازی کند خود مردم انجام میدهند.
وی تصریح کرد: در بسیاری از روستاهای ما امکانات مختلف وجود دارد و به دلیل نبود چرخه اقتصادی شاهد مهاجرت مردم هستیم و اگر این چرخه را وارونه کنیم و اقتصاد را محور قرار دهیم شرایط بهتر خواهد شد.
لاریجانی اذعان کرد: در برنامه پنج ساله رویکرد اصلی بر اشتغال زایی قرار داده شده و به دنبال این هستیم که افراد توانمند شوند و بتوانند رشد و توسعه کشور را رقم بزنند.
وی با تاکید بر اینکه امور اداری کشور در حوزه تولیدگری روان نیست بیان کرد: ما باید زمینه حضور مردم را در مرزهای آبی فراهم کنیم و به همین دلیل نیز رهبری برای سواحل مکران دستور ویژه دادهاند و در برنامه نیز سرمایهگذاری در این محور را مورد تاکید قرار دادیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برخی اشتباهات در کشور شده که صنایعی در مکان هایی ایجاد شده که آب ندارند و باید محور فعالیتهای خود را تغییر دهیم.
وی با تاکید بر اینکه مسیر وفاق ملی در راستای اشتغال زایی باید ایجاد شود تصریح کرد: مسائل انتخاباتی و سیاسی هر ساله داریم و نیاز کشور است اما باید توجه داشت که همه اینها ابزاری برای کار و تولید و توسعه کشور است خصوصا نباید حرفهایی زده بشود که تولید و اقتصاد مختل شود.
لاریجانی خاطرنشان کرد: تمام ابزارهای اقتصادی و ملی ما برای این است که تولید راه بیفتد و مشکلات ما حل شود و صادرات افزایش پیدا کند و بقیه موارد لوازم این امر است.
وی افزود: در قم نیز حتما این رویکرد درست است و بارها به مدیران گفتهام که باید تلاش بر این محور باشد که مزیتهای اقتصادی قم فعال شود و صنعت توسعه یابد.
لاریجانی ضمن تقدیر از بنیاد برکت برای اشتغال زایی در قم گفت: گردشگری مذهبی در قم قطب ویژهای است و در زمینه کشاورزی و دامپروری نیز توان خوبی دارد که نیاز است کار جدی شود.
وی تصریح کرد: قم کمبود منابع آبی دارد و باید به توسعه آبیاری نوین در این شهر فکری جدی شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت توسعه صنایع در قم بیان کرد: قم راهآهن دارد، نزدیک تهران است و در آینده فرودگاه خواهد داشت و باید به توسعه صنایع توجه ویژه داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه روستاهای زیادی در قم وجود ندارد بیان کرد: در هر روستایی غالبا افرادی متمول هستند که مهاجرت کرده اند اما آماده اند سرمایه گذاری برای توسعه روستای خود داشته باشند و باید از ظرفیتهای آنها استفاده کنیم.
لاریجانی بیان کرد: باید از مزیتهای بومی روستاها در راستای اشتغال زایی استفاده کنیم و بتوانیم ظرفیتهای آنها را فعال کنیم.
وی با اشاره به تشکیل ستادی برای رفع مشکلات اقتصادی استان در استانداری گفت: آنچنان که باید این ستاد کارآمد نبوده و باید از ظرفیتهای بنیاد برکت در راستای توسعه اقتصادی و افزایش ماندگاری مردم در روستاها استفاده شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی توسعه آموزشهای فنی و حرفهای در قم را مورد توجه قرار داد و گفت: هرکاری بخواهیم انجام دهیم نیازمند کارگر متخصص هستیم و باید در این زمینه ضعف خود را کاهش داده و آموزشها را تقویت کنیم.
وی با بیان اینکه ظرفیتهای گردشگری در قم در حال افزایش است گفت: این ظرفیتها باید با استفاده از توانمندی بخش خصوصی به کار گرفته شود و سرمایهگذاری شده و شاهد توسعه شهر باشیم.
لاریجانی تصریح کرد: میتوانیم برنامه ریزی کنیم که ظرف چند سال آینده بیکاری در قم کاهش شدید پیدا کند.
وی گفت: اگر بنیاد برکت بخشی از کار در حوزه صنعت باشد سرمایهگذاران جرات میکنند که وارد شوند و با مشارکت برنامهها را جلو ببرند.