اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجو از مشهد، سجاد پورکیان، عضو ستاد توسعه کار آفرینی کشور و قائم مقام شتاب دهنده فردوسی در حاشیه دومین نشست ماهیانه هم آموز به اهمیت اخلاق حرفه ای و راه های موفقیت پرداخت.
اهمیت اخلاق حرفه ای در فضای کسب و کار
پور کیان به اهمیت بحث اخلاق حرفه ای در کسب و کار اشاره کرد و افزود: بحث کمبود اخلاق حرفه ای در کسب و کار وجود دارد.
استاد مدرسه کسب و کار فردوسی افزود: خیلی از سمینارهایی که موفق برگزار می شود، کلی اطلاعات و راههای موفقیت در اختیار شما قرار میدهند، اما نکته ای که وجود دارد این است که تا وقتی کاری شروع نشود، موفقیت در آن معنا ندارد.
عضو ستاد توسعه کار آفرینی کشور، تصریح کرد: اگر از بسیاری افراد که اطراف ما وجود دارند، سوال کنیم برنامه شما در زندگی چیست؟ در پاسخ می گوید میخواهم موفق شوم. وقتی می گوییم خوب چرا شروع نمیکنید؟ و به سمت کاری که می خواهید نمیروید؟ آن ها فکر می کنند برای آینده فکر کردن و برای آن برنامه ریزی کردن، آرزو بازی است.
شروع کار، قانون طلایی در موفقیت است
مدیر محتوایی مدرسه کسب و کار فردوسی، گفت: برای موفق شدن در هر کاری یک قانون طلایی است، آن هم این است که باید آن کار را شروع کنیم.
وی تصریح کرد: ما کلی اطلاعات، مشتری و بازار داریم، اما روی خود مدیریت خیلی کار نمی کنیم. چقدر ما وقت میگذاریم که به خودمان و توانمندی هایمان فکر کنیم؟
استاد مدرسه کسب و کار فردوسی افزود: شاید وقتی به یک کارآفرین می رسیم، اولین سؤالمان این است که در آمدتان چقدر است و چطور موفق شدید؟ خیلی از افرادی که انسان های بزرگی شدند، واقعا برای خودشان وقت گذاشتند، حداقل روزی نیم ساعت وقت بگذارید و فکر کنید به کارهایی که باید انجام بدهیم و به توانمندی هایی که داریم.
برای به دست آوردن نداشته های خودمان تلاش کنیم
عضو ستاد توسعه کار آفرینی کشور بیان داشت: داشته ها و نداشته های خود را لیست کنیم و برای به دست آوردن نداشته های خودمان تلاش کنیم.
استاد مدرسه کسب و کار فردوسی گفت: بسیاری از انرژی ما صرف کنجکاوی بی مورد میشود، اینکه فلانی در مورد ما چی گفت؟ فلانی چیکار کرد؟
سعی کنید همیشه در حال یادگیری باشید
پورکیان افزود: تأکید ما بر این است تا فعالیتهایی که مربوط به مشاهده گری و انعطاف پذیری میشود را تقویت کنید و سعی کنید همیشه شاگرد و در حال یادگیری باشید.
وی تصریح کرد: اهل حل کردن چالش ها باشید و یک توصیه خیلی خوب که من از اساتیدم زیاد شنیدم این است که زیاد سفر کنید. این سفر کردن بسیار مهم است و در اسلام مستحب است.
سعی کنید ماهی یک سفر داشته باشید
عضو ستاد توسعه کار آفرینی کشور، بیان داشت: سعی کنید ماهی یک سفر داشته باشید و سعی کنید از سفر کردن اطلاعات کسب کنید و شبکه خود را با دوستانتان قوی کنید.
پورکیان گفت: نکته مهم این است که آغاز کنیم و مهم تر از آن این است که یاد بگیریم چه موقع تمام کنیم. همه جا میگویند کی شروع کنید، اما نمیگویند، کی کار را تمام کنید. یاد بگیرید که یک جاهایی باید شکست بخورید و آن را قبول کنید.
وی افزود: درست است که ما می گوییم که باید تلاش کنید و شما حتما می رسید. اما برخی موارد، خیلی پافشاری نکنید. وقتی دیدید یک کاری به نتیجه نمی رسد و شما نمی توانید، آن کار را تمام کنید، کار دیگری از نو و با انرژی و با نگاه جدیدتر شروع کنید. من از اساتید شنیدم که مهارت تمام کردن را نیز یاد بگیرید.
مدیر محتوایی مدرسه کسب و کار فردوسی، گفت: رفیق راه پیدا کنید. اینکه می گویم رفیق پیدا کنید، فرق می کند با همکار و هم تیمی. رفیق راه، کسی است که همیشه همراه شما باشد و زمان هایی که شما احساس می کنید دیگر راهی برای موفق شدن شما وجود ندارد به شما کمک کند.
رفیق راه پیدا کردن، شاید نصف مسیر زندگی در حوزه موفقیت است
نماینده خراسان رضوی در شورای کارآفرینی بنیاد ملی نخبگان افزود: پیدا کردن این شخص خیلی مهم است، شاید نصف مسیر زندگی در حوزه موفقیت، این رفیق راه، پیدا کردن باشد.
قائم مقام شتاب دهنده فردوسی بیان کرد: به کار تیمی خیلی تاکید دارم، موفقیت از اخلاق حرفه ای سرچشمه میگیرد، چرا که اخلاق حرفه ای، اعتماد آفرینی می کند و موردی که در فضای کسب و کار مهم است، اعتبار است.
لطفا در فضای کسب و کار شریف باشید
پور کیان با تاکید بر این که لطفا در فضای کسب و کار شریف باشید، افزود: حس کلیدی که کار و تجارت با آن پیش می رود و به بار می نشیند، شرافت کاری است نه زرنگی. اگر می خواهید موفق شوید، حفظ شرافت را در خود ایجاد کنید. زمانی که فکر می کنید زرنگی کردید، مانعی خلق می شود و راه شما را می بندد و چند روز دیگر به آن مانع خواهد رسید.
وی در انتها با اشاره به این که فضای کسب و کار، چالش زیاد دارد، یادآور شد: نگذارید کسب و کارها، باورهای شما را تغییر بدهد. ما همیشه در مدرسه کسب و کار به بچه ها تمرین می دادیم که لطفا برای شریف بودن، برای خود پارامتر بنویسید. به طور نمونه صادق بودن، محترم بودن، همدل بودن، خوش خلق بودن. منصف بودن، مسؤولیت پذیر بودن. این اصطلاحات واژه های بین المللی هستند در بسیاری از کتاب های داخلی و خارجی به این پارامترها اشاره شده است.