اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سید احمد معتمدی، رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در نشست خبری که صبح امروز در این دانشگاه برگزار شد، با اشاره به سیاست های کلی این دانشگاه گفت: بنا شده تا سال 1404 در بین 200 دانشگاه برتر جهان باشیم و در توسعه کارآفرینی الگوی منطقه محسوب شویم. از دیگر برنامه های امسال سهمیه 50 درصدی برای کارشناسی و 50 درصدی برای تحصیلات تکمیلی می باشد،این در حالی بود که در گذشته 60 درصد ظرفیت برای تحصیلات تکمیلی و تنها 40 درصد برای کارشناسی بود. چون استعدادهای زیادی در پشت کنکور منتظر حضور در این دانشگاه هستند، این ظرفیت را تغییر دادیم و در حال حاضر 45 درصد به دانشجویان کارشناسی تخصیص داده شده است.
وی افزود: 13 هزار و 500 دانشجو داریم و رشته های غیرضروری را کم کرده ایم. 55 استاد به هیأت علمی اضافه شده و در مجموع 285 استاد و دانشیار، 237 استادیار و 30 مربی داریم.
معتمدی در ادامه بیان داشت: در رتبه بندی ISC رتبه اول را در بین دانشگاه های صنعتی داشتیم. همچنین در رتبه بندی لایدن رتبه اول برای دانشگاه امیرکبیر بود. امسال برای اولین بار در رتبه بندی شانگهای وارد شدیم و در رتبه QS و تایمز جزو سه دانشگاه برتر داخلی هستیم. در سال 2015 و 2018 مقاله اساتید در سطح بین المللی منتشر شد و 3.8 استناد به ازای هر استاد داشتیم؛ که این رشد سه دهمی و چهار دهمی را نشان می دهد.
رئیس دانشگاه امیرکبیر تاکید کرد: دکتر جهانگیری در بخشنامه ای در رابطه با اقتصاد مقاومتی اعلام کردند که پنج دانشگاه معرفی شوند تا در برنامه ششم توسعه خود را به 200 دانشگاه برتر برسانند؛ که دانشگاه امیرکبیر جزو این دانشگاهها است.
وی درباره ماهواره پیام گفت: از دید ما کار تمام شده است و مراحل طی شده، اما زمان پرتاب آن را نمی توانیم مشخص کنیم. چون پرتابگر یک پرتابگر داخلی است و کارشناسی ها انجام شده و در اتاق تمیز نگهداری می شود. ماهواره پیام حاصل 10 سال زحمت دانشمندان ماست که در دهه فجر رونمایی شد.
معتمدی تصریح کرد: برنامه ای توسط سازمان فضایی ترتیب داده شده که ماهواره های بالا ۱۰۰ کیلوگرم با کاربری سنج از دور و با همکاری چند دانشگاه انجام شود، برنامه ریزی های این کار انجام شده و حالا در حال مذاکره هستیم تا سال آینده این برنامه به قرارداد برسد.
رئیس دانشگاه امیرکبیر در ادامه اظهار داشت: تعدادی چاه نفت در اختیار دانشگاه امیرکبیر قرار گرفته و دانشگاه موظف است بهره برداری این چاه ها را بالا ببرد. این یک کار تیمی بزرگ است و ما اولین دانشگاهی هستیم که برای آن قرارداد می بندیم. برای این امر مشاوره خارجی از هلند هم گرفتیم و دو قرارداد مهم در حضور وزیر نفت و وزیر علوم منعقد شده که جزو قراردادهای پایین دستی محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه حوزه بین الملل نقطه ضعف دانشگاه های ایران است، گفت: این حوزه به روابط بین الملل، تعداد دانشجویان خارجی، تعداد اساتید خارجی و قراردادهای تحقیقاتی مرتبط می شود. با اینکه در همه زمینه ها پیشرفت داشتیم، اما باز هم باید تلاش کنیم. ما توانستیم از پذیرش 50 دانشجوی خارجی به 200 دانشجو برسیم که هدف ما پذیرش 1000 دانشجو در برنامه ششم توسعه است.
معتمدی تصریح کرد: در سال 96 در حوزه بین الملل رشد بیشتری می کنیم . تاکنون حدود 10 نفر از اساتید ایرانی خارج از کشور را به همکاری گرفته ایم و با عراق نیز قراردادهای خوبی منعقد شده است. همچنین 100 نفر از اساتید عراقی دوره یک ماهه ای را توسط این دانشگاه در تابستان می گذرانند.
رئیس دانشگاه امیرکبیر گفت: سه دوره بین المللی را شروع کرده ایم و قراردادهایی با آلمان و هلند و فرانسه داشتیم. با توجه به اینکه دانشگاه امیرکبیر باید جزو 100 دانشگاه برتر باشد، استفاده از مشاوران خارجی می تواند کمک کند تا از تجربیات آنها استفاده کنیم. همچنین برج فناوری یکی از دستاوردهای مناسب دانشگاه امیرکبیر در حوزه پژوهش است.
وی درباره حضور تشکل های دانشجویی در این دانشگاه توضیح داد: اگر در محیط دانشگاه شاهد مسائل حاشیه ای و اعتراضات باشیم، طبیعتا نمی توانیم به بحث های اساسی تر بپردازیم و نه استاد برای فعالیت های اصلی دانشگاه وقت می گذارد و نه دانشجو انرژی برای تحقیق و پژوهش دارد. به همین دلیل سعی شده جو مناسبی در دانشگاه حاکم باشد. برای کسانی که می خواهند فعالیت سیاسی و فرهنگی داشته باشند، امیرکبیر یک دانشگاه فعال سیاسی، فرهنگی و اجتماعی بوده که کمک کرده تا دانشجو تنها بعد علمی نداشته باشد.
معتمدی با تاکید بر اینکه امسال در حوزه فرهنگی و سیاسی سال فعالی داشتیم، گفت: در سال 95 نه تنها یک مورد مشکل اساسی با اساتید نداشتیم، بلکه از بسیج اساتید گرفته تا اساتید فعال در حوزه های صنفی، همه کمک کردند تا مشکلات مرتفع شود.
رئیس دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: امسال 15 درصد ظرفیت خوابگاهی افزایش یافته است و 50 درصد ارتقای کیفی خوابگاه ها را داشتیم، اما همچنان کمبودها زیاد است.
وی درباره طرح های کلان توضیح داد: متاسفانه طرح های کلان دچار وقفه نامناسبی شده و عملا در چند سال گذشته بودجه ای به طرح های کلان تزریق نشده است. فرمولی گذاشته شد که دستگاه های اجرایی باید 50 درصد اعتبارات طرح های کلان را تخصیص دهند؛ که متاسفانه این دستگاه ها بودجه کافی را نداشتند . از سال 93 عملا بودجه مناسبی را دریافت نکردیم و با این حال دانشگاه امیرکبیر از 46 پروژه ملی در 16 پروژه نقش دارد و در هشت پروژه به طور محوری فعالیت می کند.
معتمدی اظهار داشت: در سال 95 برای گرنت دانشجویی سه میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفتیم که بیشتر این اعتبار برای دانشجویان دکتری بود. با این حال برخی دانشجویان دکتری در جریان اعتراض به سنوات معتقد بودند که اشکالی ندارد سال های تحصیل دانشجویان دکتری طول بکشد، در حالی که این مسئله تبعات منفی برای دانشگاه داشته و هزینه بردار است؛ خوشبختانه این مسئله حل شد.
وی تاکید کرد: همه طیف ها و شش تشکل فعال در دانشگاه امیرکبیر از اصولگرا تا اصلاح طلب برای دعوت از چهره های سیاسی مجوز گرفتند و هیچ کس نمی تواند مدعی باشد جلوی فعالیت شان در این دانشگاه گرفته شده. دانشگاه باید در انتخابات نیز فعال باشد و وظیفه مدیریت این است که طوری حرکت کند که شبهه دفاع از فرد یا جناح خاصی ایجاد نشود.
رئیس دانشگاه امیرکبیر در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه نباید تبدیل به شعبه یک حزب شوند، ولی می توانند از طیف های مختلف و نمایندگان آنها برای حضور در دانشگاه در دوران انتخابات دعوت کنند.