به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، روزنامه پراودا چاپ مسکو در مطلب اخیر خود تحت عنوان «انتخابات ریاست جمهوری قرقیزستان طعمه جلب سیاستمداران مخالف» به بررسی وضعیت انتخابات پیش از موعد این کشور پرداخت.
در این مطلب آمده است: دامنه آتش تظاهرات در قرقیزستان بعد از بازداشت «آموربیک تکی بایف» نماینده پارلمان و رئیس حزب «آتامیکن» این کشور با دستگیری «صادربیک جپراف» سیاستمدار شناخته بیشکک باز هم بیشتر شد.
«صادربیک جپراف» نماینده سابق پارلمان و یکی از رهبران مخالفین قرقیز طبق سناریوی آماده شده در تاریخ 25 مارس سال جاری بلافاصله بعد از عبور از مرز قزاقستان به سمت قرقیزستان از سوی مقامات امنیتی این کشور بازداشت و راهی زندان کمیته امنیت ملی شد.
بعد از بازداشت جپراف طرفداران وی نخست در مرز قرقیزستان با قزاقستان و بعد در نزدیکی کمیته امنیت ملی این کشور گردهم آمده و خواستار رهایی این سیاستمدار مخالف دولت شدند.
معترضین با پرت کردن بطری و اشیاء مختلف به سمت پلیس تلاش کردند تا به داخل ساختمان کمیته امنیت راه یابند.
اما بعد از مدت کوتاهی توسط نیروهای امنیتی پراکنده و تعدادی از آنها از جمله 2 برادر و 2 پسر جپراف برای مدت 2 ماه بازداشت شدند.
اما این اولین بار نیست که جپراف 48 ساله توسط دولت قرقیزستان بازداشت شده باشد.
وی در سال 2005 میلادی به عنوان نماینده پارلمان انتخاب و بعد از آن مشاور باقی اف و سپس ریاست آژانس مبارزه با فساد قرقیزستان را بر عهده داشت.
بعد از کودتای سال 2010 جپراف باز به پارلمان راه یافت، اما پس از تظاهرات سال 2012 برای برپایی تظاهرات جهت ملی سازی کارخانه استخراج طلای «کومتار» وی همراه با 2 نماینده پارلمان این کشور از حزب «آتاژوت» بازداشت و به اتهام تلاش برای سرنگونی حکومت به یک و نیم سال زندان محکوم شد.
بعد از آزادی از زندان وی همچنان دست به تظاهرات زد اما دولت بیشکک در اقدامی جپراف را متهم به «تهدید به قتل»، «گروگانگیری»، «اوباشی» و «استفاده از خشونت علیه نمایندگان دولت» محکوم و برای وی پرونده جنایی باز کرد که در نهایت این سیاستمدار مخالف دولت قرقیزستان مجبور به ترک این کشور شد.
بعد از سکونت 3 ساله جپراف در خارج از قرقیزستان وی برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری 19 نوامبر سال جاری، وارد بیشکک شد.
اما آیا به وی اجازه خواهند داد تا در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند یا نه؟ سوالی مهمی است زیرا 27 مارس، یعنی بعد از 2 روز بازداشت دادگاه بیشکک تصمیم گرفت تا وی را تا پایان نتایج تحقیقات در بازداشت نگه دارد.
یک ماه قبل، 26 فوریه سال جاری «آموربیک تکی بایف» رئیس حزب «آتامیکن» قرقیزستان بعد از بازگشت به این کشور در فرودگاه بین المللی ماناس بازداشت و زندانی شد.
در حال حاضر تظاهرات طرفداران جپراف و تکی بایف در قرقیزستان ادامه دارد.
موج فعالیت های سیاسی با تغییر آینده قدرت در این کشور مرتبط است. مخالفان امید دارند پس از رفتن «الماس بیک آتامبایف» رئیس جمهور قرقیزستان استفاده کنند در حالی که رهبری فعلی این کشور در تلاش است از این امر جلوگیری کند.
دولت فعلی قرقیزستان تلاش میکند تا جامعه قرقیزی را متقاعد کند که هر 2 این سیاستمدار به طور مستقیم تحت حمایت و دستور «قربان بیک باقی اف» رئیس جمهور سابق این کشور قرار داشته و هدف آنها غصب دوباره قدرت است.
بنابر اطلاعات رسانه های وابسته به دولت قرقیزستان آمور بیک تکی بایف در مدت گذشته در قبرس با جپراف و باقی اف ملاقات داشته است.
مهمترین موضوعی که در حال حاضر می توان در قرقیزستان پیش بینی کردن این که همچنان مخالفت های سیاسی در این کشور ادامه خواهد داشت.