به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر سید مجید سزاوار کمالی به موضوع غربالگری اشاره کرد و افزود: در غربالگری دو گروه از افرادی را که از نظر احتمال ابتلا به یک بیماری ويا اختلال ممکن است پرخطر یا کم خطر باشند، از همدیگر جدا می کنیم. یک مسئله مهم در غربالگری، رفع استرس و نگرانی مادران باردار است مخصوصا وقتی نتایج غربالگری مثبت مي شود.
رئیس انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی خراسان، ادامه داد: در قدیم خانم باردار تا زمان تولد فرزند، دچار نگرانی و استرس بود، مخصوصا خانم هایی که سابقه قبلی فرزندانی با نواقص ژنتیکی داشتند اما امروزه با تست های غربالگری، از بروز و وقوع تولد فرزندان ناقص می توانیم جلوگیری کنیم. پس اولا غربالگری فلسفه و هدفش رفع استرس و نگرانی مادران وپيشگيري ازتولدفرزندان ناقص ومعضلات اقتصادي واجتماعي متعاقب ان است و ثانیا نتایج مثبت غربالگری را ما به هیچ وجه قطعي نمی دانیم و همانطور که از عنوانش پیداست، در غربالگری فقط احتمال را تایید می کنیم.
وی افزود: وقتي نتیجه آزمایش یک تست غربالگری مثبت مي شود بدین معنی است که بایستی شخص اقدامات تکمیلی و تشخیصی انجام دهد و اگر نتيجه غربالگري منفی بود، اقدامات معمول بارداري انجام مي شود.
مسئول محور غربالگری قبل از تولد، اظهار داشت: در این کنگره قرار است به چالش های مختلف غربالگری قبل از تولد با حضور اساتید داخل و خارج کشور بپردازیم و در این محور از پروفسور «والد» يكي ازبنیانگذاران تست های غربالگری به عنوان سخنران دعوت کرده ایم.
وی گفت: این تست ها احتمال را تعیین می کنند و در بهترین شرایط ، آزمایش های غربالگری رايج قبل از تولد تا ۹۵ درصد می توانند ارزش تشخیصي داشته باشند و حدود ۵ درصد مواردتشخيص داده نمي شود، ازطرف ديگر یک تست غربالگری درحدود٥ درصدمواردنتايج مثبت كاذب داردبنابراين به هيچ وجه نتايج تست هاي غربالگري قطعي تلقي نمي شود.
دهمین کنگره بین المللی و پانزدهمین کنگره ارتقاء کیفیت خدمات آزمایشگاهی و تشخیش پزشکی از ۳۰ فروردین تا ۳ اردیبهشت ۹۶ در برج میلاد تهران برگزار می شود.