اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یادداشت دانشجویی؛ اکنون که در تاب و تب مسائل سیاسی روز که در راس آن انتخابات کشورمان قرار دارد، به سر می بریم، خوب است نگاهی اجمالی به وضعیت این روزهای فضای فرهنگی دانشگاه ها و تاثیر نقش دانشجوهای فرهنگی بر جامعه داشته باشیم.
چراکه معتقدم این فضای سیاسی و فرهنگی نوعی مکمل یکدیگرند. در فضای جامعه که تمامی افکار سیاسی مردم از تمامی قشرها به گونه ای به فضای فرهنگی که در آن اندیشه هایشان اوج گرفته و پروبال داده می شود، مرتبط است چگونه می توان منکر ارتباط عمیق و گسترده فضای فکری و سیاسی با محیط فرهنگی افراد، به عنوان سازنده سیرتفکرات جامعه شد؟
چطور می توان خط فکری و سیاسی خاصی را در جامعه ای که درآن زندگی فرد وابسته به فرهنگش است را، دنبال کرد؛ اما امور فرهنگی تاثیرگذار بر فرد را بی ارتباط با جبهه سیاسی فرد دانست؟
صحنه انتخابات و سیاست همواره نیازمند کار فرهنگی است؛ چراکه کار فرهنگی به عنوان یک روشنگر برای یک دانشجویی که عمار انقلاب می باشد به مثابه یک شمشیر دوسر می باشد که مستقیم و غیرمستقیم مردم را روشن می کند و یک دانشجوی فرهنگی با کار فرهنگی که می کند مکملی برای اهداف سیاسی انقلابی جامعه محسوب می شود ،که راه را برای روشنگری آسانتر می کند و اعتقاد من این است در محیط انتخابات کار دانشجویان جبهه فرهنگی اگر بیشتر از سیاسی نباشد کمتر نیست و حتی سختتر نیز می باشد و این تکلیف را باید دانشجویان فرهنگی خیلی بیشتر و بهتر درک کنند و بدانند که تاثیرگذاری زیاد کار فرهنگی اهداف سیاسی که در راستای آرمان های انقلاب است را سریعتر و بهتر محقق می کند.
برکسی پوشیده نیست کار فرهنگی مکمل کار سیاسی است و یک عکس و جمله و فیلم تبلیغاتی جلوتر از اینکه سیاسی باشد یک عمل فرهنگی محسوب می شود.
کارزار دوره انتخابات نیازمند فعالیت بهتر دانشجویان فرهنگی در کنار دانشجویان سیاسی نه تنها در فضای دانشگاه؛ بلکه در سطح جامعه می باشد.
انتظارات و تکلیف انقلابی برای دانشجویان فرهنگی مشخص و معین است. اینکه به طور مثال خلاقیت در طراحی یک پوستر و نصب آن در یک مکان خاص شاید نمونه کوچک کار فرهنگی برای تاثیرگذاری سریع و منطقی برجامعه و افکار مردم برای حضور گسترده در انتخابات و مهمتر انتخاب اصلح باشد. تنها همت می خواهد و احساس تکلیف و دغدغه دغدغه ای از نوع پاسخگویی به این عمار.
خواه ناخواه رسانه به امور سیاست تاثیرگذار است و رسانه خود یک ابزار فرهنگی است. اما فقط یک ابزار فرهنگی رسانه است. در انتخابات باید از دیگر ظرفیت های تفکر و ایده های فرهنگی در سطح جامعه استفاده کرد.
شاید یکی از بهترین جملات یک شخص فرهنگی برای تاثیرگذاری در جامعه جمله سید شهیدان اهل قلم شهید آوینی باشد که گفت: «خون دادن برای امام خمینی(ره) زیباست؛ ولی خون دل خوردن برای امام خامنه ای(ره) زیباتراست»
زهراوظیفه دوست، مسئول فرهنگی حوزه خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه ازادبیرجند
انتشار یادداشتهای دانشجویی به معنای تایید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروهها و فعالین دانشجویی است.