به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، کمرهای در همایش دانشآموزی مشق مشارکت گفت: آموزش و پرورش در حوزه تربیت سیاسی و اجتماعی برنامههای محوری و کیفی در دستور کار خود دارد تا دانشآموزان با مفاهیم مشارکت سیاسی آشنایی بیشتری پیدا کنند.
وی افزود: دانشآموزان در سن رای قرار ندارند اما میتوانند برای خانوادههای خود نقش موثری ایفا کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به برگزاری انتخابات دانشآموزی در سطح مدارس و شهرستان افزود: در این حوزه از انتخاب نماینده کلاس، دانشآموزان وارد فرآیند انتخابات میشوند و از مقطع متوسطه اول آغاز فرآیند رسمی برای مشارکت دانشآموزان هم برای انتخاب شدن و هم برای انتخاب کردن توسط آنها تجربه میشود.
کمرهای ادامه داد: دانشآموزان نمایندگانی را برای مجلس دانشآموزی و شوراهای دانشآموزی انتخاب میکنند. در جریان این انتخابات با فرآیند تحقیقات، انتخاب شدن و انتخاب کردن آشنا میشوند.
مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران تاکید کرد: در ایام انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای شهر و روستا فرصت خوبی فراهم میشود تا هنگامی که محیط اطراف دانشآموزان آکنده از فضای انتخاباتی شده است، آنها اندوختههای خود در لابهلای کتابهای درسی را در محیط واقعی تجربه کنند. همه این اتفاقات در حالی روی میدهد که شور و شوق و مشارکت در همه جای کشور وجود دارد، لذا دانشآموزان خود را در این فضا میبینند و مسوولیتپذیری را به صورت عملی فرا میگیرند.
کمرهای با تاکید بر اینکه همایش دانشآموزی مشق مشارکت امتداد فضای آموزش درون کلاسهای درس است افزود: اگرچه ممکن است دانشآموزان نتوانند رای بدهند اما میتوانند خانوادههای خود را برای مشارکت بیشتر ترغیب کنند، از همین سو آموزش و پرورش حلقه وصل خانوادهها با نظام سیاسی کشور است. بیتردید هرچه مشارکت بالاتر رود، اقتدار نظام سیاسی و نظام جمهوری اسلامی ایران بالاتر میرود، لذا این فرصت مغتنمی است تا دانشآموزان نسبت به نظام سیاسی خود خوشبین باشند و شور و شوق خانوادهها را برای مشارکت بیشتر کنند.