به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت و رئیس سازمان برنامه و بودجه در جلسه هفتگی خود با خبرنگاران و اصحاب رسانه به بیان گزارشی در خصوص عملکرد دولت در هفته اخیر پرداخت و گفت: با توجه به رخداد وقوع سیل در 4 استان کشور در جلسه قبل ضمن استماع گزارش نماینده اعزامی رئیس جمهور به این استان ها هیئت وزیران تصمیم گرفت که سازمان برنامه و بودجه بتواند از همه ظرفیت های قانونی سال گذشته که بدون استفاده باقی مانده است برای سال جاری استفاده کند.
وی افزود: دولت نیز در جهت جبران بخشی از خسارت مالی وارده بر این 4 استان مبلغی بالغ بر 100 میلیارد تومان به صورت علی الحساب به این 4 استان اختصاص داد.
نوبخت ادامه داد: مسئله بعدی که در هیئت وزیران به تصویب رسید تصویب ضوابط قانونی اجرای بودجه است براین اساس ضوابط اجرای قانون بودجه 96 در هیئت وزیران تصویب و امکان اجرای آن فراهم شد به همین دلیل سازمان برنامه بودجه موظف شد که در اجرای این قانون نسبت به افزایش یارانه افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی اقدام کند که در این ارتباط بنا بر این شد که براساس افزایش مستمری این خانواده ها تا 20 درصد حداقل دستمزد تعیین شده به خانواده های یک نفره 95 هزار تومان دو نفره 189 هزار تومان سه نفره 253 هزار تومان 4 نفره 337 هزار تومان و 5 نفره و بیشتر 365 هزار تومان نقدا علاوه بر یارانه ماهانه نقدی در جهت کمک به عنوان یارانه پرداخت شود.
سخنگوی دولت تصریح کرد: براین اساس سازمان برنامه و بودجه با همکاری سازمان هدفمندی یارانه ها و دستگاه های ذیربط مانند کمیته امداد و بهزیستی این افزایش را در تاریخ 26 فروردین ماه به خانوارهای تحت پوشش تخصیص داد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه این اقدام را در راستای عدالت اجتماعی دولت دانست و افزود: دولت از قبل علاوه بر یارانه نقدی خود را موظف می دانست به خانوارهای نیازمند سبد کالا نیز اهدا کند و این اقدام اقدام جدیدی محسوب نمی شود و دولت قطعا اجازه نمی دهد که به خاطر انتخابات این اقدامات به تعویق بیفتد.
وی تعداد خانوارهای برخوردار از این طرح را 2 میلیون نفر و افراد برخوردار را جمعا حدود 14 میلیون نفر عنوان کرد.
وی اقدام دیگر دولت در هفته اخیر را افزایش حقوق بازنشستگان در جهت همسان سازی حقوق دانست و افزود: در تقدیم لایحه بودجه 96 دولت استقبال کرد که این نابرابری ها را از بین ببرد و بالغ بر 3 میلیارد و 400 میلیون تومان برای همسان سازی حقوق بازنشستگان در نظر گرفته شده است.
نوبخت تغییر امتیاز گروه های شاغل را از اقدامات دیگر دولت دانست و یادآور شد: گروه های شغلی یک و دو 2775 امتیاز، گروه های شغلی سه 2385 امتیاز و با همین نسبت گروه های شغلی 20، 70 امتیاز اضافه دریافت کرده اند که این افزایش امتیازها با مهارت و دقت لازم انجام شد و همراه با حقوق صندوق های بازنشستگی از همین ماه تامین خواهد شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه مسئله اجرای راهبرد مقام معظم رهبری یعنی تولید و اشتغال را برای سال 96 از اولویت های دولت ارزیابی و خاطر نشان کرد: رئیس جمهور بخش نامه ای خطاب به معاون اول ارسال کرد و چهار موضوع را در این بخش نامه مطالبه کرد و عنوان کرد که در حد فاصل یک ماه آینده باید گزارش این موارد به اطلاع رئیس جمهور برسد، مسئله اول ایجاد و هماهنگی و پیگیری مقوله تولید و اشتغال با سایر قوای کشور بود، مسئله دوم ساماندهی بنگاه های غیرخصوصی و پیمانکاری، مسئله بعد برقراری ارتباط بین بنگاه های کوچک و متوسط با بنگاه های بزرگ بود و مسئله آخر حداقل رساندن تداخل بین بنگاه های خصوصی و غیرخصوصی عنوان شد.
سخنگوی دولت ادامه داد: از دیگر برنامه ریزی های دولت برای رسیدن به این مهم برنامه ریزی جهت جلوگیری از کالاهای قاچاق می باشد که رئیس جمهور در این خصوص علاوه بر ابلاغ به معاون اول خود به 7 دستگاه دیگر ابلاغیه ای در این خصوص فرستاد و مطالبه لازم را از آنها به عمل آورد این بخش نامه به سازمان های مدیریت وبرنامه ریزی با 3 دستور کار ابلاغ شد دستور نخست تهیه یک ماهه برنامه اجرایی قانون 96 بود، دستور دوم برنامه جامع صرفه جویی انرژی ها، ماده 3 اشتغال که در عرض سه ماه باید تهیه شود.
معاون رئیس جمهور ادامه داد: براساس همین روند رئیس جمهور به وزارت خارجه و شخص ظریف نیز ابلاغ کرد که ظرف مدت 4 ماه توسعه دیپلماسی اقتصادی را برنامه ریزی کند هم چنین از وزیر صنعت نیز خواست تا در دو حوزه سرمایه گذاری و تولید صادرات محور و دگرگونی در نظام واسطه گری اقدامات مقتضی را انجام دهد هم چنین وزیر کار و تعاون حداکثر ظرف دو ماه برنامه افزایش اشتغال را در دستور کار خود قرار دهد. هم چنین از رئیس سازمان اداری و استخدامی نیز خواست تا طرح جامع ساماندهی نیروهای استخدامی را سه ماهه تهیه کند براین اساس در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی وظیفه همه دستگاه ها در خصوص تولید و اشتغال مشخص شد.
وی ادامه داد: براساس طرح های پیشین اعطای تسهیلات به مراکز تولیدی نیمه فعال یا راکد براساس گزارش سازمان صنعت معدن از این قرار است، تعداد بنگاه هایی که موفق به دریافت این تسهیلات شدند معادل 24 هزار و 731 بنگاه و رقم تسهیلات دریافتی معادل 17 میلیارد و 175 میلیون تومان است و سه هزار و 781 پروژه که سرمایه اولیه ای معادل 25 هزار و 600 میلیارد تومان داشتند توانستند اقدامات تولیدی خود را از سر بگیرند و هزینه سالانه 2 هزار و 900 میلیارد تومان واگذار شد که این اقدامات همگی در راستای اجرای سیاست اقتصاد مقاومتی بود.
نوبخت با انتقاد از عملکرد برخی رسانه ها گفت: متاسفانه برخی رسانه ها اعتبارات جاری سال های گذشته را با یکدیگر مقایسه می کنند آنچه مبنای اصل پول است میزان درآمد نفتی است که به ریال تبدیل می شود در قانون بودجه نرخ برای ریال و دلار دو برابر شده و در 4 سالی که دولت یازدهم مشغول به فعالیت بود قیمت نفت از بشکه ای 104 دلار به 44 دلار رسید اما حجم نفت طی این دوره بالغ بر 157 میلیارد دلار بود.
**دولت تا پایان فروردین ماه 600 الی 700 میلیارد تومان برای طرح های عمرانی هزینه خواهد کرد
رئیس سازمان برنامه و بودجه افزود: نفت در سال های 88 تا 91 251 میلیارد دلار بود و حدود 100 میلیارد دلار درآمدهای نفتی نسبت به قبل کاهش یافت یعنی منابع در اختیار دولت نصف شد با این حساب مصوبات دولت براساس گزارش نهایی بودجه 96 به اضافه آنچه در چهار سال صورت گرفت به زودی اعلام خواهد شد ما تا 31 فروردین ماه می توانیم مبالغ مربوط به طرح های عمرانی را پرداخت کنیم و چیزی حدود 600 تا 700 میلیارد تومان برای طرح های عمرانی هزینه کرده ایم.
سخنگوی دولت در خصوص حرف و حدیث های موجود در مورد برداشت های غیرقانونی قطر از ظرفیت گاز پارس جنوبی گفت: ما قبل از انعقاد قرارداد پیش نویس آن را ارائه کردیم و در کارگروه های مختلف مورد بررسی قرار گرفت و اگر در این خصوص گزارشات فنی انتشار یابد قطعا قابل تعقیب است قراردادهایی که ما با شرکت توتال یا هر شرکت دیگری منعقد کردیم در صورتی که از موارد رسمی عدول یابد پیگیرد قانونی خواهد داشت.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرگزاری دانشجو مبنی بر اینکه براساس اعلام ستاد هدفمندی یارانه ها حداقلی مستمری خانوارهای مددجوی تحت کمیته امداد و بهزیستی افزایش یافته است و با توجه به این مسئله که دولت بارها اعلام کرده بود درآمدهای حاصل از هدفمندی با رقم پرداختی یارانه ها فاصله زیادی دارد بفرمایید چه برنامه ای برای رفع این کسری و جبران این فاصله دارید، گفت: دولت برای کاهش این فاصله دو روش در اختیار دارد یکی افزایش قیمت حامل های انرژی که در حال حاضر هیچ برنامه ای برای اینکه منابع مورد نیاز این طرح را از این تغییر جبران کنند ندارد و راهکار دوم به کارگیری سیاست شناسایی خانواده های برخوردار است.
وی ادامه داد: دولت برای اینکه بتواند پرداخت یارانه را به نیازمندان معطوف کند تلاش خود را انجام می دهد و من بارها اعلام کرده ام که امکان ندارد دولت یارانه کسی را که نیازمند است قطع کند.
نوبخت تصریح کرد: در حال حاضر دولت 4 هزار و 800 میلیون نفر را در خصوص بی نیازی از دریافت یارانه ها شناسایی کرده است اما حذف افراد نیازمند در سازوکار عملکرد دولت آهنگ کندی دارد و ما ترجیح می دهیم اگر کسی برخوردار است یا برخوردار نیست احتمال عدم برخورداری را بیشتر در نظر بگیریم.
سخنگوی دولت تصریح کرد: چون ظلم یا شوک به خانواده هایی که ما تشخیص دهیم بی نیاز هستند و یارانه آنها را قطع کنیم اما بعد مشخص شود که نیازمند بوده است قابل جبران نیست.
وی با تاکید بر اینکه دولت علاقه مند به برقراری عدالت میان مردم است، افزود: در حال حاضر 11 میلیون نفر در این فاصله از افرادی که مشکل داشتند و دفترچه بیمه ای نداشتند صاحب دفترچه بیمه رایگان شدند که بخشی از پول این بخش را از طریق همین یارانه ها پرداخت می کردیم.
نوبخت طرح تحول سلامت را اقدام دیگری دانست که از طریق یارانه ها انجام شده است و گفت: تلاش دولت این است که تخصیص این منابع ضمن اینکه یارانه فردی قطع نشود صورت پذیرد و آنچه را هم که از طریق طرح هدفمندی یارانه ها به دست می آورد در خزانه نریزد بلکه این پول را به طرح های زیرساختی یا مسئله سلامت جامعه انتقال دهد.
**وصول مطالبات دولت از بابک زنجانی یک حق ملی است/ به عمر دولت یازدهم گره زده نشود
معاون رئیس جمهور در خصوص پرونده بابک زنجانی و سخنان وزیر نفت پیرامون این پرونده گفت: دولت این پرونده را دنبال می کند البته ما انتظار داریم این اموال به بیت المال برگردد و قوه قضاییه نیز نهایت تلاش خود را در این زمینه می کند به اعتقاد ما این یک حق ملی است و خیلی نباید به عمر این دولت گره زده شود. اما حتی اگر یک روز از عمر دولت باقی باشد این موضوع را دنبال خواهد کرد.
وی در خصوص پول های بلوکه شده دولت و مسئله برجام که منتقدان می گویند تاثیری در اقتصاد کشور نداشته است نیز گفت: یکی از مسائل برجام همین پول های بلوکه شده بود کار به جایی رسید که بانک مرکزی از خبرنگاران برای مسئله سوئیفت دعوت به عمل آورد شرایط تا جایی پیش رفت بود که ما نمی توانستیم حتی از درآمدهای نفتی استفاده کنیم و الان این مسائل برطرف شده است و هر مقدار که نفت می فروشیم می توانیم پول دریافت کنیم در حالی که قبل از برجام به دلیل شرایط تحریم قادر به وصول پول هایمان نبودیم.
سخنگوی دولت ادامه داد: کل صادرات هم در زمان قبل از برجام تقریبا معادل روزانه یک میلیون بشکه بود اما الان هر مقدار که توانایی داشته باشیم می توانیم نفت بفروشیم به عنوان مثال متوسط فروش نفت در سال قبل به 2650 میلیون بشکه رسید و مقدار فروش آزاد شد و از پول فروش هم می توان به راحتی استفاده کرد. خصوص بحث کشتیرانی خودرو و هواپیما نیز در تحریم بود حال اینکه در کل این دوران یعنی پس از برجام چه قدر می توانستیم هواپیما بخریم و این که چه قدر خرید هواپیما اولویت دارد مسئله دیگری است اما همه این موانع در سایه برجام تسهیل شد این در شرایطی بود که در زمان پیش از برجام کار داشت به جایی رسید که مسئله نفت در برابر غذا مطرح بود یعنی به ازای هر بشکه نفت به ما پول تعلق نمی گرفت بلکه مواد غذایی اعطا می شد و با این ترتیب ارزش نفت کشور روز به روز رو به کاهش بود.
وی با بیان اینکه برجام تحریمی بود که برداشته شد گفت: البته نباید برجام را حلال تمام مشکلات دانست بلکه برخی مسائل به سیاست های ما برمی گردد.
سخنگوی دولت در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آیا تعطیلی شرکت داروگر را تایید می کنید گفت: من این خبر را شنیده ام مسئولان وزارت صنعت هر چه بدانند در این خصوص عمل می کنند اما ذکر این نکته را نیز باید در نظر گرفت که کارآمدی خود بنگاه ها هم مهم است و در سرپا نگاه داشتن آن ها تاثیرگذار است.
نوبخت در خصوص لایحه اصلاح قانون کار نیز گفت: در دیداری که با وزیر محترم کار و معاونین وی در خصوص اصلاح قانون کار داشتم این عزیزان نظرات روشنفکرانه و واقع بینانه ای داشتند که جنبه دفاع از کارگران و حقوق کارفرمایان را در خود داشت و ایده های نویی در خصوص بازار کار داشتند.
وی در خصوص واحدهای نیمه فعال یا راکد نیز که نتوانستند فعالیت خود را از سر بگیرند گفت: همه این واحدها مشکل کمبود سرمایه ندارند بعضی اوقات مشکلات حقوقی مدیریتی و یا فنی دارند بر این اساس هر واحد تولیدی یک دوره حیاتی دارد اتفاقا باید دید برخی از این واحدها که نیاز به نوآوری و بروزرسانی دارند رها نشوند و هر دوره روزآمد و بروزتر شوند.
مسائل مربوط به صدا و سیما از 29 اردیبهشت ماه اصلاح خواهد شد
سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا دولت لایحه ای مبنی بر تقویت نظارت بر صدا و سیما دارد یا خیر گفت: زمانی این بحث وجود داشت که اگر دولت یک شبکه جدا داشت بهتر می توانست به معرفی اقدامات خود بپردازد که البته عملیاتی نشد الان طرح یا لایحه ای در این خصوص مطرح نیست و ما همواره توصیه ها و تقاضاهای خود را از رسانه محترم ملی داریم که به اصولی که وجود دارد پایبند باشد.
نوبخت ادامه داد: هیچ کدام از ما حق نداریم از ابزاری که در دست داریم نادرست استفاده کنیم و رسانه ملی به دولت هم مربوط می شود.
وی به مزاح گفت: البته همه این مسائل از 29 اردیبهشت ماه اصلاح خواهد شد.
سخنگوی دولت در خصوص تخصیص بودجه به شهرداری ها گفت: در زمان تخصیص بودجه از پیشروی های هزینه ای و عمرانی مشخص است انتظار ما از شورای شهری ها و همچنین سازمان برنامه و بودجه استان ها این است که فکر نظارتی سازمان برنامه و بودجه هستند بر نحوه هزینه کرد این بودجه ها نظارت داشته باشند.
نوبخت افزود: برای شهرداری هر استان پولی در نظر گرفته شد که بین شهرستان ها توزیع شد و از همه آنها توقع نظارت داریم.