به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، علی طیب نیا ظهر امروز پنج شنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه هدف اصلی ما تقویت توان تولید کشور بوده چرا که قاچاق و واردات بی رویه آسیب جدی به این حوزه وارد می کند اظهار داشت: در این راستا دولت برنامه جامعی را برای مقابله با قاچاق طراحی کرده و آن در حال اجرایی شدن است.
وی با بیان اینکه برخی از این اقدامات و برنامه ها در گمرک های کشور عملیاتی شده است گفت: در این استا استفاده از سیستم های نوین در گمرک های کشور در دستور کار قرار گرفته است.
وزیر اقتصاد و دارایی با تاکید بر اینکه استفاده از این سیستم های نوین در کاهش قاچاق کالا به شدت تاثیر گذار است عنوان کرد: میزان قاچاق کالا در کشور در سال ۹۳ حدود ۲۵ میلیارد دلار، در سال ۹۴ حدود ۱۵ میلیارد دلار و در سال گذشته بین ۱۲ تا ۱۳ میلیارد دلار بوده است.
طیب نیا با بیان اینکه از مجموع میزان قاچاق کالا در کشور کالاهایی که به همراه مسافران و همچنین به صورت کول بری و ملوانی بوده نیز احتساب می شوند گفت: با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری کاهش ورود کالای قاچاق به کشور در دستور کار قرار گرفته و روش هایی که در گمرک ها برای تحقق این امر در دستور کار قرار گرفته در حال تکمیل ستند.
وی با اشاره به تجهیز گمرک های کشور به سیستم های جدید گفت: این امر موجب می شود که به سرعت کانتینر ها و کامیون ها و همچنین اجناس آنها مورد بررسی قرار گیرد.
وزیر اقتصاد و دارایی با بیان اینکه سیستم گمرک کشور به سیستم نیروی انتظامی وصل شده است گفت: این امر احتمال کشف کالای قاچاق در کشور افزایش می دهد.
طیب نیا با تاکید بر اینکه یکی از موضوعات در دستور کار این بوده از برخی کالاها که زمینه تولید آنها در کشور وجود دارد حمایت صورت گیرد و واردات این نوع کالاها محدود شود گفت: امیدواریم این امر در تحقق منویات رهبری در این حوزه تاثیر گذار باشد.