به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ حسین توکلی، مشاور عالی سازمان سنجش و آموزش کشور با حضور در کاخ جشنواره جهانی و بعد از دیدن فیلم کنکور گفت: آزمون کنکور یک امتحان نیست بلکه یک رقابت است که در این فیلم همین موضوع نمایش داده شده است. رقابت میان مستعدترین، آگاهترین و توانمندترین افراد در مقایسه با دیگران.
او ادامه داد: نکته قابل توجه این فیلم همان روشی است که ما نیز در کشورمان دنبال میکنیم. چراکه برخی از رشتههای تحصیلی نیاز به آزمون عملی ندارند اما برخی دیگر علاوه بر آزمون عملی به مصاحبه نیز نیاز دارند و در این فیلمهم انجام مصاحبه برای انتخاب دانشجو نشان داده شده است.
توکلی افزود: نتیجه مصاحبهها گاهی درست نیست و باید معیار دیگری نیز ارزیابی شود که در این مرحله به سراغ اوراق تشریحی میروند. ما نیز در کشورمان برای آزمون کنکور برای گروههای مختلف برنامهریزیهای خاصی را انجام میدهیم. گروههای ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی و زبانهای خارجی. در تمامی آزمونها این خواستهها و منویات نیز لحاظ میشود. برای ورود به رشتههای مختلف در هر گروه، ضریبهای دروس اختصاصی را متفاوت در نظر گرفتهایم که داوطلبان با توان علمی که مورد انتظارست میتوانند وارد رشته مورد علاقهشان شوند.
پدر کنکور ایران در ادامه صحبتهایش گفت: در برخی موارد مانند گروه هنر قاعدتا باید شیوه دیگری را دنبال میکردیم که در این فیلم به همان شیوه پرداخته شده بود. با یک آزمون تشریحی و تستی نمیتوان توانمندی و استعداد هر شخص را در رشته هنر ارزیابی و اندازهگیری کرد و بر اساس آن افراد را به موسسات و مراکز آموزش عالی معرفی کرد. به همین دلیل بعد از مدتی متوجه شدیم که نباید داوطلبان هنر را برای ورود محدود کنیم و به همین خاطر اجازه داده شد تا داوطلبانی از گروههای دیگر علاقهمندیشان را به هنر اعلام کنند. مهم انتخاب بهترینهای این آزمونهاست و در کنار این مساله(هنر) خلاقیت حرف اول را میزند.
او درباره تفاوت فرهنگی میان کشور ساخت این فیلم و ایران گفت: این فیلم به لحاظ فرهنگی کمی متفاوت از فرهنگ ماست. به این علت که مسائل بومی و مذهبی را وارد گزینشهای خود کرده بود. در صورتی که در کشور ما در انتخاب دانشجویان هنر به شهری یا روستایی بودن، مرفه یا محروم بودن افراد کاری نداریم و فقط دانش و توانایی آن فرد برایمان مهم است. این معیار اندازهگیری ماست. ضمن اینکه کشور ما کشور مسلمان و جمهوری اسلامی است و اگر سوالاتی مطرح میشود در این زمینه است. اما در نهایت میتوان این طور برداشت کرد که شیوه گزینش در این فیلم به لحاظ علمی تفاوت چندانی با گزینش در کشور ما ندارد. اما دیدگاهها متفاوت است
.
توکلی به ارتباط سینما و بحث آموزش تاکید کرد و افزود: مسلما رسانه تصویری بیش از هر رسانه دیگری اثربخش است. معرفی رشتههای مختلف تحصیلی با حضور اساتید و کارشناسان میتواند به انتخاب صحیح و درست دانشپذیران کمک مساعدی کند. سینما هم میتواند به این اثربخشی کمک شایانی کند و در کنار آن یک بسته فرهنگی نیز ارائه میکند.
او در ادامه درباره اکران فیلم کنکور گفت: بسیار خوشحال هستم که مسئولان جشنواره جهانی فجر این فیلم را برای نمایش انتخاب کردهاند. این فیلم آموزش بسیار خوب و مطلوبی برای جوانان است، مخصوصا برای آن قشر از جوانان که کنکور در خارج از ایران را سهل میدانند. همه جای دنیا کنکور دارد.
توکلی در پایان گفت: از سینما باید به عنوان یکرسانه اثرگذار استفاده کرد. میتوان مردم را در قالب ساخت فیلم با چنین موضوعاتی از نحوه تحصیل در خارج از کشور آگاه کرد. با سینما میتوان به برخی مشکلات آموزشی در تحصیل پرداخت و در خصوص نحوه پذیرش دانشجو در کشورهای دیگر اطلاعرسانی کرد. جای بسی خوشحالی است که بخش جهانی جشنواره فیلم فجر از بخش ملی تفکیک و تخصصی شده است که مطمئن هستم موفقتر خواهد بود. این تغییرات اگرچه با نقاط قوت و ضعفی همراه است، اما میتوان نقاط قوت را تقویت کرد و نقاط ضعف را از بین برد. میتوان آموزشهای لازم در این خصوص را از طریق سینما و فیلمسازی به علاقهمندان داد و به موفقیت آنها کمک کرد.
آدرس سایت رسمی جشنواره جهانی Fajriff.com و پست الکترونیکی جشنواره Film@Fajriff.com است.
سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ۸-۱ اردیبهشت ۱۳۹۶(۲۱ تا ۲۸ آوریل ۲۰۱۷) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار می شود.