به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رونق نسبی حجم و ارزش معاملات به همراه رشد شاخص، فضای امیدوار کننده ای را در بازار سرمایه ایجاد کرده است، بطوری که برخی از سهامداران در سال گذشته از بورس خارج شده بودند، در حال بازگشت و یا رصد بازار هستند.
سهامداران محافظه کارتر که هنوز با دیده تردید به بازار سرمایه نگاه می کنند، همچنان منتظرند تا از پایداری روند رشد شاخص و رونق معاملات مطمئن شوند.
امیدواری نسبت به اجرایی شدن قراردادهای مختلف اقتصادی، نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات و خوش بینی نسبت به گزارش های مالی شرکت ها از جمله دلایلی به حساب می آید که به نظر کارشناسان، عامل رشد شاخص بورس است.
براساس معاملات امروز، بیش از یک میلیارد و 245 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش 2 هزار و 767 میلیارد ریال در 84 هزار و 575 نوبت داد و ستد شد.
همچنین شاخص های اصلی بازار سرمایه نیز در معاملات امروز، رشد قیمت داشتند، بر این اساس، شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) 59 واحد، شاخص کل (هم وزن) 129 واحد، شاخص قیمت (هم وزن) 101 واحد، شاخص آزاد شناور 62 واحد، شاخص بازار اول هفت واحد و شاخص بازار دوم 995 واحد رشد کردند.
بالاترین رشد قیمت در معاملات امروز به شهد، لابراتوار داروسازی دکتر عبیدی، حق تقدم شیمی دارویی داروپخش، حق تقدم سیمان شاهرود، ایران دارو و تایدواتر خاورمیانه تعلق داشت.
بیشترین کاهش قیمت نیز به حق تقدم سیمان کردستان، حمل و نقل پتروشیمی، حق تقدم آهنگری تراکتورسازی ایران، قند لرستان و پلی اکریل اختصاص داشت.
براساس معاملات امروز، نمادهای پالایشگاهی و برخی از پتروشیمی ها بیشترین تاثیر مثبت را داشته و شاخص را بالا کشیدند.
نمادهای گروه خودرویی که در هفته های گذشته، بخش عمده رشد شاخص را بر دوش داشتند، امروز روندی معکوس داشته و در شمار گروه هایی قرار گرفتند که بیشترین تاثیر منفی را ثبت کردند.
بر این اساس، نمادهای فارس (هلدینگ خلیج فارس)، شپنا (پالایش نفت اصفهان)، شتران (پالایش نفت تهران)، رانفور (انفورماتیک) و دعبید (داروسازی دکتر عبیدی) با رشد خود بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند، در مقابل خساپا (سایپا) و بترانس (ایران ترانسفو) با بیشترین تاثیر منفی، مانع رشد بیشتر شاخص شدند.
شاخص فرابورس نیز در معاملات امروز، رشد هشت واحدی را تجربه کرد و تا رقم 992 واحدی بالا رفت.
همچنین در معاملات امروز، بیش از 426 میلیون سهم و اوراق بهادار به ارزش بیش از یک هزار و 350 میلیارد ریال در 45 هزار و 166 نوبت خرید و فروش شد.