کد خبر:۶۰۱۲۵۷
یک کارشناس مسائل اقتصادی مطرح کرد:

زیرساخت‌های هسته‌ای در مذاکرات از بین رفت/ تحریم‌های اصلی ایران در زمینه نفت و پول به قوت خود باقی است

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: متاسفانه در مذاکرات هسته‌ای نه تنها سایه جنگ از سر ایران رفع نشد؛ بلکه بیشتر نیز شده است، چون که در این مذاکرات زیرساخت‌های هسته‌ای از بین رفته است.

 اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمد شریف قیصری امروز در نشست تخصصی با عنوان «بررسی نقشه راه اقتصاد و آسیب شناسی نظام اقتصادی کشور» که توسط معاونت علمی و پژوهشی سازمان بسیج دانشجویی خراسان رضوی در دانشکده منابع طبیعی دانشگاه فردوسی مشهد، برگزار شد، در خصوص این که چرا امروز مسئله اصلی کشور اقتصاد، شده است؟ گفت: به نظر من اقتصاد هدف اصلی انقلاب اسلامی نبوده و هدفی فرعی است.

 

وی افزود: اساس انقلاب اسلامی مبارزه با استکبار و مقابل با او بوده است، با این وجود در حال حاضر اقتصاد مسئله اصلی شده است، چون که کشور در این زمینه دچار مشکل است و از این حوزه به این دلیل که به آرمان عدالت، برابری و استقلال اقتصادی دست پیدا نکرده ایم ضربات سختی می‌خورد.

 

قیصری به این نکته که برای سنجش شاخص‌های اقتصادی باید ابتدا اهداف امام راحل و مقام معظم رهبری را در مورد اقتصاد بررسی کنیم، اشاره و خاطرنشان کرد: اهداف امام خمینی (ره) و رهبری در اقتصاد، استقلال، عدالت و رفاه می‌باشد و این اهداف در قانون اساسی نیز آمده است.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی، متذکر شد: عدالت، استقلال و رفاه اقتصادی در یک ارتباط تنگاتنگی با هم بدست می‌آیند.

 

وی این سوال را که چرا باید استقلال اقتصادی داشته باشیم؟ گفت: به نظر من استقلال در اقتصاد به این معنی است که افراد برای مسائل کشور، خود تصمیم بگیرند و این امر به رشد و تکامل آن کشور کمک می‌کند.

 

قیصری با بیان این‌ موضوع که برخی از کشورها که به آنها کشورهای جهان سوم و یا توسعه نیافته می‌گویند در حوزه اقتصادی شکست خورده می‌باشند، افزود: برخی دیگر از کشورها که در معادلات سایر ممالک تاثیر گذار می‌باشند، برنده این حوزه می‌باشند، چون که آنها با یک تصمیم گیری سرزمینی دیگر را در تحریم اقتصادی قرار داده و به این طریق موجبات نارضایتی مردم آنجا را فراهم می‌کنند، بنابراین این کشور استقلال اقتصادی ندارد.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی، بیان کرد: نتیجه کار این می‌شود که نفت خام بفروشیم و به جای آن ایر باس  وارد کنیم و یا با وجود ظرفیت‌های بالای دامی کره از خارج خریداری کنیم، با این توصیفات چنین کشوری بازنده است، بنابراین دعوای امروز کشور در این موضوع خلاصه می‌شود که مذاکره کنیم یا مذاکره نکنیم؟

 

وی، متذکر شد: دو جریان در کشور است که بر سر موضوع  ما می‌توانیم، و یا ما نمی‌توانیم، بحث می‌کنند و این دوقطبی حتی در سطح مقامات عالی کشور نیز وجود دارد، اصلا دعوا بین اصولگرا و اصلاح‌طلب نیست، بنابراین استقلال اقتصادی بسیار مهم است.

 

قیصری، گفت: هر کشوری که می‌خواهد، تحت سلطه استکبار جهانی نباشد، باید استقلال اقتصادی داشته  و در کالاهای اساسی خودکفایی داشته باشند.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی، تاکید کرد: چنانچه کشوری در کالاهای اساسی مانند گندم و بنزین  وابسته به دیگر کشورها باشد، کشورها سلطه از این طریق، مشکلات اقتصادی برای آن کشور به وجود می‌آورد.

 

وی افزود: آمریکا هر سال یازده تن گندم تولید می‌کند، این در صورتی است که آنها به این مقدار گندم نیازی ندارند، تا جایی که مقداری زیادی از گندم خود را که مورد نیازشان نیست، معدوم می‌کنند.

 

قیصری خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها معتقدند ممکن است که به صورت ناگهانی در شرایط جنگ قرار بگیرند، پس کالاهای اساسی خود را به صورت ذخیره نگه می دارند.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد: اقتصاد مقاومتی، یک مسئله عقلانی است که باید به آن توجه شود.

 

وی با اشاره به مذاکرات هسته‌ای و دستاوردهای ایران از این مذاکرات، گفت: هدف دولت از مذاکرات هسته‌ای، رفع تحریم‌ها، رفع سایه جنگ، تثبیت برنامه هسته‌ای و خارج کردن ایران از انزوا بود.

 

قیصری، خاطرنشان کرد: اتفاقی که در برجامه در خصوص تثبیت برنامه هسته‌ای برای ایران صورت گرفت، دادن مزیت آب سنگین اراک، انهدام قلب راکتور هسته‌ای و محروم کردن کشور از ساخت انواع راکتورهای هسته‌ای، انهدام ساخت سانتی‌فیوژ، از دست دادن مزیت فردو و توقف تحقیق و توسعه، بود.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی، بیان کرد: متاسفانه در مذاکرات هسته‌ای نه تنها سایه جنگ از سر ایران رفع نشد؛ بلکه بیشتر نیز شده است، چون که در این مذاکرات زیرساخت‌های هسته‌ای از بین رفته است، توانمندی‌های کشور برای بازرسان آژانس افشا شد، قطعنامه‌های غیر مشروع سازمان ملل علیه ایران را مشروعیت بخشیدیم و کشور در پروند پی ام دی محکوم شد.

 

وی با بیان این‌که مکانیزم قعطنامه علیه ایران هنوز باقی است و در واقع این قعطنامه‌ها در برجامه تعلیق شده است، گفت: به وسیله این مذاکرات صادرات و واردات کشور را رصد می‌کنند و برجام همچنین باعث تضعیف نهادهای موثر کشور شد.

 

قیصری، افزود: تحریم‌های اصلی ایران در زمینه نفت و پول بود که هنوز به قوت خود باقی است و گشایشی در مشکلات اقتصادی کشور صورت نگرفته است. در حال حاضر به جای دریافت پول فروش نفت از کشور مبدا، به اجبارکالا دریافت می‌کنیم.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی، با بیان این نکته که تا قبل از برجام در لیست سیاه آمریکا نام 600 نفر از ایران قرار داشت که بعد از برجام فقط نام 400نفر را از لیست خارج کردند،گفت: هنوز نهادهای قدرتمند کشور مانند سپاه، صدا و سیما، وزارت اطلاعات و چندین نهاد دیگر در این لیست قرار دارد که هر کسی به این لیست دست بزند، خودش هم در آن قرار خواهد گرفت.

 

وی، متذکر شد: یعنی هر فردی که تعاملی با این نهادها صورت دهد، باعث تحریم خودش نیز خواهد شد، که امروز شاهدیم بانک سپه و ملت این نهادها را تحریم کرده‌اند.

 

وی خاطرنشان کرد: در برجام مکانیزم برگشت تحریم‌ها علیه کشور وجود دارد، طبق برجام هر اعتراضی صورت بگیرد، تحریم‌ها بازگرداننده می‌شود.

 

 قیصری متذکر شد: در برجام، هر جا که منفعت ایران در میان باشد، باید در بین مذاکرکنندگان اجماع صورت بگیرد و در مواردی که باعث ضرر ایران است، رای‌گیری انجام می‌شود.

 

وی تاکید کرد: برجامه برنامه تکمیل کنند، ایلات متحد آمریکا در رسیدن به اهدافش بود که این برنامه را مرحله‌بندی کرد.

 

قیصری، خطاب به دانشجویان، خاطرنشان کرد: فقط با شعار تنها نمی‌شود امریکا را نابود کرد، بلکه باید بررسی کنیم، آنان با چه ابزاری به کشور ضربه می‌زنند، آن را از دستشان بگیریم.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی، با اشاره به این نکته که یکی از این ابزارها دلار است، در واقع تحریم‌های اصلی ایران همین دلار می‌باشد که باید با روش‌هایی از آن رهایی پیدا کنیم، تصریح کرد: سال 94 روسیه، چین، پاکستان و ترکیه پیشنهاد پیمان پولی را به جای دلار دادند، که هنوز اتفاق خاصی در این خصوص نیفتاده است، به نظر من 64 درصد صادرات و واردات می‌تواند، از طریق این پیمان پولی صورت بگیرد.

 

قیصری، خاطرنشان کرد: همچنین کشور باید در کالاهای اساسی خودکفا باشد، یکی از اقدامات خوب دولت یازدهم تولید این کالاها از جمله گندم، چغندر قند و شکر بود که باعث کاهش واردات این کالاها شد؛ اما تامین نهاده‌های کالاهای اساسی مورد غفلت واقع شده است، کشور تا قبل از برجام این نهاده‌ها را از انگلیس وارد می‌کرد، امروز سهم فرانسه در این زمینه بیشتر شده است.

 

وی، یکی دیگر از ابزارهای دشمن در فشار بر کشور را وابستگی بنزین دانست و گفت: زمانی که این دولت روی کار آمد، به بهانه آلودگی بنزین داخلی، از خارج بنزین وارد کرد، البته این آلودگی مورد ادعای دولت هنوز اثبات نشده است.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی، افزود: یکی دیگر از اقدامات دولت در خصوص بنزین، تک نرخی کردن آن بود که این امر افزایش مصرف و قاچاق را در پی داشت.

 

قیصری، بیان داشت: در ساخت پالایشگاه بی‌تحرکی وجود دارد، مثلا پالایشگاه ستاره خلیج فارس با وجود وعدهای دولت روحانی هنوز افتتاح نشده است.

 

وی در ادامه سخنان خود، با طرح این سوال که کشورهای تحت تحریم باید برای توانمند کردن، اقتصاد خود چه اقداماتی را انجام دهند؟ خاطرنشان کرد: در تولید زنجیره‌ای به نام زنجیره صنعت است که از نهاده، نیروی فعال و تکنولوژی شکل گرفته است.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی، متذکر شد: این زنجیره صنعتی اشتغال‌زایی را بدنبال دارد، در کشور کشاورزی و مسکن نمونه‌ای از این زنجیره‌ای صنعتی هستند.

 

وی در خصوص مسکن، گفت: اکنون 12 هزار دختر و پسر در شرف ازدواج است که نیاز به مسکن دارند، چند سال دیگر تعداد این افراد به 16 هزار نفر خواهد رسید، علاوه بر این شش میلیون بافت فرسوده وجود دارد، یعنی این‌که در آینده باید 20 میلیون مسکن ساخته شده باشد، در غیر این صورت مشکلاتی به وجود خواهد آمد.

 

قیصری خاطرنشان کرد: رشد دولت قبلی در برخی بخش‌ها به خاطر ایجاد مسکن مهر بود و اشتغال را در جامعه بدنبال داشت، دولت روحانی وام مسکن را افزایش داد که این اقدام قیمت زمین را افزایش می‌دهد.

 

این کارشناس مسائل اقتصادی، متدکر شد: می‌گویند که مسکن مهر تورم را بدنبال داشت، چون که نقدینگی را زیاد کرد، این در صورتی است که در دولت یازدهم نقدینگی 2.5 برابر افزایش یافت، پس دولت جواب دهد که چرا تورم به وجود نیامد؟ می‌گویند که تقاضا برای مسکن مهر وجود ندارد، چرا در دولت قبل تقاضا وجود داشت؟

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار