به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی گفت: اگر امروز با وضع مطلوب فاصله داریم باید تلاش کنیم تا در هر انتخابات یک قدم به جلو حرکت کنیم.
وی افزود: همان دشمنی که در زمان جنگ تحمیلی آبادان را محاصره میکرد امروز میخواهد آبادانی کشور را محاصره کند.
جلیلی تصریح کرد: ملت ما با دشمنی مواجه است که انتطار دارد کلید آبادانی کشور دست او باشد ولی ملت ما چنین چیزی را نمیپذیرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر امروز امنیت ما در منطقه مثال زدنی است و حتی دشمنان ما نیز به این موضوع اذعان دارند، چنین موفقیتی مرهون "تفکر انقلابی" است و دقیقا همین تفکر است که میتواند کشور را نیز آباد کند.
جلیلی ادامه داد: امروز بسیاری می پرسند چرا کشور ما با اینکه در همه زمینه های پیشرفت در وضعیت مساعدی قرار دارد و از طرف دیگر سرمایه بزرگ نیروی انسانی جوان، انقلابی و تحصیلکرده را نیز دارد با وضع مطلوب فاصله دارد؟ پاسخ این است که ملت میتواند اما برخی نمیتوانند.
وی گفت: انتخابات محل "عملیات روانی" نیست بلکه محل "چالش های عقلانی" برای محاسبه صحیح جهت انتخاب درست است.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه باید کسانی را انتخاب کنیم که کشور را از "وضع موجود" به سمت "مطلوب" ببرند، گفت: تمام توان ما در صادرات نفت که تازه معلوم نیست به پولش دستیابی داشته باشیم یا خیر، نیست بلکه باید از این مزیت نسبی بهره برد و تولید شغل کرد.
جلیلی با اشاره به مباحثی که نمایندگان کارگروه های تخصصی دفتر او در چند سال گذشته در عرصه های مختلف از جمله نفت و گاز؛ دیپلماسی اقتصادی، کشاورزی، پتروشیمی و ... درباره مشکلات اصلی کشور داشتند، گفت: این مباحث حاصل چند سال کار کارشناسی است و ما با طرح این موضوعات میخواهیم مانع مباحث نازل سیاسی در ایام انتخابات شویم.
وی افزود: اگر مزیت خوزستان نفت و گاز است باید مشخص شود که برنامه دولتها در این باره چیست و از این ظرفیت ها قرار است چه استفاده ای بشود؟
جلیلی تاکید کرد: برخی میگویند برای ایجاد اشتغال، سرمایه گذاری خارجی نیاز است اما امروز صنایع پایین دستی پتروشیمی کشور ظرفیت شان 16 میلیون تن مواد پلیمری است که سال نود و دو 3.3 میلیون آن فعال بود ولی متاسفانه امروز این عدد به 2.2 میلیون کاهش پیدا کرده است؛ این در حالی است که با هر یک میلیون تن مواد پلیمری 200 هزار شغل ایجاد میشود اما در این سالها از این ظرفیت نیز برای ایجاد شغل استفاده نشد.
وی با بیان اینکه به گفته کارشناسان ظرفیت کشاورزی خورستان میتواند امنیت غذایی منطقه را تامین کند، گفت: سال 75 مقام معظم رهبری دستور دادند 550 هزار هکتار اراضی کشاورزی خوزستان فعال شود که تاکنون نشده است.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی بیان داشت: وقتی از فرصتها خوب استفاده نشود تهدیدها سراغ ما می آیند؛ مثلا وقتی از فرصت کشاورری استفاده نشد پدیده ریزگردها سراغمان آمد.
وی افزود: ریزگردها بلای الهی نیست بلکه قابل مدیریت و تدبیر است.
جلیلی گفت: این روزها زیاد میگویند که لازمه پیشرفت کشور تعامل با دنیاست اما آیا در این 4 سال توانستند از فرصت تعامل با دنیا بهره ببرند؟ تعامل با دنیا بتون ریختن در صنایع کشور و ایجاد اشتغال برای کشورهای غربی نیست!
وی افزود: متوسط قیمت نفت در 8 سال دولت قبل 75 دلار و متوسط قیمت نفت در این دولت 65 دلار بوده، با این تفاوت که دولت قبل به ازای هر دلار نفت فروخته شده 1200 تومان و این دولت 3000 تومان دریافت کرده است و امروز باید گزارش دهند از این درآمد چه استفاده ای برای کشور شده است؟
جلیلی ادامه داد: صرف نامگذاری یک منطقه به عنوان منطقه آزاد، باعث پیشرفت آن منطقه نمیشود بلکه باید آن منطقه را از فقر و فساد و تبعیض آزاد کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: امروز خود شما مردم این منطقه قضاوت کنید از زمانی که اینجا منطقه آزاد اعلام شده، باعث افزایش اشتغال و صادرات نیز شده یا برعکس مشکلات را بیشتر کرده است؟
نماینده مقام معطم رهبری در شورای عالی امنیت ملی در پایان بیان داشت: اگر امروز ما از برادر عزیزمان آقای رییسی حمایت میکنیم و معتقدیم ایشان اصلح است به خاطر این است که معتقدیم با حاکم شدن تفکر انقلابی بر دستگاه اجرایی، میتوان مشکلات کشور را حل و ایران را آباد کرد.
در این جلسه "محمدی پور" کارشناس حوزه نفت و گاز گفت: وقتی دولت یازدهم پارس جنوبی را تحویل گرفت، همزمان 10 فاز آن همزمان در حال پیشرفت بود ولی امروز بعد 4 سال تنها 3 فاز آن به پایان رسیده است.
وی افزود: در دولت اصلاحات میدان آزادگان جنوبی به ژاپنی ها تحویل داده شد و آنها نیز 5 سال کار را معطل کردند، سپس بخشی از این میدان برای توسعه به شرکت و نیروهای داخلی داده شد و رشد قابل توجهی نیز کرد اما در دولت فعلی همه قراردادهای قبلی را لغو و سه سال و نیم معطل شرکت توتال کردند و در نهایت نیز این شرکت اعلام کرد قصد همکاری با ایران را ندارد!
این کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه فرصت سوزی ها و اعتماد به غربی ها باعث از دست رفتن ظرفیتهای فراوانی برای ایجاد شغل و درآمد شده، گفت: با روی کار آمدن یک دولت انقلابی و جوان میتوان از این فرصت ها بسیار بهتر بهره برد.
در ادامه این نشست "بیات" کارشناس حوزه پتروشیمی با بیان اینکه بیش از 40% پتروشیمی کشور در خوزستان است، گفت: نباید محصولاتمان را نیمه خام صادر کنیم بلکه باید با تبدیل آنها به کالاهای میان دستی موجب اشتغال بیشتر و افزایش صادرات کشور شویم.
همچنین "توکلیان" نماینده سابق ایران در فائو نیز با بیان جزییاتی از طرفیتهای کشاورزی ایران گفت: از 13 اقلیم دنیا 11 اقلیم در ایران وجود دارد و از 8000 گونه گیاهی 1200 گونه آن مخصوص کشور ماست و با همین دشت خوزستان میتوان 400 میلیون نفر را تامین غذایی کرد.
وی افزود: ما در ایران مشکل آب نداریم بلکه مشکل سوءتدبیر و مدیریت آب داریم و فقط با اراده و مدیریت بهتر میتوانیم بسیاریداز مشکلات فعلی را حل کنیم.