آخرین اخبار:
کد خبر:۶۰۴۵۰۵
گزارش-نمای نزدیک(۳)/

ناکاندیدای انتخابات ۹۶ را بیشتر بشناسید/ مردی با استراتژی لولو!

جهانگیری از وظیفه اصلی‌اش در این روزها، اداره کشور، گذشته و آمده تا بلاگردان آقای رئیس شود. کاندیداتوری، یا بهتر بگوییم ناکاندیداتوری او، می‌تواند ناجی روحانی باشد؟

گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو؛ آنهایی که اهل سینما هستند می‌دانند «نابازیگر» یعنی چه. کسی که پیشه‌اش بازیگری نیست و از روی اتفاق و برای مقطعی خاص، بازیگری می‌کند. ادبیاتی هم با اصطلاح «ناداستان» آشنا هستند. انتخابات 96 اما همه مردم ایران را با «ناکاندیدا» آشنا کرد. پدیده تازه‌ای که بدون تصمیم برای شرکت در مبارزات انتخاباتی و برای هدفی جز رسیدن به ریاست‌جمهوری، برای انتخابات نامزد شده است! اسحاق جهانگیری، معاون اول شصت‌ساله‌ی رئیس‌جمهور هفتادساله، نخستین ناکاندیدای تاریخ انتخابات ریاست‌جمهوری ایران است. مردی که فقط آمده تا از رئیسش دفاع کند و زمینه تمدید چهارساله‌ی دولت متبوع را بسازد. آقای ناکاندیدا حالا بخشی از پازل شش‌تکه‌ی انتخابات 96 را ساخته. تکه‌ای که از کم‌شانس ترین نامزد انتخابات هم کمتر جدی گرفته می‌شود.

 

پسر کویر

بچه سیرجان است و لذت خنکای شب‌های کویر را احتمالاً در کودکی زیاد چشیده. سالهای آغازین زندگی را در همان سیرجان می‌گذراند و تحصیلات ابتدایی را همان‌جا تمام می‌کند. مدرک کارشناسی را در رشته فیزیک و در همان استان کرمان می‌گیرد و چندی بعد، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف می‌شود. موضوعی که سال‌ها بعد، از آن به عنوان یک ابزار تبلیغاتی در کارزار انتخابات  استفاده خواهد کرد.

 

 

از جهاد تا پارلمان

اسحاق جهانگیری، از همان روزهای آغازین انقلاب، وارد مسیر مدیریت می‌شود و هنوز عمر انقلاب به یک‌سال نرسیده، اولین حکمش را به عنوان مسئول جهاد سازندگی جیرفت می‌گیرد. اسحاق ِ جوان ِ آن روزها، تا سال 63 فعالیتش را در وزارت جهاد سازندگی آن روزها ادامه می‌دهد و برای نمایندگی مجلس دوم کاندیدا می‌شود. روحیه جهادی و نگاه مردمی‌اش، نظر مردج جیرفت را جلب می‌کند تا در بیست و هفت‌سالگی راهی مجلس ‌شود. پارلمان‌نشینی‌اش تا سال 1371 ادامه دارد. دوران تازه زندگی سیاسی او، با خروج از پارلمان و کوچ به جمع مدیران دولت هاشمی رفسنجانی آغاز می‌شود.

 

 

هنوز تمام و کمال از مجلس بیرون نیامده، حکم استانداری اصفهان را از هاشمی می‌گیرد و جانشین غلامحسین کرباسچی می‌شود. این دو، چند سال بعد در کنار مدیرانی از جنس خودشان، پایه‌گذار حزب تازه‌ای خواهند بود که بزرگترین محل اجتماع تکنوکرات‌ها و سرمایه‌سالاران ایرانی می‌شود.

 

وزنه اصلاحات

آغاز دولت اصلاحات، برای جهانگیری ِ حالا چهلساله، سرآغاز دوران تازه‌ی مدیریت است. او حالا از سوی رئیس‌جمهور به‌عنوان وزیر صنایع سنگین به مجلس معرفی می‌شود و مثل تمام وزاری معرفی شده‌ی دیگر، رای اعتماد می‌گیرد. او، در اثر پیوند‌های نزدیک جریان اصلاحات و حزب کارگزاران، مورد وثوق هر دو جریان قرار می‌گیرد و  خیلی زود بدل به یکی از وزنه‌های دولت اصلاحات می‌شود. پس از پایان کار دولت‌های متبوعش در سال 84، مسئولیت دیگری به او تعلق نمی‌گیرد تا به انتشار ماه‌نامه‌ای تخصصی در حوزه صنعت مشغول شود.جدی‌ترین کنش سیاسی او در سال‌های عزلت، دیدار با مقام معظم رهبری، همراه موسوی لاری و مجید انصاری در اواخر سال 91 است. او از معدود اصلاح‌طلبانی بوده که رشته‎های اتصال به نظام را، جدا نکردند.

 

 

رستاخیز۹۲

انتخابات 92، حکم رستاخیز را برای کارگزارانی‌ها دارد. مدیران یک دهه قبل جمهوری اسلامی، بی آن‌که کسی از جوانگرایی صحبت کند و آن را از رئیس‌جمهور جدید مطالبه داشته باشد، به مسندهای قبلی خود بازمی‌گردند. جهانگیری اما ترفیع می‌گیرد و حالا دومین مقام دولت و یکی از رجال رده‌بالای سیاست در جمهوری اسلامی است.

 

شاید مهم‌ترین نقطه دوران چهارساله‌ی معاون اولی او، ریاست «ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی» باشد. امری که پیوند‌های او به رهبری نظام را جدی‌تر هم می‌کند. پیوندی که در انتخابات96، گاهی بوی سوءاستفاده به‌ خود می‌گیرد و جهانگیری، تبدیل به تنها کاندیدایی خواهد شد که در یک مناظره، برای جلب محبوبیت از رهبری نظام مایه خواهد گذاشت.

 

 

رونمایی از «پوشش» در نود و شش

حضورش قابل پیش‌بینی بود اما قابل پذیرش، نه. این اولین و شاید آخرین باری است که یک رئیس‌جمهور مستقر، برای حضور در انتخاباتی که خودش بخشی از آن است، نیاز به یار کمکی پیدا می‌کند. اسحاق جهانگیری، چند دقیقه پس از حضور محمدباقر قالیباف برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری ثبت‌نام می‌کند تا لطیفه‌ی «کاندیدای پوششی» جدی و عینی شود. جهانگیری حالا یار کمکی رئیس‌جمهوری است که احساس می‌کند یک‌تنه نمی‌تواند از عملکرد دولت خودش دفاع کند.

 

استراتژی لولو

بگو و بسوزان؛ این شاید شاه‌کلید برنامه جهانگیری برای انتخابات96 باشد. او آمده تا حمله کند. حمله‌های او البته حالا دیگر قابل پیش‌بینی شده‌اند. او در هر فرصت تبلیغاتی، ابتدا تصویر موردنظرش از وضعیت مملکت طی سال‌های 84 تا 92 را ترسیم می‌کند و سپس رقبای رئیسش را به ضرب و زور  هم که شده می‌چسباند به رئیس دولت قبل. دست آخر هم لولویی می‌سازد و تلویحاً می‌گوید اگر می‌خواهید این لولو نیاید، به رئیس من رای دهید. لولوی جهانگیری یک روز جنگ است، یک روز هزینه‌های درمان و یک روز قحطی کره و شیرخشک. اسانس استرانژی جهانگیری هم، بغضی است که معمولاً آخر هر گفتگو و برنامه رو به دوربین دارد.

 

 

نه رسانه رسمی برای ستادش دارد و نه یک سفر استانی در برنامه. اسحاق جهانگیری، آمده تا در تلویزیون پشت روحانی باشد. اخبارش را معمولاً ستاد روحانی پوشش می‌دهد. اخباری که البته چیز دندان‌گیری ندارند و جز چند قلم تخریب رقبا و تشریح وضعیت دولت قبل به ادعای خودش، حرف بیشتری در آن‌ها نیست. این‌که استراتژی ِ بازگشت به گذشته و قیاس با دولت قبل، برای جهانگیری و رئیسش رای‌آور هست یا نه ، امری است که 29 اردیبهشت مشخص می‌شود. تا این‌جا که به نظر می‌رسد مردم از حرف‌های دولتی‌ها خسته‌اند. شاهدش هم اعتراضات کارگران و معدن‌چیان به روحانی، و البته افت شدیدش در نظرسنجی‌هاست. انگار استراتژی حضور پوششی هم جوابگو نبوده و دولت را از سراشیبی ِ افت و سقوط، نجات نداده.

 

خوب یا بد، درست یا غلط، اسحاق جهانگیری امروز یکی از آن شش نفر است و حضورش، موازنه جدیدی در صحنه انتخابات ایجاد کرده. رئیس‌جمهور و معاون اول مستقر کشور، هر دو درگیر مبارزات انتخاباتی هستند و مشخص نیست کشور را چه کسی و  چطور دارد اداره می‌کند. جهانگیری از وظیفه اصلی‌اش در این روزها، اداره کشور، گذشته و آمده تا بلاگردان آقای رئیس شود. کاندیداتوری، یا بهتر بگوییم ناکاندیداتوری او، می‌تواند ناجی روحانی باشد؟

 

توضیح ضروری: نمای نزدیک، عنوان سلسله گزارش‌های خبرگزاری دانشجو درباره نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری است که به بررسی ابعاد گوناگون زندگی کاندیداها می‌پردازد. سومین قسمت از این سلسه گزارش‌ها به آقای اسحاق جهانگیری اختصاص دارد. نمای نزدیک سایر نامزدها تا پایان ایام تبلیغات انتخاباتی منتشر خواهد شد.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Australia
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۷:۲۵
باور کنید من فکر نمکردم آقای جهانگیری اینقدر حرفهای مستند درست و سنجیده ای بزند. متاسفانه درادبیات اجتماعی ما حرف حق همیشه تلخ است او فقط واقعیات را گفت همین دیگران با افزایش یارانه ها رای ملت را خریدند؟ و صدمات جبران ناپذیری به کشور واردکردند بخاطر چند صباحی قدرت منافع ملی را فدای خودشان کردند تحریمها ناجوانمردانه از سوی استکبار و همدستانش موضوع ساده ای نبود چه بسا تداوم این تحریمها باعث سقوط ....میشد ما ملت باید واقع بین باشیم تیم مذاکره کننده در دولت آقای روحانی زحمات زیادی را کشیدندتا بهانه را از دشمنان قسم خورده ملت ایران بگیرند حالا هم باید صبر کنیم تا این زحمات به نتیجه مطلوب خودش برسد با افراط گرایی و تندروی بجایی نمیرسیم؟ آقای روحانی دارای مدرک دکترای حقوق بین الملل است خوب میفهمد.
9
88
ابراهيم
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۱
مثلا دختر مظلوم وزير بس است از خواب بيدار شويد لطفا الان وقت بيداري ايست
نیما
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۵
چه حرف درست و سنجیده ای زده؟ اینکه بجای ارایه برنامه از دولت قبل انتقاد و از رییسش دفاع می کند نوبره . تو هیچ انتخاباتی در دنیا کسی چنین چیزی ندیده. مردم احمق نیستند بهتر از مسولین حواسشون جمعه میگی نه منتظر 29 اردی بهشت باشید
هادی
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۵
وقتی اعتراف می کند حتی دختر وزیر هم کار پیدا نکرد یعنی سنجیده حرف زده یعنی اوضاع مناسب نیست
ناشناس
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۳
احسنت آقا هادی...
گل گفتی.
سرباز ولایت
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۶
برادر هم وطن فدات بشم من فقط بشما و همفکرانتان توصیه میکنم مستند فروشنده رو نه یکبار بلکه چند بار نگاه کنید تاریخ انقلاب اسلامی رو چند بار مطالعه و بازبینی کنید مستند بعد از خمینی ره را ببینید عوامل تاثیر گذار بر کشور و باند های قدرت و ثروت رو بیشتر بشناسید و در پایان نتیجه گیری کنید یا علی مدد
کریم
۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۳
دکترا؟؟؟؟؟؟ اون که پایان نامه اش دزدی علمی مشخص شد و آیت الله کلانتری ازش شکایت کرد و به کمیسیون اموزش مجلس احضار شد!!!!!!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۷:۴۳
درود بر جهانگیری
11
68
مش رجب
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۰
بله دو رود بر جهانگیری تلخه رود و رود سیرجان!!!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۳
چرا بايد براي خودنمايي ازالفاظ ناشايست نسبت به كانديداها استفاده مي كنيم آيا اين رفتار شايسته مطبوعات ايراني است؟؟؟؟؟
8
29
رها
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۷
دولت اصلاحات الکی و دروغین نمیخواهیم
44
5
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۰
محصول این نوع سیاست،دروغ و سستی و فساد و...میشود چرا که اساسا سؤتبلیغ شده،آرا و شعور انتخابی مردم فریب می خورد... از اخلاق دور است
23
2
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۳۲
بله آقای جهانکیری آمده است
13
3
ناشناس
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۴
ایشون عین جهان بینی هستند.
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۹
تا کور شود هر آنکه نتواند دید
12
69
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۹
چقدر انسان باید بی هویت و حقیر و ذلیل دنیا باشد که آبروی خود را برای یکی مثل خود در طبق تزویر نهاده و خود را فدایی او معرفی کند.
47
9
جهان نما
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۲
جو گيرها
4
38
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۵
جهانگیری یکی از چهره های محبوب این نظام است شما ها نیاز به بصیرت افزای دارید بروید و این دوره را حتماً ببینید.
12
79
ایمان
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۶
در مظلومیت آقای جهانگیری همین بس که ایشون سند پر افتخار (!) 2030 را بکجانبه و بدون تجزیه و تحلیل به آموزش و پرورش ابلاغ کرده و خواستار اجرایی شدن آن شده است... و این یعنی دو معنا دارد: اینکه ایشون و دولت متبوعشون یا هیچگونه تخصصی در حوزه های خانواده و تربیت ندارند و بدون شناخت این سند ننگین رو ابلاغ کرده اند، که این خود نوعی فاجعه است و یا اینکه از ابعاد این سند آگاهی دارند اما به جهت خیانت و نفاق در صدد اجرایی شدن آن هستند، که در این صورت چیز جدیدی نیست چون ویژگی اصلاح طلبان معمولا اینگونه بوده است. از اجدادشون مثل آقایان خاتمی و موسوی و کروبی و مهاجرانی و سروش و کدیور و 300 نفر دیگه که الآن همشون در BBC فارسی مشغول خدمت رسانی که دشمنان این ملت هستند، چنین مواردی برمی آید.
60
4
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۹
زنده باد جهانگیری ....معلومه حرفاش خیلی درست بوده که اینطوری مینویسید ازش
5
72
ایمان
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۹
یعنی هرکسی حرفاش درست باشه باهاش مخالفت میشه...
نه بابا...
فکر کنم این دوستمون با پدر استدلال ایران یعنی جناب آقای نوبخت ارتباط دارند...
استدلالهای محکمی که فقط متعصبان رو خوشحال میکنه...
اریایی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۷
جهانگیری از بقیه ی کاندیداها باسوادتر است
7
85
وحید
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۹
اره انشاء خوب میتونه بخونه
ایمان
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۰
بغضـــــــــــــــــــــــ...ــــــــــــــــــــم ترکید از این همه مظلومیت و باسوادی...
حمزه
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۷
ببین سواد خودت چقدره که جهانگیری رو باسواد میدونی!!!
ابراهیم
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۶
درود بر دولت روحانی که این همه آزادی بوجودآورده که هر کسی رو در رو میتواند حرف دلش را به رئیس جمهور بزند حتی افردا کوته نظر رو به توهین وافترا روی می آورند در این چند روز تبلیغات جهانگیری به جز واقعیت چیزی نگفته ولی برای بعضی شنیدن واقعیت خیلی تلخ است اما آن لولو که می فرمائید خوشبختانه رختشان را بستنند(دولت نهم ودهم بیشتر لولو بازی داشتند)میزان رای مردم است وانشا الله روحانی رئیس جمهور
9
78
ناشناس
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۱۸
احسنت به همچین ادم بلند نظری .
طرف دارهای روحانی مثل خودش مخالف هاش را کوتاه نظر می دانه .چهارسال ازبلند نظری شماها فیض بردیم دیگه یادمان نمیره .
ازبلند نظری شما ها بود که رفتید با کد خدا صحبت کردید سایه جنگ از سرما رفت
ناشناس
۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۵
وقتی برای رای گریه می کند ....
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۱
افسوس که در این سرزمین، مردان بزرگ سرنوشتی به سان امیرکبیر دارند
6
30
ایمان
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۵
امیر کبیر... اسم ایشون هم بازیچه شماست...
کاشکی بجای اسم ایشون حداقل کمی مثل ایشون رفتار میکردید...
امیرکبیر دست شاهزاده های قجری رو از بیت المال کوتاه کرد... اما در دولت آقای فریدون دست آقازاده ها براحتی به بیت المال رسید...
امیرکبیر چشمش برای حل مشکلات به داخل کشور بود اما در دولت آقای فریدون چشمها به دستان کدخدایان است...
امیرکبیر برای فرهنگ برنامه داخلی داشت و دارافنون رو تآسیس کرد... اما در دولت آقای فریدون سند 2030 امضا و اجرایی شد...
.
.
.
به نظر شما چه شباهتی بین جناب امیرکبیر و دولتیهای لیبرال و غربگرا هست؟؟؟؟؟؟؟؟؟
علی
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۱
مطلبی که می خواهم به ملت عزیزبگویم این است که مطمئناآقایان جهانگیری وهاشمی طبادرثانیه های آخربه نفع آقای روحانی کناره گیری خواهندکردواگر3کاندیدمحترم دیگردراین موضوع باهم به یک نظرواحدنرسیده باشنداین امکان وجودداردکه بایک نمره ناپلئونی دیگر4سال آینده درخدمت دولتی باشیم که بازهم بجای حل مسئله ، نتواستن خودرابه گردن دولت قبل می اندازد.
35
4
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۵
سلام این آقا دروغ گفته بچه کوشا ارزوئیه بافت کرمان است که الان ارزوئیه شهرستان مستقلی است نمی دانم چه اصراری داره خود را سیرجانی معرفی کند
4
2
ناشناس
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۸
]چون از جانش سیر شده میگه بچه سیرجانم
رضا
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۶
آقایان با این کارها به شعور ملت توهین می کنند . همانطور که حقوق ملت در این چهار سال برایشان ارزشی نداشت و حقوق های نجومی و دادن آموزش و پرورش به دشمن و..................................................................... این بار ملت بیدار است از دروغگو بیزار است .
25
3
علی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۱
دوست خبرنگارم اصولگرای عزیز خجالت بکش
11
26
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۹
خاک بر سر بی سوادتان بکند این اگر راست می گد برد بینیشو عمل کند
2
16
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۴:۴۱
این نامزد پوششی در مناظره گفت که پدرش کارگر معدن بوده.......... خیلی هم خوب پس بهت رای میدم....ولی ایشون نگفتن در طول این دو سه دهه چطور ثروت خود و برادرشون سر به هزار میلیارد میزنه؟؟؟ پس بهت رای نمیدم تا به دلت بمونه.(البته همیشه خمس مالشون هم دادن!!!!)
23
6
مسعود
Iran (Islamic Republic of)
۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۹
به کارنامه آقای خاکستری اینها را هم اضافه کنید:
پایه گذاری حقوق های نجومی
تخلف 6 میلیاردی و انفصال از خدمات دولتی
صاحب نظریه ی « اصولگراها به جرج بوش پول دادن که با تعریف از ما اصلاج طلبا وجهه مونو خراب کنه»
6
4
ناشناس
Iran, Islamic Republic of
۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۰:۳۹
از کم سوادی جهنگیری همین بس که خود را فدای روحانی کرده . دولت اختلاس و دزدی و.... دیگر جایی دربین مردم ندارد. برود به جهنم همان جایی که دیگران را حواله می داد. مردم یادتان هست ما را بی شناسنامه ، کم سواد ، بروید به جهنم و ... خطاب می کردند فکر می کردند دیگر هیچ وقت به مردم نیاز ندارند.
8
2
پربازدیدترین آخرین اخبار