اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی باقری، عضو سابق شورای عالی امنیت ملی در نشستی با عنوان بررسی عملکرد دولت یازدهم در سیاست خارجه که عصر امروز به همت بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر در این دانشگاه برگزار شد، گفت: کشورهای مستقل، سیاست خارجی خود را با نگاه به داخل شروع میکنند.
وی در مورد ظرفیتهای قدرت داخلی بیان داشت: جمعیت توان نیروی انسانی، منابع مادی و زیرزمینی، قدرت نظامی، مذهب و دین، وحدت ملی و انسجام ملی از ظرفیتهای قدرتی داخلی در سیاست خارجی است.
عضو سابق تیم مذاکرهکننده هستهای خاطرنشان کرد: برخی از کشورها تمام این ظرفیتها و برخی دیگر تعدادی از این مؤلفهها و برخی اصلاً هیچکدام را دارا نیستند، اما کشور ایران تقریباً تمام ظرفیتهای قدرتهای داخلی را در بحث سیاست خارجی داراست.
وی اظهار داشت: با اتکا به قدرت دین، ایمان، جمعیت و قدرت نظامی باید وارد عرصه جهانی شویم. کشورهای مستقل با اقتدار وارد عرصه جهانی و با عزت از آن خارج میشوند.
باقری اضافه کرد: سفارت انگلیس در تهران در گزارشی که به علت عدم پیشبینی آنها از پیروزی انقلاب ارائه شده، بیان میدارد که نقش مذهب تشیع در نوع نگاه، رفتار، کردار و تفکر مردم باعث ایجاد شوک و اقدام غیرقابل پیشبینی شده است، اما متأسفانه نگاه دولت کنونی که مقابل تفکر امام خمینی(ره) است، به جای اینکه از داخل به خارج باشد، از خارج به داخل است.
عضو سابق شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: در این دولت به جای اینکه سیاست خارجی امتداد سیاست داخلی باشد، سیاست داخلی امتداد سیاست خارجی شده است. زمان شاه نیز چنین سیاستی در ایران بود و متأسفانه مجموعه دولت چنین سیاستی دارد.
عضو سابق تیم مذاکره کننده هستهای با اشاره به کتاب امنیت ملی و دیپلماسی هستهای حسن روحانی گفت: در نگاه حسن روحانی هیچ نگاهی به ظرفیت داخلی دیده نمیشود. در یک معامله با آمریکا ما حقوق هستهای خود را دادهایم، 100 تا از حقوق هستهای خود را در برجام دادهایم که 48 مورد از آن عددی است و همچنین عمده فعالیتهای هستهای در برجام تعطیل شده است.
باقری با تأکید بر اینکه حق آب سنگین و بازفرآوری را در برجام از خود سلب کردهایم، بیان داشت: در فعالیتهای هستهای هم یک فعالیت محدود و نمادین در غنیسازی داریم، اینها خروجی همچین تعاملی با آمریکا است که در آن ظرفیتهای داخلی دیده نمیشود، متأسفانه جانکری میگوید تصویب ASA در کنگره آمریکا نقض برجام است، اما وزیر خارجه ما میگوید نقض برجام نیست، چون برجام سپر تأمین منافع اشخاص و یکسری جریانها به قیمت پایان منافع ملی شده است.
وی با تأکید بر اینکه دولت یازدهم رکورددار قطع رابطه با کشورها است، تصریح کرد: شاهد هستیم در این دولت وضعیت رابطه ما با ترکیه، آذربایجان و کشورهای حوزه خلیج فارس چگونه است. همچنین در سیاست خارجه این دولت، ارتباط با آمریکای لاتین را به طور کامل جمع کرده است، آمریکای لاتین یک ظرفیت خوب در عرصه اقتصادی برای ما است.
باقری اضافه کرد: آنقدر حضور ایران در آمریکای لاتین برای آمریکا مهم بود که در دولت گذشته این کشور، قانون جلوگیری از حضور و نفوذ ایران در آمریکای جنوبی را در کنگره تصویب کردند.
عضو سابق شورای عالی امنیت ملی گفت: عمان پولهای ما را طبق توافق ژنو پس نداده است، توجیه اول این است که سیستم مالی مشکل دارد و نمیتوان پولها را وارد کرد، اما برای اینکه توجیه کنند سیستم مالی در برجام مشکل ندارد، میگویند عمان اعلام کرده به این پولها نیاز دارد. این موضوع ذلتش خیلی زیاد است، برای آنکه مشکل سیستم بانکی در برجام را توجیه میکند؛ یعنی ایران آنقدر ذلیل شده که پول خودش را از عمان نمیتواند بگیرد.
عضو سابق تیم مذاکرکننده هستهای ضمن اشاره به اینکه ارزش پاسپورت ایران 12 رتبه کاهش یافته است، تصریح کرد: در کرسنت شرایط خوبی نداریم، رفقای آقایان که متهم به فساد در کرسنت بودند، مجدداً سر کار آمدند، ما الان مجانی به ترکها گاز میدهیم. اگر تشر رهبری در حادثه منی نبود، سعودیها یک جنازه هم به ما نمیدادند، حتی در آن زمان عادل الجبیر به وزیر خارجه ما وقت ملاقات هم نداد.