به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو لبنان یکی از کشورهایی است که به خاطر داشتن آب و هوای مدیترانه ای و زیبایی های طبیعی، همه ساله مقصد بسیاری از گردشگران خارجی است از کشورهای عربی و اروپایی و حتی آفریقایی است از نظر تاثیر بخش گردشگری در تولید داخلی، در رتبه 39 جهان قرار دارد.
تا سال 2010 تعداد گردشگران خارجی که سالانه وارد لبنان می شدند بالغ بر 2 میلیون نفر می شد اما اوضاع منطقه به ویژه حوادث امنیتی سوریه و نیز وقوع عملیات تروریستی درداخل لبنان باعث شد این تعداد در 6 سال گذشته کاهش چشمگیری پیدا کند و به زیر 2 میلیون نفر برسد؛ با این حال این کشور در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر دنیا هنوز هم جایگاه قابل قبولی در زمینه گردشگری دارد.
آب و هوای معتدل، سواحل و تفرجگاه ها و طبیعت زیبا و روح انگیز در کنار برگزاری همه روزه جشنواره های فرهنگی در فصل تابستان باعث شده بسیاری از گردشگران خارجی این فصل را برای سفر به لبنان انتخاب کنند.
در کنار این جاذبه های گردشگری طبیعی، لبنان از ظرفیت های دیگری همچون «گردشگری دینی» نیز برخوردار است که در صورت برنامه ریزی اصولی و ارتقای زیرساخت ها می تواند سهم بسزایی در ارتقای جایگاه گردشگری لبنان ایفا کند.
دولت لبنان برای رسیدن به این هدف، طرح های ویژه ای را در دستور کار قرار داده که از جمله آنها می توان به تاسیس مرکز گردشگری دینی – فرهنگی با حمایت های دولت اشاره کرد.
طرح «گردشگری دینی – فرهنگی» در راستای حمایت از گردشگری دینی در لبنان برای اولین بار در بیانیه وزارتی دولت در سال 2009 گنجانده شد. پس از آن بود که بخشی به نام «واحد گردشگری فرهنگی - دینی» زیر نظر نخست وزیری با هدف اجرای طرح کلی این نوع از گردشگری شکل گرفت. ایتالیا اولین کشوری بود که از همان روز اول حمایت و همکاری خود را در جهت اجرای این طرح اعلام کرد.
در راستای تقویت گردشگری دینی – فرهنگی و جذب گردشگران خارجی به مناطق زیارتی و فرهنگی، اولین مرحله از طرح «گردشگری دینی - فرهنگی» با حضور «سعد الحریری» نخست وزیر لبنان این هفته فعالیت های خود را آغاز کرد.
الحریری در مراسم آغاز فعالیت های مرکز «گردشگری فرهنگی دینی» که در چند سال اخیر زیر نظر هیات دولت تاسیس شده است گفت: ایده گردشگری دینی اولین بار در سال 2009 و در مراسم افطار رمضانی که با روسای طائفه ها داشتیم مطرح شد و من در آن جلسه قول دادم اگر نخست وزیر شوم این طرح را در بیانیه وزارتی گنجانده و در جهت عملیاتی شدن آن تلاش کنم. در فاصله کمتر از یک سال این مساله تحقق پیدا کرد اما شرایط بعدی مانع از ادامه آن شد. امسال و بعد از انتخاب میشل عون به ریاست جمهوری تصمیم گرفتیم یک بار دیگر این طرح را در دستور کار قرار دهیم.
الحریری افزود: لبنان به عنوان سرزمینی مقدس و مهد ادیان مختلف باید جایگاه واقعی خود را در این زمینه پیدا کند و با سرمایه گذاری در این زمینه، زمینه رشد اقتصادی و ایجاد فرصت های کاری برای قشر جوان را فراهم کند.
نخست وزیر لبنان اعلام کرد که 230 نقطه گردشگری اسلامی – مسیحی در لبنان شناسایی و در ضمن نقشه ای معرفی شده است و در آینده صدها نقطه گردشگری فرهنگی – اسلامی دیگر به این نقشه اضافه خواهد شد.
به گفته الحریری، لبنان با تاریخ پنج هزار ساله حضور ادیان، از نعمت وجود نهرها و کوه های مقدس بهره مند است تا جایی که آثار تاریخی کهن لبنان به نوعی جزو عبادتگاه ها و معابد به شمار می آمدند که از جمله آنها می توان به معبد «عشروت»، «اشمون»، «بیت مری»، «حرمون» و.. اشاره کرد.
الحریری گفت: اهمیت این نوع گردشگری آن است که اختصاص به فصل خاصی ندارد و در تمام طول سال می تواند عامل جذب گردشگر از همه جای دنیا باشد.
«افیدیس کیدانیان» وزیر گردشگری لبنان نیز در این مراسم تاکید کرد: با توجه به اینکه لبنان مهد ادیان به شمار می آید و جایگاه ویژه ای در این زمینه دارد طرح گردشگری دینی در لبنان مورد توجه و اهتمام جهانیان قرار خواهد گرفت.
راه اندازی تارنمای ویژه معرفی اماکن گردشگری دینی (www.sacredlebanon.com) از اولین گام هایی بود که در مسیر اجرای این طرح برداشته شد و 2 فیلم تبلیغاتی نیز برای معرفی فرصت ها و واقعیت های موجود در این زمینه تهیه شد.
همکاری با دانشگاه ها برای استفاده از ظرفیت های موجود در این بخش و انجام پژوهش هایی در رابطه با بخش گردشگری در لبنان و راه های تقویت آن از گام های بعدی در این راستاست.