به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، شبکه سی ان ان در گزارشی به ظهور تروریستهای داعشی در جنوب شرق آسیا پرداخت.
در این گزارش آمده است: پرچم سیاه داعش در فیلیپین به اهتزاز درآمده است. تنها در یک هفته گذشته، دستکم 103 نفر در شهر "ماراوی" Marawi در جنوب جزیره "میندانائو" در درگیریهای میان تروریستهای مرتبط با داعش و نیروهای دولتی کشته شدهاند. یکی از ساکنان محلی میگوید شبه نظامیان به طور ناگهانی در 24 مه (3 خردادماه) مسلح و با ماسک وارد این شهر مسلمان نشین شدند. مردم از این اتفاق شوکه شدند و در خانههایشان پناه گرفتند. تا صبح همان روز صدای تیراندازی و درگیری شنیده میشد. شهر ماراوی 200 هزار نفر سکنه دارد.
در ادامه این گزارش آمده است: درگیریها در چند روز اخیر شدت گرفته است. سخنگوی ارتش فیلیپین اعلام کرد از بعد از ظهر یکشنبه تاکنون در درگیریها میان نیروهای دولتی و شبه نظامیان، 19 غیرنظامی، 11 نیروی ارتش و 4 پلیس کشته شدهاند. همچنین 61 شبه نظامی در همین مدت به دست نیروهای امنیتی به هلاکت رسیدهاند. در حادثهای دیگر، جنازه هشت فرد که به نظر در حال فرار از شهر بودهاند، در درهای یافت شد. فیلیپین کشوری با اکثریت مسیحی کاتولیک است؛ اما جمعیت قابل توجهی از جزیره میندانائو را مسلمانان تشکیل میدهند.
خشونتها در فیلیپین زمانی بالا گرفت که نیروهای امنیتی در 23 ماه مه (دوم خرداد ماه) در یک عملیات نظامی قصد بازداشت "ایسنیلون هاپیلون"، رهبر یک گروه افراطی که با داعش بیعت کرده بود را داشتند. با وجود آنکه گروههای افراطی در مرزهای کشورهای فیلیپین، مالزی و اندونزی سالهاست که فعالیت دارند، حملات بیپروای تروریستهای وفادار به داعش به نیروهای دولتی باعث بهت ناظران و وحشت از گسترش نفوذ تروریستها در جنوب شرق آسیا شده است.
خوزه کالیدا، مشاور ارشد حقوقی دولت فیلیپین در نشستی خبری در این باره گفت: اتفاقی که در جزیره میندانائو رخ میدهد به هیچ عنوان شورش شهروندان فیلیپینی نیست. این اتفاق نوع تغییر شکل یافته هجوم تروریستهای خارجی است. آنها خواهان تبدیل جزیره میندانائو به عنوان بخشی از خلافت (داعش) هستند.
"مرکز بین المللی سنگاپور برای تحقیقات تروریسم و خشونتهای سیاسی" اعلام کرده است حوزه نفوذ گروه تروریستی داعش در جنوب شرق آسیا در سالهای اخیر گسترش یافته است. بیش از 60 گروه شبه نظامی در این منطقه با ابوبکر بغدادی، سرکرده داعش بیعت کردهاند. در حمله انتحاری هفته گذشته در جاکارتا، پایتخت اندونزی 3 افسر پلیس کشته شدند. پلیس اندونزی علی رغم آنکه این حمله از سوی افرادی با ملیت اندونزیایی طرح ریزی شده بود، آن را به داعش نسبت داد. در مالزی نیز شش شبه نظامی مظنون شامل یک قاچاقچی اسلحه داعشی در عملیات نیروهای مبارزه با تروریسم بازداشت شدند. پیشتر سال گذشته، انفجاری تروریستی در یک کافه در نزدیکی کوالالامپور، پایتخت مالزی به گروه تروریستی داعش نسبت داده شده بود.
این گزارش در ادامه میافزاید: گروه تروریستی داعش از غرب به سمت شرق آسیا در حال پیشروی است. در یک فیلم که در سال 2016 منتشر شد، یک نوجوان مسلح با ابوبکر بغدادی، خلیفه خودخوانده داعش بیعت کرد. در این ویدئو، یک جنگجوی مالزیایی از مخاطبان خواست برای ملحق شدن به داعش به خاورمیانه سفر نکنند؛ بلکه در عوض به فیلیپین بروند. سپس وی به همراه دو تروریست فیلیپینی و اندونزیایی سر سه اسیر مسیحی را بریدند.
براساس اعلام مرکز تحقیقات تروریسم سنگاپور، داعش گروه "کاتبه المهاجر" را برای سازماندهی جنگجویان خود در شرق آسیا تشکیل داده است. این در حالی است که نگرانیها درباره بازگشت تروریستها به کشورهایشان نیز افزایش یافته است. بر طبق گزارشهای منتشر شده، بیش از یک هزار نفر از جنوب شرق آسیا به گروه تروریستی داعش در خاورمیانه پیوستهاند. اگر چه تعداد تروریستهای شرقی داعش به طور دقیق مشخص نیست، چندین مقام منطقهای نسبت به فقدان برنامه فراملی و راهبردی در منطقه برای مقابله با بازگشت تروریستها به شرق آسیا هشدار دادهاند.