به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، حسین قربانزاده در نشست نقد مبانی انحصار در پذیرش وکالت که به همت کمپین حذف معیار ظرفیت از حرفه وکالت برگزار شد، به تبیین مبانی حقوقی و قانونی برای دفاع از فارغالتحصیلان رشته حقوق و وکالت پرداخت.
وی با ارائه گزارش عملکردی در رابطه با فعالیتهای کمپین متبوع خویش تصریح کرد: این کمپین حرف دل صدها هزار دانشجوی حقوق است که نسبت به پذیرش داوطلبان وکالت نقد دارند که امیدواریم این کمپین به اهداف قانونی آن نتیجهبخش باشد و هدف اصلی که حذف معیار ظرفیت از وکالت است به نتیجه بیانجامد.
قربانزاده خاطر نشان کرد: اولین هدف و سیبل اصلی کمپین عملکرد خلاف قانون و خلاف مقررات مشخص شود و به طور حتما این کمپین بخش عمدهای از دانشجویان فارغالتحصیلان حقوق و همه مردم را در بر میگیرد. چرا که رفتارهای غیرقانونی موجب ظلم و سرایت به همه افراد میشود.
وی افزود: کسانی که مشورت حقوقی میگیرند و باید حق الوکاله پرداخت میکنند و حتی کسانی که فرصت شغلی دارند نیز مشمول درخواست این کمپین میشوند.
قربانزاده با بیان این که این فرصت شغلی برای فارغالتحصیلان حقوق هرز میرود، تصریح کرد: عدهای که نمی خواهند شغل ایجاد کنند لااقل پایشان را از گلوی شغل و اشتغالزایی بردارند.
متولی کمپین حذف ظرفیت از آزمون وکالت تاکید کرد: بسیاری از مشاغل همچون پرستاری فارغالتحصیلان زیادی وجود دارند اما، محدودیتها زیاد است و اگر به شغل حقوق و وکالت نیز نظاره کنیم، همین موضوع را شاهد هستیم؛ فقط در این کشور اگر موانع کسب و کار برداشته شود نیمی از معضل بیکاری از بین خواهد رفت.
وی با بیان این که هر سال باید از آمار بیکاری کاسته شود، گفت: طبق برنامه ششم توسعه باید نرخ بیکاری کاهش پیدا کند؛ هر ساله نزدیک به یک میلیون و دویست هزار نفر به خیل بیکاران اضافه میشود، که باید نسبت به این موضوع چارهای اندیشیده شود.
قربانزاده افزود: متاسفانه از طرفی دربها بسته شده و از طرف دیگر بیکاری تولید میشود که تعداد زیادی از این افراد را فارغالتحصیلان تشکیل میدهند.
وی تصریح کرد: نرخ بیکاری فارغالتحصیلان حقوق بالای 25 درصد است که از طرفی شاهد صادرات مغزها نیز در حوزههای مختلف اعم از ICT و غیره نیز هستیم.
متولی کمپین حذف ظرفیت از آزمون وکالت کشور ما را دارای منبع استعداد و پیشرفت دانست خاطر نشان کرد: مسئولان چه در دولت، مجلس و یا نهادهای مدنی و حتی کانون وکلا باید موانع کسب و کار را به ویژه برای فارغالتحصیلان حقوق و وکالت بردارند.
قربانزاده تصریح کرد: ما احترام زیادی برای وکلا قائل هستیم و با آنها هیچ مشکلی نداریم، چرا که وکیل شخصی شریف و زحمتکش است؛ ما با کسانی که مدافع این انحصار در وکالت هستند، مشکل داریم.
وی با انتقاد از ایجاد ظرفیت در آزمون وکالت خطاب به مدافعان این امر گفت: چرا برای منفعت شغلی خود دفاع میکنید؛ مردم در سختترین مشاغل با یکدیگر رقابت میکنند. بهتر است شما نیز با ایجاد مانع برای دیگر افراد کسب درآمد نکنید.
متولی کمپین حذف ظرفیت از آزمون وکالت افزود: بهتر است مدافعان آزمون ظرفیت در وکالت توجه لازم را انجام دهند، اعتقاد داریم برخی حرفهایی که بعضی دوستان برای فارغالتحصیلان حقوق و یا بقیه افراد میزنند برای خود نیز در نظر بگیرند.
قربانزاده کمپین تشکیل شده را حائز اهمیت دانست و از کانون وکلا نیز درخواست کرد تا در این راه و اصلاح قوانین به حمایت بپردازند.
وی تاکید کرد: کمپین ما منفک از موضوعات سیاسی و منفعت شخصی است و به دنبال این هستیم تا از فارغالتحصیلان حقوق دفاع کنیم.
متولی کمپین حذف ظرفیت از آزمون وکالت با انتقاد از موضوع ظرفیت در آزمون وکالت گفت: این برنامهها معیاری غیرقانونی است و بسیاری ایرادات به امتحان وجود دارد اما باید این دیوار بزرگ را از میان برداریم.
قربانزاده افزود: بهتر است همه افراد کمک کنند تا ساختار کمپینی که شکل گرفته ادامه پیدا کند و حتی میتوانیم در مقابل مجلس با تجمعی قانونی مطالبات خود را به گوش نمایندگان ملت برسانیم.
وی تصریح کرد: باید شاخکهای همه افراد جامعه و رسانهها نسبت به کمپین تشکیل شده و دفاع از فارغالتحصیلان رشته حقوق حساس شود و نمایندگان نیز در این راستا کمک کنند.
متولی کمپین حذف ظرفیت از آزمون وکالت از تلاشهای انجام شده و رایزنیهای صورت گرفته با نمایندگان مجلس خبر داد و افزود: با نمایندگان کمیسیون اصل 44 و اصل 90 و همچنین معاونین حقوقی رئیس قوهقضائیه موضوعات را مطرح کردهایم و هر جا احساس کنم میتوانیم حرف قانونی، عقلی و منطقی را مطرح کنیم آن را به گوش مسئولان خواهم رساند.
قربانزاده تصریح کرد: باید از تجربه کشورهای دیگر نیز در زمینه حذف ظرفیت از آزمون وکالت بهرهبگیریم و پیام حذف ظرفیت را به گوش همه اقشار جامعه و تمامی خانوادههای درگیر این موضوع برسانیم.
وی خاطر نشان کرد: مدافعان ظرفیت آزمون وکالت باید بدانند، که وارد کردن استرس برای آزمون مناسب نیست، بلکه باید مهارتافزایی صورت گیرد؛ وکیل را نباید کشف کرد بلکه باید مورد تربیت قرار داد البته احراز صلاحیتها نیز لازم است و ما با آن مخالفت نداریم چرا که باید بر مبنای نیازهای این احراز انجام گیرد.
متولی کمپین حذف ظرفیت از آزمون وکالت ادامه داد: متاسفانه آزمون دارای انتقاداتی است و به مصابه شرکت در المپیک محسوب میشود که باید روند قانون و جذب اصلاح شود و ما این برنامه را قبول نداریم.
قربانزاده خاطر نشان کرد: این موضوع که از فارغالتحصیلان حقوق پرسیده میشود که از کدام دانشگاه مدرک را گرفتهاید هیچگونه ارتباطی ندارد، بلکه حرفه وکالت به عملکرد فارغالتحصیلان مهم است.
وی با بیان این که اعضای کمپین و حامیان آن میتوانند به شورای رقابت شکایت کنند گفت: شکایت به شورای رقابت و همچنین پیگیری در کمیسیون اصل 90 جزئی از برنامههای ما خواهد بود و البته در کنار اینها دستگاه قضایی نیز باید نسبت به خواستههای فارغالتحصیلان حقوق قانع شود و ما از طرق مختلف در حال صحبت و رایزنی در این باره هستیم.
متولی کمپین حذف ظرفیت از آزمون وکالت تصریح کرد: به طور حتما در این کمپین به خواستههای خود از تجربه کشورهای دیگر نیز استفاه کردهایم و امیدواریم به خواستههای دانشجویان و فارغالتحصیلان رشته حقوق و تمامی اعضای کمپین توجه ویژهای شود.
پس لطفا اینهمه آزمون آزمون نکرده وآزمون را ملاک ومعیارقرار ندهید ؛ بسم الله