به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، رابرت فیسک در این یادداشت که روز سه شنبه در نشریه خبری ایندیپندنت منتشر شد، با اشاره به اظهارات نخست وزیر انگلیس در رابطه با تغییر شیوه مبارزه با تروریسم به دنبال حمله تروریستی شامگاه شنبه در لندن، نوشت: آیا این بهترین کاری است که «ترزا می» قادر بود انجام دهد؟ او دوباره به یاوه گویی هایش در رابطه با ارزش های انگلیسی، دمکراسی و اندیشه های شیطانی پرداخت، بدون اینکه به عربستان سعودی که اندیشه های وهابیتش مانند خون در رگ های داعش، القاعده و طالبان در جریان است، اشاره کند
وی افزود: «تونی بلر» هم زمانی که به دروغ مدعی شد حمله تروریستی هفتم جولای در لندن ارتباطی با جنگ عراق ندارد، یاوه گویی می کرد .او مانند جورج بوش ادعا می کرد که تروریست ها از ارزش ها و دمکراسی غرب متنفر هستند، در حالی که داعش هیچ ایده ای نسبت به این ارزش های غرب ندارد.
این روزنامه نگار برجسته انگلیسی نوشت: «ترزا می» سپس در اظهاراتش می گوید «دیگر بس است ... تروریسم، تروریسم را می پروراند» اما منظور او چیست؟ به نظر من این اظهارات، احمقانه است؛ این همان ادبیات «برگزیت یعنی برگزیت» است که اصلا معنا و مفهومی ندارد. به نظر من «ترزا می» دیگر قادر نیست ما را درباره عقایدش متقاعد کند.
فیسک ادامه داد: اما «جرمی کوربین» (رهبر چپ گرای حزب کارگر) درست می گوید. «ترزا می» بایستی از گفت وگوی دشواری که با مقامات سعودی و متحدانش در حوزه خلیج فارس خواهد داشت، سخن بگوید. اما او بزدل تر و ترسوتر از آن است که با حاکمان مستبد عرب که به آنها سلاح می فروشد سخن بگوید.
وی افزود: درست است، صحبت کردن با دولت سلفی - وهابی عربستان سعودی و حمایت مالی این کشور از داعش مذاکره دشواری خواهد بود. به جای آن، او مسلمانان را خطاب قرار می دهد که هیچ قدرتی برای مقابله با گسترش ایدئولوژی شیطانی وهابیت ندارند.
این روزنامه نگار انگلیسی با بیان اینکه نخست وزیر انگلیس گسترش اندیشه افراطی را تنها از طریق کلیپ های اینترنتی تصور می کند، افزود: پس آیا او در سال 1998 زمانی که یک روحانی برجسته وهابی در مسجد بزرگ مدینه طی اظهاراتی از خداوند خواست تا نسل مسیحیت و یهودی را از روی زمین بردارد، به یاد ندارد.
فیسک نوشت: یکی از دوستان مسلمان من که به اظهارات روز گذشته «ترزا می» در برابر داونینگ استریت (دفتر نخست وزیری) گوش می داد پرسید که آیا سیاستمداران انگلیسی تمایلی ندارند تا با عزت نفس حرف بزنند.
وی ادامه داد: چطور « ترزا می » به خود جرات می دهد تا با ملتش به زبان بچگانه حرف بزند. چرا کسی به او درباره دخالت های نظامی مان در خارمیانه حرفی نمی زند. ما به بحران سوریه و عراق دامن می زنیم و خود را در برابر حاکمان مستبد عرب تحقیر می کنیم و به آنها در جنایت هایشان در یمن کمک می کنیم.
فیسک نوشت: «ترزا می» قصد ندارد عنوان کند که انگلیس دیگر تمایلی ندارد تا در ماجراجویی های خارجی شرکت کند.
وی افزود: زمانی که انگلیس درگیر جنگ کره بود، هیچ کره ای و یا چینی تبار در لندن حملات تروریستی صورت نداد. زمانی که آمریکا به ویتنام حمله کرد هیچ ویتنامی به واشنگتن و یا نیویورک سفر نکرد و حمله تروریستی را صورت نداد. اما آن روزها دیگر به پایان رسیده است.
این روزنامه نگار انگلیسی عنوان کرد: البته سیاستمدارانی که حامی دخالت نظامی در خاورمیانه هستند از تاثیرات ناشی از این سیاست های اشتباه در امان هستند و این تنها غیرنظامیان و مردم بی گناهی هستند که بایستی عذاب بکشند.
فیسک عنوان کرد: متاسفانه زمان برای تغییر سیاست خارجی ما گذشته است. به زودی سیاستمداران انگلیسی یکصدمین سالگرد بیانیه بالفور را به اسرائیلی هایی که همچنان به سرقت اراضی اشغالی ادامه می دهند، تبریک خواهند گفت.
این روزنامه نگار انگلیسی افزود: انگلیس بایستی رابطه اش را با خاورمیانه به ویژه دیکتاتورهای عربی که به آنها سلاح می فروشد، مورد ارزیابی و تجدید نظر قرار دهد؛ چون ادامه موضع دولت انگلیس شرم آور است.
فیسک در پایان با بیان اینکه «تهدید مسلمانان نسبت به تهدید حاکمان مستبد عرب ساده تر است» افزود: به همین خاطر ما نیازمند جسارت هستیم که «ترزا می» آن را ندارد.