آخرین اخبار:
کد خبر:۶۱۴۸۳۵
مسئول بسیج اساتید دانشگاه‌های آذربایجان غربی:

برخی دولت مردان دانشگاه‌ها را جولانگاه اغراض سیاسی و جناحی خیانت‌بار خود کرده‌اند

مسئول بسیج اساتید دانشگاه‌های آذربایجان غربی گفت: در بعضی مقاطع دولت مردان دانشگاه‌ها را جولانگاه اغراض دنیوی، سیاسی و جناحی خیانت‌بار خود کرده و از دانشگاه به عنوان سکوی پرش به مقاصد جناحی استفاده می‌کنند.

اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جوادی، مسئول بسیح اساتید دانشگاه های استان آذربایجان غربی به مناسبت فرا رسیدن سالروز تشکیل بسیج اساتید گفت: مناسب ترین تعریف و تمجید از شهید چمران باز خوانی زندگینامه بسیار آموزنده شهید چمران و بازبینی پیام بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره) در مورد شهادت چمران است. با تامل در این دو امر مختصات یک نخبه و فرهیخته ولایی و بسیجی به دست می آید و معلوم می شود دانشگاهیان باید در هر زمان پیامبرگونه رسالت علمی و حرفه ای خود را شناخته و به داد ملت و مملکت خود برسند.

 

وی افزود: واقعیت این است که دانشگاه های ایران کمتر به این مسئولیت های تاریخی خود عمل کرده‌اند؛ بنابراین همه به حقیقت اقرار می کنند که دانشگاه های ما از صنعت، فرهنگ، سیاست و جامعه و چالش‌های آن جدا هستند. گویی تافته جدا بافته شده و از مردم و برای مردم نیستند. این وضعیت ناشی از نوع آموزش ها و حاکمیت تقلید و ترجمه از یک طرف و شیوه‌های غلط در سیاستگذاری های اموزشی، پژوهشی و فرهنگی از طرف دیگر است.

 

عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه در ادامه بیان داشت: در بعضی مقاطع دولت مردان دانشگاه ها را جولانگاه اغراض دنیوی و سیاسی و جناحی خیانت بار خود کرده و از دانشگاه به عنوان سکوی پرش به مقاصد جناحی استفاده کرده‌ و می کنند، عزل و نصب ها از صدر تا ذیل با شاخص های غیر آکادمیک انجام می گیرد.

 

جوادی ادامه داد: آفت بزرگ این رویکردها آن است که نخبه‌ها به محاق بی تفاوتی و عزلت کشیده می شوند و از طرح مسائل و معضلات جامعه و از ارائه راهکارهای برون رفت از بحران ها و آسیب های اجتماعی خودداری کرده و از مطالبه گری دست برداشته و به سبب فقدان یا تضعیف تعلقات و ملی یا انگیزه دینی مهاجرت را به اقامت در وطن ترجیح می دهند.

 

وی افزود: چرا در دانشگاه های ما اساتیدی که از سر تخصص و دلسوزی نگرش انتقادی به وضعیت موجود کنند متهم به افراطی گری و تند روی می شوند؟، چرا مدیران دانشگاه ها حتی از شنیدن مطالبات به حق اعضای هیأت علمی استنکاف می کنند؟، چرا مدیران سازمان‌های دولتی و خصوصی دچار استغنای کاذب از علم و تخصص های اساتید دانشگاه شده‌اند؟، چرا نمایندگان مجلس حداقل سالی یک بار هم حاضر به هم اندیشی با دانشگاهیان استان خودشان نیستند؟، چرا متولیان فرهنگی دانشگاه فعالیت های فرهنگی و تربیتی را پر کردن اوقات فراغت دانشجویان تلقی می کنند؟، چرا فکر می کنند موسیقی و کنسرت تنها ابزار شادی؟، نشاط و تقویت امید است؟، چرا دانشگاه های ایران از اجرای مطالبات جدی مقام معظم رهبری در مورد آموزش عالی ناتوان است؟

 

عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه با بیان پرسش ها خاطرنشان کرد: به نظر می رسد دانشگاه های ایران با وجود گرفتاری های عدیده از پتانسیل‌ها و فرصت های ارزشمندی از جمله منابع انسانی بسیار توانمند و مخلص برخوردار است و می تواند با سازماندهی و هدف گذاری علمی و انقلابی راه های برون رفت از معضلات اجتماعی را در همه ابعاد تعیین و به اقتدار ملی در عرصه های مختلف کمک شایان و بی بدیل کنند. گام اول در این راه نقد و اصلاح دانشگاه به وسیله خود دانشگاهیان است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار