یازدهمین قسمت برنامه تلویزیونی «ماه نشان» با موضوع فعالیت های انگیزشی جهادی برای تقویت اعتماد به نفس جوانان و مسئولیت مردم، چهارشنبه شب 31 خردادماه روی آنتن زنده شبکه افق رفت.
مهمان این برنامه محمود هاشمی مسئول بنیاد صدر بود که از دانشآموزان مستعد مناطق محروم حمایت میکند.
او در گفتوگو با حسین قرایی مجری «ماه نشان» با اشاره به شروع فعالیتهای این موسسه عنوان کرد: استفاده از ظرفیتهای موجود برای کمک به دانشآموزان با استعداد، نخستین گام در این زمینه بود.
هاشمی با بیان اینکه افراد بسیاری مایل هستند از دانش و توانمندی خود برای کمک به دیگران استفاده کنند ولی راه صحیح آن را نمیدانند گفت: هماهنگی میان این افراد و بسترسازی مناسب برای ارائه خدمات علمی و معنوی، کار اصلی بنیاد صدر است.
این فعال اجتماعی و فرهنگی با اشاره به تهیه و توزیع کتابهای کمکدرسی در بین دانشآموزان تحت عنوان طرح «کتاب مهربانی» خاطرنشان کرد: برخی ناشران هم پس از اطلاع از طرح، به کمک ما شتافتند و بخشی از هزینهها را بر عهده گرفتند.
کتابخانههای اجارهای برای رفع مشکل آموزشی محرومان
وی با بیان اینکه این طرح در استان کرمان و بخشی از سیستان و بلوچستان اجرایی شده است گفت: به تدریج شاهد همراهی افراد زیادی در این زمینه بودیم به طوری که مشاهده کردیم بسیاری مایل هستند به دانشآموزان مستعد مناطق محروم کمک کنند هر چند با توجه به منابع محدود، به جای اهدای کتاب، راهاندازی کتابخانههای اجاره ای در مناطق محروم را هم دنبال میکنیم.
هاشمی افزود: در هر کتابخانه اجارهای از هزار تا سه هزار جلد کتاب موجود است و چند صد نفر از دانشآموزان به آنها مراجعه میکنند البته باید توجه داشت که این کتابخانهها در واقع مغازههایی در نقاط مختلف شهرها هستند و سالن مطالعه ندارند بلکه فقط کتابها را امانت میدهند.
مسئول بنیاد صدر با اشاره به فعالیت 9 کتابخانه اجارهای موجود برای تأمین مشکل کتابه
ای کمک درسی دانشآموزان مستعد عنوان کرد: علاوه بر این، اقداماتی در راستای افزایش انگیزه دانشآموزان هم صورت گرفته که شامل حضور نخبههای علمی بومی و برگزاری همایشهای علمی با عنوان «جهاد علمی» است.
در میان برنامه شاهد پخش مستندی پیرامون فعالیت بنیاد صدر و کمک به دانشآموزان مستعد مناطق محروم استان کرمان بودیم و سپس گفتوگوی قرایی با مهمانان «ماه نشان» پی گرفته شد.
فاطمه و عاطفه بامرینژاد دو خواهر دو قلوی کرمانی دیگر مهمانان این برنامه بودند که در قالب طرحهای جهاد علمی بنیاد صدر توانستند استعدادشان را شکوفا کنند و در سال 1395 رتبههای دو رقمی کنکور را به دست آورند؛ آنها هم اکنون در رشته پزشکی تحصیل میکنند، دو خواهری که دهمین و یازدهمین فرزندان یک خانواده 14 نفری هستند و اولین کسانی محسوب میشوند که از منطقه خود در رشته پزشکی قبول شدهاند.
هاشمی با اشاره به این دو خواهر، آنها را تنها نمونهای از برکات اجرای طرحهای جهاد علمی در مناطق محروم کرمان دانست و گفت: طرح استعدادیابی از جمله برنامههای همیشگی بنیاد صدر است که در پی یافتن دانشآموزان مستعد به منظور ارائه حمایتهای ویژه از آنهاست.
وی با بیان اینکه برخی دانشآموزان روستاهای محروم کرمان برای ادامه تحصیل مجبور به حضور در شهرها هستند اما از امکانات اسکان بی بهرهاند گفت: راهاندازی خوابگاههای اجارهای با کمک خیّرین نخستین گام در راستای رفع این نیاز بود و در حال حاضر پنج باب خوابگاه اجارهای در کرمان فعالیت میکنند البته با حمایتهای جدید افراد خیّر، به دنبال ساخت اولین خوابگاه نیز هستیم.
عاطفه بامرینژاد هم در ادامه با اشاره به سابقه آشناییشان با بنیاد صدر خاطرنشان کرد: سال اول دبیرستان بودیم که در خوابگاههای این بنیاد، با طرحهای جهاد عملی آشنا شدیم، نخستین بار که این طرح در رودبار جنوب اجرایی شد، آقای هاشمی از ما خواست در این طرح شرکت کنیم.
محرومیتزدایی به شیوه بومی
وی گفت: برای من خیلی جالب بود کار تدریس کسانی را که تنها یک سال از من کوچکتر هستند بر عهده بگیرم و چرایی این انتخاب برایم سوال بود و وقتی به این مسئله فکر کردم دریافتم جبهه جهاد علمی، نیروهای کمی دارد و چه بهتر که افراد بومی، پیشقدم شده و برای رفع محرومیت منطقه و محل زندگی خود وارد میدان شوند.
فاطمه، خواهر دو قلوی عاطفه هم با اشاره به تجربه اولین سال ورودشان به طرح جهاد علمی عنوان کرد: توفیق پیدا کردیم که در دو شهرستان رودبار جنوب و عنبرآباد، کار آموزش دانشآموزان را بر عهده بگیریم.
وی ادامه داد: طرح جهاد علمی تنها شامل آموزش دروس نیست بلکه کارهای فرهنگی، قرآنی و معارفی را هم در بر میگیرد و این امور در قالب گعدههای دانشآموزی اجرایی میشوند.
محمود هاشمی مدیرعامل بنیاد صدر هم در بخشی دیگر از این گفتوگو با اشاره به 40 طرح مختلف این بنیاد خاطرنشان کرد: از جمله این طرحها میتوان به «نائبالزیارة» اشاره کرد که شامل اعزام دانشآموزان مناطق محروم به مشهد مقدس است.
وی گفت: طرحهای مالی بنیاد کاملا برنامهریزی شده و متنوع هستند که از طریق فراخوان یا کمکهای ماهانه خیّرین تامین میشوند.
مدیرعامل بنیاد صدر ضمن تشکر از مردم نیکاندیش ایران که در کارهای خیر همیشه از هم پیشی میگیرند افزود: تاکنون 540 فراخوان کمک داشتهایم و در بعضی موارد، طی چند ساعت، مبلغ مورد نظر جمعآوری شده است.
طرحی برای ساخت خوابگاه ویژه دانشآموزان مستعد اما محروم
وی به طرح «خشتهای معنوی» پرداخت و خاطرنشان کرد: در قالب این طرح، به دنبال ساخت نخستین خوابگاه دانشآموزی هستیم.
پخش نماهنگی از حرم مطهر رضوی و ضیافت افطاری در جوار بارگاه نورانی امام رضا(ع) بخش دیگری از برنامه «ماه نشان» چهارشنبه شب بود و سپس شاهد ادامه گفتوگوی قرایی با مهمانان «ماه نشان» بودیم.
هاشمی با اشاره به طرحهای درمانی بنیاد صدر خاطرنشان کرد: در حاضر حاضر 150 نفر پزشک و پرستار با این بنیاد همکاری میکنند، نرمافزاری ویژه تلفنهای همراه برای این منظور تهیه شده و بیماران در روستاها و مناطق محروم، برای ویزیت و مراحل درمان به پزشکان و مراکز بیمارستانی معرفی میشوند.
گفتنی است برنامه تلویزیونی «ماه نشان» با تهیهکنندگی محمد ساسان، طی ماه مبارک رمضان سهشنبه تا پنجشنبه شبها با محوریت مسئولیت اجتماعی و خدمترسانی، ساعت 22:00 به صورت زنده روی آنتن شبکه افق میرود.