به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو؛ وبسایت «نشنال اینترست» در مطلبی نوشت: با اینکه در جنگ داخلی 6 ساله سوریه، انتظار نمیرفت مسئلهای رخ دهد که پیشتر مشاهده نشده باشد، حمله موشکی ایران علیه مواضع گروه تروریستی داعش در دیرالزور، بُعد دیگری را به این درگیریها افزود. ایران این اقدام را پاسخی به حمله عناصر تروریستی به مجلس ایران و نیز آرامگاه بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران معرفی کرد.
در این گزارش آمده است با اینکه اقدام داعش دلیل مناسبی برای حمله موشکی در اختیار ایران گذاشت، بیشک تهران قصد داشت با این حمله پیامی نیز به آمریکا و متحدانش – خصوصا پس از حمله نیروهای آمریکا به نیروهای دولتی سوریه -- برساند.
دلیل اصلی اینکه ایران بیشترین موشکهای بالستیک در خاورمیانه را تولید کرده است، جلوگیری از تهدیدها از جانب دشمنان منطقهای این کشور است. برنامه موشکی ایران در دوران پیش از انقلاب اسلامی آغاز شد؛ اما در دوران جنگ ایران و عراق، تهران که قصد داشت نیروهای صدام حسین را به شلیک موشکهایی تهدید کند که میتوانست مواضع دشمن در قلب عراق را هدف قرار دهد، تولید و توسعه موشکها را با جدیت بیشتری دنبال کرد. از آن هنگام، ایران برای توسعه یک زرادخانه بزرگ و گسترده از موشکهای بالستیک و کروز با کشورهایی مانند لیبی، کره شمالی و چین همکاری کرده است.
نگارنده این گزارش به اهمیت استفاده از این موشکها در صحنه نبرد سوریه و ذکر مشخصات فنی موشکهای شهاب، فاتح، سجیل و خلیج فارس در بخش پایانی این گزارش آورده است: اینها تنها بخشی از موشکهای موجود در زرادخانه ایران هستند. با اینحال، اشاره به این موشکها میتواند قابلیتهای قدرتمند سپاه پاسداران ایران را برای خواننده ترسیم کند. موشکهای بالستیک یکی از واضحترین بخش استراتژی بازدارنده ایران هستند که شامل استفاده از نبردهای نیابتی و جنگهای دریایی نامتقارن نیز میشود. اما از آنجا که ایران و آمریکا به نبردی رو در رو در سوریه نزدیک میشوند، برنامه موشکی تهران مسئلهای است که ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا باید برنامهای برای آن داشته باشد.