کد خبر:۶۱۷۲۸۷
واکنش‌ها به اتهام سرقت علمی رئیس‌جمهور ادامه دارد- ۳

در خصوص اتهام رئیس‌جمهور اظهارنظر نمی‌کنم/ قوانین سرقت علمی بازدارنده نیستند

عضو هیأت‌علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: چون فعالیتم در سایت استادان علیه تقلب کم شده، فرصت نکرده‌ام در خصوص اتهام سرقت علمی رئیس‌جمهور بررسی‌های لازم را به عمل آورم و چون بررسی نکردم، اظهارنظر نمی‌کنم.

 اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید

 

قاسم جابری پور در گفت‌وگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در خصوص اتهام سرقت علمی رئیس‌جمهور و تخلف علمی برادر وی اظهار کرد: برایم فرقی ندارد که چه کسی مرتکب سرقت علمی شود؛ خاطرم هست راجع به مقاله‌های دانشجویان ابتکار و دانشجو در سایت استادان علیه تقلب اظهار نظر کرده‌ایم.


عضو هیأت‌ علمی دانشگاه شهید بهشتی در خصوص مصونیت سیاسی سیاسیون در موضوع سرقت علمی تأکید کرد: چون اصل این موضوع هنوز روشن نیست نمی‌توان اظهار نظر کرد. اگر بخواهیم در مورد مصونیت سیاسی این افراد اظهار نظر کنیم، موارد سنگین‌تری مانند اختلاس‌های بزرگ وجود دارد که می‌توان در مورد آن صحبت کرد.

 

جابری پور با اشاره به تأثیر سرقت علمی روی تولید علم تصریح کرد: وقتی که به صورت عمیق به مطلبی نگاه کنیم و مسائل اخلاق اسلامی را در نظر بگیریم، هیچ کونِه تقبلی نمی‌تواند باعث رشد مثبت واقعی شود. تقلب یعنی مطلبی که از ما به دست نیامده و کار کسی دیگر است را، به نام خود در جایی ارائه دهیم و این موضوع با اینکه دست در جیب کسی دیگر کنیم، تفاوتی ندارد.


وی ادامه داد: چیزی که گناه هست، نمی‌تواند موجب رشد علمی شود. اگر آمار مقالات چاپ شده از ایران هم بالا رود، اما باطن آن خراب است و رشد واقعی را ایجاد نخواهد کرد.


عضو هیأت‌علمی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: کسی که کار دیگری را به اسم خود جا بزند و توانسته استاد دانشگاه شود، پایه‌های علمی لازم را ندارد و نمی‌تواند دانشجوی خوبی را تربیت کند؛ چرا که خودش رشد نداشته است. نمی‌تواند سهمی در رشد دانشگاه داشته باشد، چون از درون خالی است و اگر تعداد این افراد زیاد شود ، کل آن سازمان را در دراز مدت به زیر خواهند کشید.


جابری پور ضمن اشاره به قوانین موجود در مقابله با سرقت علمی اضافه کرد: متأسفانه قبل از اینکه این مسائل وسیع شود، راه‌های پیشگیری از آن اندیشیده نشده است. در جریان ریز قوانین و مقررات موجود نیستم، اما عده‌ای دغدغه این کار را پیدا کرده‌اند و در لیست حامیان سایت استادان علیه تقلب نیز افرادی که مربوط به دو وزارت خانه علوم و بهداشت هستند، حضور دارند؛ اما قوانین هنوز آن طور که باید بازدارنده نشدند. یک مورد آزاد دهنده این هم پایان‌نامه فروشی هست که به یک تجارت پر سود تبدیل شده است. متأسفانه کسانی هم که این کار را انجام می‌دهند، از افرادی باهوشی هستند که می‌توانستند این هوش و تخصص خود را در راه‌های مثبت و سازنده به کار گیرند.


وی در پایان خاطر نشان کرد: اگر اساتید دانشگاه وقت کنند کشف تقلب‌ها کار سختی نخواهد بود.


خاطرنشان می شود، چند سالی است که وبلاگی با عنوان اساتید ضد تقلب تشکیل شده و اساتید از جمله قاسم جابری پور عضو آن بوده و مدعی هستند که مسائل مربوط به سرقت علمی را پیگیری خواهند کرد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار