این افراد هیکل درشت و بدنی عضلانی دارند و لاغر نیستند، پوستی سرخ و سفید رنگ دارند، موهای پر پشت دارند، نبض پر و قوی دارند، خوب میخوابند و تحمل بیخوابی را نیز دارند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مزاج سرشتی یا جبلی، مزاجی است که از طریق ارث از پدر و مادر به فرد منتقل میشود و از زمان تولد در فرد وجود دارد و یک حالت طبیعی برای آن فرد به حساب میآید، هر مزاج دارای علایم و خصوصیات خاص خود است که با علایم بیماری ناشی از غلبه اخلاط که در ادامه به آن میپردازیم، تفاوت دارد.
ویژگیهای افراد با مزاج سرشتی دموی
این افراد هیکل درشت و بدنی عضلانی دارند و لاغر نیستند، پوستی سرخ و سفید رنگ دارند، موهای پر پشت دارند، نبض پر و قوی دارند، خوب میخوابند و تحمل بیخوابی را نیز دارند، پوست این اشخاص گرم و مرطوب و نرم است، نه گرمایی هستند و نه سرمایی، اما به نسبت تحمل سرما برایشان راحتتر است، میل به شیرینی و ترشی دارند، همه نوع غذا را میتوانند بخورند.
این افراد، انسانهای شجاع و جسور هستند با اعتماد به نفس بالا، معمولاً مدیر و رهبر یک گروه یا یک جمع هستند و خوش اخلاق، صمیمی، خوشرو و آرام هستند، اما اگر عصبانی شوند، رفتارهای مخاطرهآمیز از خود نشان میدهند، معمولاً اهل ریسک کردن هستند، به اندازه صفراوی مزاجها منظم و دقیق نیستند، اکثراً بینظم هستند، هوش و حافظه بالایی دارند، سریع و پرانرژی هستند.
میل و توان جنسی بالایی دارند استعداد ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و فشار خون بالا دارند، عروق روی دستها برجسته است نبض آنان پر و قوی است، قدرت حرکات بدنی آنها بالاست و صدایی رسا و محکم دارند، قدرت هضم و اشتهایشان خوب است و معمولاً یبوست ندارند.
دمویها معمولاً افرادی بیخیال و سرزنده و اغلب بیحساب و کتاباند.
توصیه و تدابیر ویژه افراد دموی
افراد دموی باید غذاهای خنک و سردی مثل آش انار، آش آلو، آب زرشک، خیار، مرکبات و ماست مصرف کنند تا حرارت بدن تعدیل شود؛ اگر فرد دموی همراه با غذای گرم مثل شیرینیجات از مواد و اغذیه سرد استفاده نکند دچار جوش و خارش بدن، گر گرفتگی، بیقراری، کهیر، سوزش ادرار، سوزش سر دل و آفت دهان خواهد شد.
به نوشته هیئت تحریریه احیای سلامت، معمولاً بیماریهای افراد دموی در اثر افزایش حرارت و رطوبت و به طور کلی افزایش خون به وجود میآید که حجامت به عنوان مؤثرترین درمان برای دموی مزاجها مطرح است؛ چون دم، گرم وتر است، رژیم غذایی مناسب برای دمویها رژیم غذایی سرد و خشک است.
علایم غلبه خلط دم
اگر تعادل میان اخلاط و مقدار آنها یا کیفیت هر یک از اخلاط بهم بخورد، موجب بیماری در بدن میشود یا به عبارتی موجب غلبه یک خلط بر اخلاط دیگر در بدن میشود که باید مورد درمان قرار گیرد که در ذیل علائم غلبه خلط دم ذکر شده است.
پری رگها و پری نبض
سر درد و احساس سنگینی سر
سرخی چشمها در صورت و بدن
ایجاد دمل و جوش و بثورات پوستی و خارش (بیشتر در تنه وکتف)