دکتر نظام آبادی، ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک جذب دانشجویان نخبه، پیگیری امور پژوهشی و آموزشی واحدها براساس سند چشم انداز واحدهای استانی و ارائه اطمینان از عدم تعطیلی واحدهای شهرستانی را به عنوان مطالبات واحدهای دانشگاه آزاد از مدیریت جدید این دانشگاه عنوان کرد.
دکتر نظام آبادی، ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، در مورد تغییر مدیریت دانشگاه آزاد گفت: با توجه به اینکه دکتر ولایتی رئیس هیئت امنا و هیئت موسس دانشگاه آزاد اسلامی شده است باید امیدوار به رخدادهای خوب در حوزه دانشگاه آزاد باشیم چرا که ایشان فردی متعادل، دانشگاهی و ولایتمدار است. بر همین اساس انتخاب دکتر رهبر که یک فرد علمی هستند و مورد وصول هیئت امنای دانشگاه آزاد می باشند را با کار کارشناسی شده می دانیم و ان شاالله دکتر رهبر راه را برای توسعه دانشگاه آزاد هموار خواهند نمود.
نظام آبادی افزود دکتر ولایتی در صحبت هایشان به چند اولویت دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کردند از جمله این موارد، توسعه مسائل پژوهشی در دانشگاه هاست. جذب نخبگان به گونه ای که مانع از خروج آنها از کشور شوند بسیار خوب است و یا اینکه در گذشته فارغ التحصیلان خوبی داشتیم که به علت مشکلات مالی نمی توانستند ادامه تحصیل بدهند در همین راستا برنامه هایی در حال اجراست که این مشکلات از پیش پای دانشجویان نخبه برداشته شود.
ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک تصریح کرد موضوع دیگر، موضوع مسائل فرهنگی است که امیدواریم تغییرات مدیریتی جدید مسائل فرهنگی را به سمت کیفی سوق دهد و تیم جدید با مدیریت دکتر ولایتی اتفاقات خوبی را برای فرهنگ و همچنین کیفیت آموزش و توسعه و رشد دانشگاه آزاد، با همکاری بدنه دانشگاه محقق کند.
وی خاطر نشان کرد مشکلاتی گریبان گیر دانشگاه آزاد است که از دکتر رهبر انتظار رسیدگی و پیگیری این مسائل وجود دارد، یک مسئله ای مربوط به درگیری میان وزارت علوم، دانشگاه آزاد و مجلس است که آرامش را از دانشجویان دانشگاه آزاد و خانواده هایشان سلب کرده است. سعی شود در تعامل با وزارت علوم و مجلس این آرامش به بدنه دانشگاه آزاد برگردد، چرا که وقتی خانواده ای فرزندش را برای تحصیل در دانشگاه آزاد حمایت مالی می کند انتظار ندارد که مدرک فرزندش توسط وزارت علوم نامعتبر اعلام شود.
ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک در ادامه گفت: مشکل دیگری که همه واحدهای دانشگاه آزاد با آن درگیرند این است که در گذشته دانشجویان زیادی در دانشگاه آزاد داشتیم و تعریف تعداد نیروی هیئت علمی و کارکنان دانشگاه آزاد بر مبنای آن تعداد دانشجویی صورت گرفته است اما امروز تعادل تعداد دانشجو به تعداد کارمند و هیئت علمی به هم خورده و در برخی رشته ها با وجود هیئت علمی خوب دانشجوی کافی نداریم، لذا از مدیریت انتظار می رود برای تعطیلی رشته و یا تعدیل کارمندانی که بعضا 15 سال سابقه کار دارند به واحدهای دانشگاه آزاد فشار نیاورند. حل این مشکل نیاز به کار کارشناسی دارد و می توانیم با همکاری هم، راه های درآمدزایی معتبر و جدیدی برای دانشگاه تعریف کنیم و هم هزینه ها را پایین بیاوریم و هم با فرهنگ سازی در بدنه کارمندی دانشگاه می توانیم یک دوره گذار در مورد حقوق، جذب و ... تعریف و تنظیم کنیم تا پس از گذراندن این دوره، دوباره به دوران شکوفایی دانشگاه آزاد برگردیم.
وی افزود همان طور که می دانید هر پنج سال یک بار یک سند راهبردی در مورد چشم اندازهای واحدهای استانی دانشگاه آزاد تدوین می شود که باید براساس آن سند در حوزه علمی پژوهشی، آموزشی و دانشجویی فعالیت شود و امیدواریم این اسناد که مبتنی بر پیش بینی واحدها و هیئت امناهای استانی بوده با همکاری مدیریت جدید هم اجرایی و دنبال شود.
ریاست دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک گفت: با توجه به تجربه دکتر رهبر در ساختار دانشگاه های دولتی لازم به ذکر است که ساختار دانشگاه آزاد با دانشگاه سراسری تفاوت هایی دارد که نیازمند همکاری و همفکری بیشتری از سوی بدنه دانشگاه آزاد با ایشان است. مثلا بودجه دانشگاه دولتی توسط دولت تامین می شود ولی دانشگاه آزاد از شهریه دانشجویان و درآمد شرکت های دانش بنیان که همگی هم به ثمر نرسیده اند درآمدزایی می کنند، لذا لازم است با مدیریت استان ها ارتباط تنگاتنگی وجود داشته باشد. گاه یک استان مستعد و فعال در حوزه کشاورزی است و دیگری یک استان صنعتی است یا استان دیگری در حوزه شیلات بسیار مستعد می باشد لذا نسخه واحدی را باید برای کل واحدها با توجه به پتانسیل های آنها استفاده کنیم که این مورد نیاز به مشورت به ارتباط گیری با روسای واحدها در استان ها دارد تا شرایط استان ها برای مدیریت مرکزی تشریح شود و سیاست ها متناسب با سند چشم انداز طرح ریزی شوند و برنامه ای داشته باشیم که همه موارد را در بر گیرد.
وی در ادامه تاکید کرد در اظهارات اخیر مسئولان دانشگاه آزاد اعلام شده است که قرار است طرح منطقه بندی دانشگاه آزاد مجددا برقرار شود. در گذشته استان های کشور از لحاظ ساختار درون سازمانی و مکان فیزیکی در 10 منطقه تقسیم بندی شده بودند و هر منطقه یک رئیس و یک دبیر اجرایی داشت و مسائل استان های مربوط به یک منطقه اول توسط مدیریت منطقه بررسی می شد و بعد به سازمان مرکزی انتقال داده می شد لذا کارها بسیار سریع پیگیری می شد. در دو هفته پیش اعلام شده که می خواهند طرح مناطق را دوباره برگردانند نکته ای که در این زمینه وجود دارد این است که در سال های اخیر برخی استان ها براساس ساختار وزارت علوم منطقه بندی شدند که ساختار وزارت علوم در منطقه بندی با دانشگاه آزاد تفاوت دارد و منطقه بندی براساس وزارت علوم مناسب دانشگاه آزاد نیست و لازم است که در این منطقه بندی ها بازنگری شود و نقاط قوت و ضعف منطقه بندی جدید و قدیم بررسی شود و از تجربیات منطقه بندی دانشگاه آزاد استفاده شود.
وی در پایان افزود واحدهای استانی بیش از هر چیزی به اعتماد و اطمینان رئیس دانشگاه آزاد نیاز دارند چون هر تغییری در بدنه مدیریتی دانشگاه آزاد در پایین دست هم آثار خود را نشان می دهد و لذا اگر واحدهای استانی اطمینان و اعتماد را از رئیس بالادست دریافت نکنند جد و جهد کافی جهت فعالیت نخواهند داشت. در بسیاری از شهرها موسس واحدهای دانشگاه آزاد نسبت به تغییرات مدیریتی جدید نگران هستند و نگران هستند که تغییرات در پایین دست همراه با کار کارشناسی نباشد. به عنوان مثال نگران هستند که خود یا واحدهایشان حذف شوند، اما همان طور که آقای ولایتی هم گفتند که هیئت امنای دانشگاه آزاد قصد حذف هیچ واحد یا مرکزی را ندارد امیدواریم دکتر رهبر هم با دنبال کردن همین سیاست، آرامش را به واحدها و موسسین آنها بازگرداند.