رئیس کمیته هستهای مجلس معتقد است باتوجه به تحریم های جدید آمریکا علیه کشورمان، جمهوری اسلامی باید برای ادامه مسیر توافقنامه هسته ای تجدید نظر کند.
حجت الاسلام مجتبی ذوالنور عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو با اشاره به تحریمهای شب گذشته کنگره آمریکا علیه کشورمان، اظهار داشت: تحریمهای جدید آمریکا از چند جهت نسبت به تحریمهای گذشته متفاوت است.
وی اولین وجه تمایز این تحریمها را نشانه گرفتن توان دفاعی و نیروهای مسلح کشورمان به عنوان پایه و اساس اصلی آنها برشمرد و افزود: هر کسی که در جهت تقویت توان دفاعی کشور اقدامی انجام دهد مشمول تحریمها میشود؛ به طور مثال در نگاه اول دولت، مجلس و دیگر ارکان کشور در این تحریم ها تعریف نشده اند، اما در نگاه بعد از آنجایی که دولت، مجلس و دستگاههای دیگر در راستای تقویت بنیه دفاعی کشور فعالیت میکنند، پس شامل این تحریم ها می شوند. یعنی بالادست نیروهای مسلح، هم تراز و زیرمجموعه آنها با تحریم جدید امریکاییها تحریم میشوند و این به معنای تحریم کامل جمهوری اسلامی است.
ذوالنور با بیان اینکه با تحریمهای جدید برجام بی خاصیت شده و دیگر قابلیت استفاده نخواهد داشت، تصریح کرد: برخی از تحریمهای ما در برجام زمان بندی شده بود به طور مثال مدت زمان برخی از آنها هشت ساله بود که اکنون نزدیک به دو سال آن گذشته و باید بعد از هشت سال برداشته میشد اما با تحریمهای جدید دیگر اقابلیت برداشته شدن وجود ندارد و این به معنای بی خاصیت شدن برجام است.
عضو کمیسیون امنیت ملی بیان داشت: نکته دیگر اینکه در گذشته ممکن بود تنها رئیس جمهور امریکا تحریم هایی علیه کشورمان وضع و اعمال کند اما مسیر جدید تحریمهای اخیر از کنگره، سنا و رئیس جمهور این کشور می گذرد. بنابراین معلوم نیست اگر فردا روزی رئیس جمهور بعدی آمریکا بخواهد این تحریم ها را بردارد وحدت نظر بین این سه رکن صورت گیرد و این یعنی اینکه تحریمهای جدید علیه کشورمان دائمی خواهد بود، چرا که سیر نقض این تحریمها مانند سیر تصویبش است.
عضو کمیسیون امنیت ملی یادآور شد: امروز در سطوح مختلف کشور همچون دولت، مجلس و همچنین کمیته نظارت بر برجام که تلفیقی از دولت و مجلس و شخصیتهای حقیقی و حقوقی است باید بنشینند و در این باره تصمیم گیری کنند؛ بنابراین جلسه روز شنبه کمیسیون امنیت ملی در همین راستا است. ابتدا باید فکری برای برداشته شدن تحریمها کرد و سپس پشنهاداتی درباره نحوه عکس العمل جمهوری اسلامی در برخورد با امریکاییها مطرح و آن را بررسی کنیم که علی القاعده پیشنهادات را کمیسیون امنیت ملی تهیه کرده و در این جلسه ارائه میدهد و سپس کمیته نظارت بر برجام که بیشتر روسای قوا در آن حضور دارند باید تشکیل جلسه داده، موضوع را بررسی کرده و در نهایت تصمیم جدی اتخاذ کنند.
وی با اشاره به طرح مقابله با اقدامات ماجراجویانه آمریکا، تاکید کرد: طرحی که با رای بسیار بالا در مجلس یک فوریتش تصویب شد در مقابل تحریمهای جدید جوابگو و کافی نیست بلکه باید ابعد دیگری را پیش بینی کرد چرا که اقدام امریکاییها ضمن بی خاصیت کردن برجام آن را نقض کرده است. از این رو اقتضا می کند که جمهوری اسلامی در ماندنش در این توافقنامه تجدید نظر کند.
ذوالنور در پایان با تاکید بر لزوم اقدامات حساب شده و دقیق کشورمان در برابر اقدامات خصمانه امریکا، خاطر نشان کرد: علی القاعده کمیته نظارت بر برجام و کمیسیون امنیت ملی در این زمینه تدبیر لازم را اتخاذ خواهند کرد.